Annonce
Annonce
Musik For abonnenter

Dylan-lignende knægt er det nye Oasis

Jake Bugg er det helt oplagte bud på en afløser for Oasisarvingerne i Arctic Monkeys.

Når man hører den kun 19-årige Jake Bugg på åbningsnummeret ’Lightning Bolt’ og hører det energiske akustiske guitarspil, kan man godt forstå, at unge Bugg allerede til hudløshed er blevet sammenlignet med en ung Bob Dylan.

Men som man kan høre på næste nummer ’Two Fingers’ er Jake Bugg brite med hud og hår, og når han er skudt til tops på de britiske hitlister, er det nok så meget, fordi Bugg også har masser af Oasisblod i årerne.

Jake Bugg er enmands britpop på ’Seen It All’ og er til trods for sin foretrukne rolle som neofolkesanger det helt oplagte bud på en afløser for Oasisarvingerne i Arctic Monkeys.

LÆS ANMELDELSENyt album fra britpop-arvtagere er deres bedste til dato

Samtiden går på langs
Det er som at blive transporteret tilbage til Dylans 60’ere og Oasis’ 90’ere på samme tid.

Er det så retro?

Både-og. Jeg tror måske snarere, Jake Bugg er en typisk repræsentant for en generation, for hvem forholdet mellem tiden og musikken fundamentalt har skiftet karakter. Rockmusikkens livsnerve sitrede i den utålmodige venten på den næste bølge, der ville rive alt og alle med sig. Bølgerne har lagt sig, og tiden går nu på langs i stedet for på tværs.

I stedet for hektisk at holde øje med den musikalske sidekammerat går unge musikere i internettets tidsalder frit på jagt i musikhistorien. Man finder musikalske kammerater i 1966 og 1991 med samme naturlighed, som man jammer med gutterne fra nabolaget.

Drikker for at huske, ryger for at glemme
Det betyder også, at tidligere tiders ofte ufrivilligt komiske retrobølger er ebbet ud sammen med de rigtige rockbølger.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce