Brantelid lever op til sit sædvanlige format.
Foto: Peter Hove Olesen

Brantelid lever op til sit sædvanlige format.

Dansk verdenscellist hiver franskmand ind på scenen

Med Andreas Brantelids og svenske Bengt Forsbergs mellemkomst får Gabriel Faurés musik oprejsning.

Musik
FOR ABONNENTER

Jeg ved ikke, hvorfor man ikke hører mere til franskmanden Gabriel Faurés kammermusik, end tilfældet er.

Jo, han blev i sin tid mobbet med, at han var en salonkomponist. At han hørte til i den lettere ende., fordi han ikke gik efter det grandiose i udtrykket eller virkemidlerne. Faktisk er Faurés musik oftest grundlæggende simpel i sit udtryk. Musikken har en særlig sval karakter, der gør den charmerende. Også en ting, komponisten, der datede sangerinden Emma Bardac, inden hun giftede sig med konkurrenten Debussy, er blevet slået oven i hovedet med.

Men Fauré er en mester på kammermusikkens område, og derfor er det stærkt, at den danske verdenscellist Andreas Brantelid har teamet op med den erfarne svenske pianist og akkompagnatør Bengt Forsberg og sammen med ham indspillet, hvad Fauré har skrevet for cello og klaver. Med et par ekstra godter smidt oven i hatten.

Brantelid spiller med sin sædvanlige koncentration og lægger fysiske kræfter i. Man kan høre ham trække vejret og ånde tungt. Men det fysiske gør godt som modspil til Faurés kølige grundkarakter, og Forsberg ved flyglet lader ikke bare klaverstemmerne leve med saft og sjæl. Han spiller også med store, opmærksomme ører. Alting holder balancen og bliver til helheder.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  Live: Støjberg i samråd om ulovlig instruks

  Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forklarer sig nu på det andet samråd i sagen om ulovlig tvangsadskillelse af alle mindreårige fra deres samlevere på danske asylcentre i februar 2016.

  Se om Inger Støjberg holder fast i, at der er blevet administreret korrekt eller om hun igen ændrer forklaring og kommer med nye indrømmelser i sagen, som du kan blive klogere på i denne guide.

  Hvad bliver årets sommerhit?

  Justin Bieber koncert i Aarhus juni 2017
  Politikens Poptillæg:

  Hvilken sang kommer vi alle sammen til at få på hjernen denne sommer? Og hvilken sang kommer til at dominere højtaleranlæggene på Roskilde Festival og de trådløse højtalere på sommerhusterrassen? Politikens Poptillæg mindes de solbeskinnede klassikere og irriterende ørehængere og kommer med et bud på, hvordan denne sommer kommer til at lyde.

Annonce