»Når din stemme ændrer sig i årenes løb og tilføjer nye toner i bunden, så skal man nyde det«, siger Björk om at være 52 år.
Foto: Maisies Cousins

»Når din stemme ændrer sig i årenes løb og tilføjer nye toner i bunden, så skal man nyde det«, siger Björk om at være 52 år.

Björk om sit forhold til offentligheden: Jeg forsøger at gemme noget af mig selv bag masker og make-up

Siden skilsmissealbummet i 2015 er Björk fyldt 50 år. Feminisme får hende ikke længere til at gabe, og hun har fået nye venner. I morgen udkommer hendes nye album ’Utopia’.

FOR ABONNENTER

Det er svært at tale om Björks nye album ’Utopia’ uden også at tale om forgængeren ’Vulnicura’. Skilsmissealbummet.

Dengang, i 2015, var Björk i sorg efter bruddet med sin mand gennem mere end ti år, den amerikanske kunstner Matthew Barney, som hun har datteren Isadora med. Teksterne var bitre, uden håb, og partneren blev beskrevet som en, der frygtede Björks »grænseløse følelser«. Der var ikke mere tilbage, han kunne give hende.

På det nye album, ’Utopia’, er der ganske vist stadig et strejf af bitterhed – eksempelvis i sangen ’Sue Me’, som er svær at høre uden at tænke på, at Matthew Barney kort efter udgivelsen af ’Vulnicura’ lagde sag an mod Björk i et spørgsmål om forældremyndighed. Men den primære følelse omkring de nye sange er lethed. Glæde. På to år er hun gået fra livsomvæltende heartbreak til lyden af fløjter, fuglesang og forelskelse.

Sådan beskriver Björk det også selv.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce