Johnny Hallyday vandt som ganske ung en konkurrence, hvor han optrådte som en ’fransk Elvis’. Det tilnavn blev hængende.
Foto: Evan Agostini/AP

Johnny Hallyday vandt som ganske ung en konkurrence, hvor han optrådte som en ’fransk Elvis’. Det tilnavn blev hængende.

Musik

Nekrolog: Johnny Hallyday symboliserede den ånd af frihed, seksuel frigørelse og modernisme, som forandrede Europa

Den enormt populære sanger Johnny Hallyday går i resten af verden under tilnavnet 'Den franske Elvis'. Han døde natten til onsdag, 74 år gammel.

Musik
FOR ABONNENTER

Lad os være realistiske. Den franske rocksanger Johnny Hallyday, der døde natten til onsdag, 74 år gammel, var mere populær og mere elsket end samtlige franske skønlitterære forfattere, filmkunstnere eller fodboldspillere i de seneste 50 år.

Ved hans koncerter tidligere på året sammen med to andre veteraner skreg 13-årige piger og 75-årige kvinder om kap, når ’Johnny’ med sin kraftfulde stemme sang et af de hits, der siden 1960 har gjort ham til det mest populære navn nogensinde i fransk underholdningsindustri. Der er dekreteret uofficiel landesorg, og radio- og tv-stationer ryddede i går sendefladerne for at bringe særudsendelser, der helt i mesterens ånd var præget af godt humør.

Han blev aldrig for alvor kendt ud over de fransktalende lande. Til gengæld bragte Jean-Philippe Smet med den belgiske far – en varietékunster, som hurtigt forsvandt ud af sønnens liv – USA til Frankrig.

Jean-Philippe Smet, som under et omflakkende liv med moderen havde vundet en sangkonkurrence som barn, var fascineret af USA. Da familien i 1957 slog sig ned i Paris, tilbragte han fritiden på cafeer med jukebokse, hvor han lyttede til Elvis og de amerikanske stjerner.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce