Frisk. Anders Lauge Meldgaard sidder ved tangenterne parat til at eksperimentere med musikken i Frisk Frugt. Pr-foto: Nina Mouritzen

Frisk. Anders Lauge Meldgaard sidder ved tangenterne parat til at eksperimentere med musikken i Frisk Frugt. Pr-foto: Nina Mouritzen

Anmeldelser, cd-beat

Frisk Frugts nye album er spækket med syre, sødme og sære vitaminer

Anders Lauge Meldgaard er tilbage med den forunderlige 'europæiske spejlbue'.

Anmeldelser, cd-beat
FOR ABONNENTER

Jeg forstår godt, at Anders Lauge Meldgaard er faldet over digteren Vagn Steens linjer »Den, der fanger fuglen, fanger ikke fuglens flugt« og har sendt dem af sted på ryggen af en flyvsk komposition. Man kan ikke fastholde fuglen i sin flugt, uden at bevægelsen mister sin betydning.

Et beslægtet paradoks bakser jeg med i Frisk Frugts musik. Det kan være svært at fange og fastholde musik med ord, når musikken er en størrelse, der kribler og krabler, triller og traller og ikke er et sekund i ro imens.

En sær snegl. Det må man vel kalde en musiker, der selvbygger mange af sine snurrige instrumenter og har et plantorchestra, hvor han vil tage skridtet videre fra ’The Secret Life of Plants’. Frisk Frugts planteskoleorkester vil ikke kun spille musik, planter kan reagere på, men også få planternes bio-feedback med i computerens musik!

Kaos hersker efterhånden med ret hård hånd på det mere end 16 minutter lange afslutningsnummer, ’Omdrejningsmusik solens mekanik’. Men så falder roen på. Efter stormen drypper det blidt i musikkens zen-have, mens luften i fløjten kæler for den indre bambus, og elektroniske insekter vover sig på vingerne igen.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce