Annonce
Annonce
Musik

18 år senere: Lukas Graham afløser Aqua som dansk 1'er på engelsk hitliste

For første gang siden 1998 rammer en dansk kunstner førstepladsen på den engelske 'Singles Chart'

2011-2014: Citater fra fire interviews i Politiken

2011 (om hans musikalske projekt):

»Vi går efter at få noget sex tilbage i soulmusikken, at det skal være lidt vulgært igen. Det skal ikke være for sødt, det skal have noget kant. Jeg synes, soulmusikken er blevet alt for poleret, og der er vores udtryk ret beskidt. Det er nok også derfor, vi tit ender med at tage tøjet af på scenen«.

Læs interviewet her.2012: (om chokket over farens pludselige død):

»Jeg aner ikke, hvordan jeg kan skrive en glad sang igen. Min verden bliver aldrig den samme igen, og jeg kan ikke repareres. Men jeg har ham med mig hele vejen rundt, hele tiden«.

Læs interviewet her.

2013: (om at skrive amerikansk pladekontrakt):

»Jamen, hvad fanden skal jeg bruge en million euro til? Jeg har aldrig været økonomisk motiveret. Det er også det, der chokerer de der amerikanere, som vi skal over og arbejde med nu. Jeg vil ikke have et kæmpe forskud og en masse penge, jeg vil have det rigtige hold omkring mig. Jeg vil ikke skylde nogen noget. Et forskud er jo bare en ondskabsfuld form for kassekredit«.

Læs interviewet her.

2014: (om at have ansvaret for tyve ansatte):

»Det betyder, at jeg knækker emotionelt en gang imellem. Fordi det er så fucking hårdt at være 26 og skulle træffe alle beslutningerne. Jeg har ikke gået på handelsskole eller universitetet, men jeg prøver at styre en voksende virksomhed. Det er learning by doing, og selvom jeg har gode rådgivere, siger de alle, min bankrådgiver, mine managere, min forretningsrådgiver og min advokat, at de kun kan pege mig i en retning, og så skal jeg selv vælge, hvor jeg vil hen«.

Læs interviewet her.

Blå bog

Lukas Graham

Lukas Forchhammer (f. 1988), dansk-irsk sangskriver og sanger i bandet Lukas Graham. Han er uddannet sopransolist i Københavns Drengekor og har tidligere været både rapper og skuespiller. ’Graham’ er hans irske fars efternavn, og han er født og opvokset på Christiania.

Bandet består desuden af Mark Falgren (trommer), Magnus Larsson (bas) og Kasper Daugaard (keyboard). Derudover skriver frontfigur Lukas Forchhammer de fleste af numrene sammen med Morten Ristorp og Don Stefano - tilsammen Future Animals.

Lukas Graham og hans tre bandmedlemmer er gode til at sætte rekorder.

Virkelig gode.

I dag har bandet indtaget førstepladsen på den anerkendte engelske hitliste 'Singles Chart'. Det er ikke sket for et dansk navn, siden Aqua i 1998 lå nummer ét med sangen 'Turn Back Time'.

På andenpladsen ligger nummeret 'Pillowtalk' med britiske Zayn Malik, der nok er bedst kendt som eks-medlem af boybandet One Direction. Længere nede ad listen finder man desuden kunstnere som Rihanna, Justin Bieber og Coldplay.

Grahams nyvundne placering på 'Singles Chart' kommer kun en lille måned efter, at hittet '7 Years' rundede 100.000.000 afspilninger på musiktjenesten Spotify som den første danske sang nogensinde.

LÆS OGSÅ Lukas Graham-sang spillet 100.000.000 gange på Spotify

Også på den engelske iTunes-hitliste ligger '7 Years' lige nu nummer et som den mest downloadede sang, ligesom den også har toppet hitlister i lande som Østrig, Schweiz og Belgien.

Entré på amerikansk Billboard-liste

Lukas Graham og hans tre medsammensvornes succes rækker imidlertid langt ud over Europas grænser.

De fire herrer er nemlig mere end godt på vej til for alvor at slå deres navn fast i USA.

I denne uge ligger '7 years' som nummer 43 på den eftertragtede amerikanske Billboard-hitliste 'The Hot 100'.

LÆS OGSÅLukas Graham: »Jamen, hvad fanden skal jeg bruge en million euro til?«

Og for to måneder siden optrådte de i det amerikanske talkshow Conan O'Brien, ligesom de i slutningen af januar gæstede talkshowet Late Night with Seth Meyers på NBC.

Den 25. marts udsender Lukas Graham den internationale version af sit seneste album 'The self titled album'.

Først skal han dog lige blandt andet en tur forbi BBC-radiostationen Radio 2, hvor han spiller live torsdag og samtidig skal tale om den verdensomspændende hitlistetour, '7 Years' for tiden er på.

For abonnenter
Redaktionen anbefaler

Et sted mellem Justin Bieber og den første million

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce