Annonce
Annonce
Musik For abonnenter

Kinas nationalikon lægger bånd på temperamentet på nyt album

Lang Lang har lagt våbnene i mødet med den inderlige Chopin.

Lang Lang er blevet et kinesisk nationalikon. Som styrets bindeled mellem Kina og Vesten har han åbnet OL og leveret kinesisk fædrelandssang i moderne udgave ved præsident Hu Jintaos middag i Det Hvide Hus.

Besøget i Washington fik i øvrigt systemkritikere op af stolene, fordi fædrelandssangen, Lang Lang brugte som skabelon, er stærkt nationalistisk og rummer linjer som 'Vi håndterer ulve med pistoler'. Langs svar var, at han godt kunne lidt melodien.

Hvor vil han hen?

Han ser vist udelukkende sin offentlige person som popstjernens, der alene skal sælge billetter over hele verden. Det seneste cd-udspil hører da også til det allermest populære klaverstof:

Chopins heftige lærestykker i det andet sæt af 12 etuder, tre nocturner, en polonaise og et par valse. Herunder den, der har fået tilnavnet ’Minut’. Og det fungerer i det store hele rigtig godt.

LÆS OGSÅLang Lang er klassisk musiks popstjerne

Som andre popstjerner med højt hår og minutiøst designet fremtræden har Lang Lang måttet leve med den dobbelthed, at millioner af mennesker har tilbedt ham og købt hans musik, mens kritikerne i avisspalterne har været mellemfornøjede.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce