Bruce Springsteen besøgte Roskilde Festival i 2012. Og selv om det var et brag af en koncert, er det kærkomment, at festivalen i år for alvor satser på nutidige kunstnere.
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Bruce Springsteen besøgte Roskilde Festival i 2012. Og selv om det var et brag af en koncert, er det kærkomment, at festivalen i år for alvor satser på nutidige kunstnere.

Musik

Kommentar: Bruce Springsteen kommer IKKE på Roskilde - og tak for det

De siger, man skal lytte til erfaringen. Jeg siger: lyt til ungdommen!

Musik
FOR ABONNENTER

Der er ikke en Bruce Springsteen mellem de 77 nye navne, som Roskilde Festival offentliggør sammen med årets plakat. Heller ingen Paul McCartney. Ingen The Rolling Stones eller Neil Young. Og tak for det!

De gamle rockguder rider mod solnedgangen, og når de for første gang i de senere år ikke knejser over Roskilde Festivals program, bliver der mere plads til at manifestere nutiden. Og den plads udnytter Roskilde Festival. I år bliver det mindre fleece og flere bare, frysende overkroppe i sommernatten.

The xx er sammen med Future Islands og The Avalanches blandt de helt store tilføjelser til et program, der i forvejen imponerende med sin variation, dybde og kvalitet.

Det er ikke ét navn eller én bestemt tendens, der tegner profilen for programmet i 2017. I stedet er det et gadekryds af stilarter og udtryk, der fletter sig ind og ud af hinandens baner uden at blive stoppet af musikpolitiets hierarki.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Olav Hergel: Man kan stadig blive i godt humør af at se på Malak

    De danske myndigheder mener, at 12-årige Malak Saidi hører til i Marokko, selvom hun har boet i Danmark i 12 år. Hvad skal vi stille op med Malak og de mere end 100 børn i det danske asylsystem?

    Læs første del af serien om Malak her.

Annonce