Annonce
Annonce
Musik For abonnenter

Skrøbelig enegænger trives bedst på gyngende grund

Dobbelt-cd'en 'Kompilation 2002-2012' giver overblik over Mikael Simpsons værk(sted).

Musikalske talenter og dygtige sangskrivere er der heldigvis nok af herhjemme. Men det hører til de absolutte sjældenheder, at en musiker formår at bryde ud af tidens jævnstrøm og med sin umiskendelige signatur skabe sin helt egen genre.

Det er ikke desto mindre, hvad Mikael Simpson har gjort, siden han lagde bandet Luksus ned og forskansede sig som nattevæsen i sin lille lejlighed på Nørrebro for at gå så solo, som det overhovedet er menneskeligt muligt.

Strejfer det smågeniale
Det er ti år siden, og det er ti år fra 2002 til 2012, som det giver god mening at opsummere. Over to cd’er får man et overblik over et af de mest egensindige kapitler i moderne dansk beatmusik.

Ti år, hvor natmanden Simpson er kommet regelmæssigt ud i lyset for at modtage fem Steppeulve, to Danish Music Awards, to gange P3 Guld og en Gaffa-pris. Og en årrække, hvor enegængeren Simpson i stadig højere grad har rakt ud i forskellige samarbejdskonstellationer uden at miste en tøddel af sin egenart.

Han har med stort held bl.a. arbejdet sammen med den danske teknokonge Trentemøller, Fritjhof Toksvig, DJ Buda, Lulu Rouge og med Jørgen Leth i music’n’poetry-projektet ’Vi sidder bare her’. Og så er han flittigt på scenerne med sit turneband Sølvstorm, hvor rocken på ganske anderledes måde bliver fri.

LÆS OGSÅMikael Simpson spiller sine plader live

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce