Annonce
Annonce
Musik For abonnenter

Fra overlegen til overgearet: Her er tre nye Beethoven-album

Det fyger med profilerede album og projekter som ’The Beethoven Journey’ og ’Beethoven for All’.

Rundt om på nettet har Dudamels indspilning af Beethovens ’Eroica’ udløst både klap- og skudsalver.

Og heftig, det er den. Beethovens symfoni er i sig selv fuld af ungdom og trods, og sydamerikanske Gustavo Dudamel er blevet synonym med ungt klassisk powerplay.

På få år har han banket en karriere af de helt store op i en ellers hård branche, og Musical America har netop udnævnt den 31-årige dirigent til Musician of the Year i 2013.

Men selv om Dudamel i dag er chefdirigent i Los Angeles – hvor de selvfølgelig kalder ham The Dude – indspiller han stadig med sit Simón Bolívar-orkester fra hjemlandet, Venezuela.

LÆS OGSÅVidunderbarn gør klassisk musik sexet

Så kan onde tunger hævde, at det bare er, fordi det er billigere for pladeselskabet end at lade Dudamel indspille med Los Angeles Filharmonikerne.

Men hvorom alting er, så er Dudamels venezuelanske orkester et rigtig udmærket band, og Dudamels nye ’Eroica’ drøner i den grad derudad. Frem over stepperne mod store, stærke og stædigt stampende pointer.

Men der er også et par af de overordnede gearskift i værket, hvor den unge himmelstormer viser sig som endnu ikke helt suveræn.

Trods en god optagelse og tonsvis af vitalitet samt fine gennemspilninger af ouverturen fra skuespilmusikken til Goethes ’Egmont’ og ouverturen til balletten ’Die Geschöpfe des Prometheus’ ender man med at blive lidt ærgerlig over, at musikken ligefrem snubler fremad.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce