Undskyld. Produceren Ryan Lewis og rapperen Macklemore har det svært med at være hvide og priviligerede på deres nye album. Pr-foto

Undskyld. Produceren Ryan Lewis og rapperen Macklemore har det svært med at være hvide og priviligerede på deres nye album. Pr-foto

Elvis' spøgelse og dårlig samvittighed hjemsøger hiphopduo

Macklemore & Ryan Lewis er i vildrede over at være hvide og lave hiphop. Det er resulteret i et album af anstrengende navlepilleri.

Anmeldelser, cd-beat
FOR ABONNENTER

I tirsdags annoncerede Roskilde Festival, at Macklemore & Ryan Lewis bliver et af hovednavnene på årets festival. En højtprofileret status, som rapperen Macklemore og producermakkeren Ryan Lewis opnåede med deres 2012-debutalbum, ’The Heist’, og ikke mindst det hornhoppende hit ’Thrift shop’. Et millionsælgende album og en single, der gik til tops på hitlister verden over (også i Danmark), og en af de mest sete musikvideoer med over 850 millioner visninger på YouTube.

Alt sammen imponerende tal, men lytter man til Macklemore og Ryan Lewis’ opfølgende album, lyder det ikke, som om hiphopduoen fra Seattle er klar til at vælte Orange Scene.

De 13 sange på ’This Unruly Mess I’ve Made’ er formet som en bøn om syndsforladelse fra et par Seattle-drenge, der næsten skammer sig over at lave hiphopmusik uden at være sorte. Hvilket spænder ben for det, Macklemore & Ryan Lewis faktisk er gode til: funky-fjollet hiphop. Det kommer der ikke meget af, når Macklemore har brug for at ligge på terapibriksen og sludre. Hjemsøgt af Elvis’ spøgelse og den hvide mands udnyttelse af sort musikarv.

Det var traumatisk, da Macklemore & Ryan Lewis vandt en amerikansk Grammy for årets hiphopudgivelse med ’The Heist’. De fik prisen foran Kendrick Lamar, der på et helt andet musikalsk niveua havde udgivet sin debut, ’Good Kid, M.A.A.D. city’. Ikke nok med at Macklemore sendte Lamar en sms med en undskyldning for, at han »havde bestjålet« Lamar, han viste hele verden beskeden på de sociale medier. Det gjorde kun det hele endnu mere akavet.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce