Trommeslager Snorre Kirk ved en tidligere koncert med Refraction.
Foto: Morten Langkilde (arkiv)

Trommeslager Snorre Kirk ved en tidligere koncert med Refraction.

Musik

4 hjerter: Snorre Kirk præsterer sikkert swing med nyt album

Trommeslageren Snorre Kirk har i fællesskab med forskellige gæster udarbejdet et nyt album, der viser lovende takter for jazzens fremtid.

Musik
FOR ABONNENTER

Først følerman sig en kende desorienteret, fordi de allerførste toner umiddelbart – i alle fald for en gammel drengekorsdreng som undertegnede – bringer tankerne i retning af Carl Nielsens tonesætning af Carsten Hauchs digt ’Aftensang’, også kendt under titlen ’Sig Maanen langsomt hæver’; men straks efter det korte ’Prelude’, som altså ikke er Nielsen, men Snorre Kirk, går musikken i ganske andre retninger. Og det i en solidt swingende sådan lidt roots-agtig ting med vidunderligt fabulerende klarinetspil af Klas Lindquist.

Alle albummets numre er af kapelmester Kirk, der sammen med sin gamle legekammerat, pianisten Magnus Hjorth, og bassisten Lasse Mørck leverer rytmegruppespil af international klasse.

Der er også grund til at fremhæve Jan Harbecks veloplagte, fløjlsbløde tenor, og i de fælles hornindsatser kæles der for lytterens øren. Enkelte kompositioner som ’Port Lights’ og ’Grace’ sidder ikke lige i skabet, men som helhed er pladen indtagende.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce