DR SymfoniOrkestret skal lægges sammen med Det Kongelige Kapel, hvis det står til kulturministeren og DF.
Foto: Daniel Hjorth

DR SymfoniOrkestret skal lægges sammen med Det Kongelige Kapel, hvis det står til kulturministeren og DF.

Musik

Minister gør klar til politisk slag om at flytte DR-orkester til Det Kgl. Teater

Kulturministeriet har sat konsulenter til at se på, hvordan ensembler kan fjernes fra DR. Musikere frygter sammenlægning af Det Kgl. Kapel og DR Symfoniorkesteret.

Musik
FOR ABONNENTER

Fjern Danmarks Radios musiske ensembler fra statsradiofoniens domæne, og læg dem i stedet ind under Det Kongelige Teaters vinger. Forslaget vakte betydeligt postyr, da både kulturminister Mette Bock (LA) og Dansk Folkeparti en mandag i marts lancerede ideen i enslydende vendinger og næsten i munden på hinanden i henholdsvis Jyllands-Posten og Politiken.

Siden har der i offentligheden været ganske stille om forslaget, men det betyder ingenlunde, at sammenlægningstankerne er forduftet.

Ifølge Politikens oplysninger har Kulturministeriet gennem et stykke tid haft to konsulentfirmaer til at stille spørgsmål til de to organisationer som forberedelse på de forhandlinger om et nyt medieforlig, der for alvor begynder i det nye år. På Det Kongelige Teater har ledelsen nedsat en arbejdsgruppe til at drøfte spørgsmålet. Og imens svirrer rygterne blandt musikerne i begge lejre.

De frygter, at resultatet bliver en de facto-sammenlægning af de to orkestre, bekræfter solopaukist og formand for DR SymfoniOrkestrets musikere René Mathiesen. Hvor Det Kongelige Kapel har akkompagnement af scenekunst i længere forløb som kerneydelse, spiller DR SymfoniOrkestret mindst én gang om ugen en koncert med et helt nyt program, siger han.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce