Annonce
Annonce
Musik For abonnenter

Sidste års sovetryne er helt urørlig på ny popplade

Marie Key er enestående til at få meget ud af de små ting. Derimod har Julie Maria sit hyr med teksterne.

Smid dit vækkeur ad Pommern til.

Ud med lortet.

For man behøver ikke længere at stå op, før et andet ukvemsord får sko på for at gøre væsen af sig. Det er den danske sanger, musiker og sangskriver Marie Key et glimrende bevis på.

For Key er om noget erklæret b-menneske, hvilket hun slog fast så sent som sidste år med sangen ’Stå op’, der gjorde en samfundsmodstridende dyd ud af ikke at handle om de folk, der står tidligt op, men om en af dem, der bliver liggende.

LÆS OGSÅB-sangerinde kommer sovende til succesen

Men at Marie Key trods alt også er andet end en sovetryne i gåsedunenes vold, beviser hun på ’De her dage’, der er hendes andet album i eget navn.

Smittende frækhed
For ja, det er kun lidt over et år siden, Marie Key sidst gav lyd fra sig med albummet ’I byen igen’ hvor hun for første gang havde lagt Marie Key Band-navnet fra sig til fordel for et samarbejde med Andreas ’Maskinen’ Sommer, der stadig fungerer som producer på ’De her dage’.

Og der er da heller ikke ændret nævneværdigt ved lyden, der fortsat bevæger sig i et mildt synthesizerbåret univers krydret med sarte beats samt glimt af akustisk guitar på sangen med den sigende titel ’Let som en fjer’ og mest markant på sangen til Keys far på ’Skagen’.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce