Kollektiv. We like We består af violinisten Katrine Grarup Elbo, cellisten Josefine Opsahl, Sara Rosendal på slagtøj og sangeren Katinka Fogh Vindelev.
Foto: PR

Kollektiv. We like We består af violinisten Katrine Grarup Elbo, cellisten Josefine Opsahl, Sara Rosendal på slagtøj og sangeren Katinka Fogh Vindelev.

Anmeldelser, cd-klassisk

Imponerende høj intensitet på improkollektivs debut-udgivelse

We like We har skabt et bemærkelsesværdigt, gribende album.

Anmeldelser, cd-klassisk
FOR ABONNENTER

Det dramatiske flyveniveau er faretruende højt, men intensiteten er imponerende intakt hele vejen på ’A new Age of Sensibility’. Albummet er det første fra improkollektivet We like We. Med den sjældne instrumentkombination stemme, violin, cello og slagtøj – hvilende på klassisk musikalsk skoling – har de fire kvinder arbejdet elleve numre ud til en bemærkelsesværdig, gribende helhed om identitet og længsel.

Det er et tekst- og lydunivers, der kredser om en smertelig poetisk kerne. En række enkle spørgsmål om individet og den anden – mellem forventning og adskillelse.

Mellem små figurer sat op i faste rytmiske mønstre, der giver den samme slags svimmelhed som forrykkelserne i minimalistisk musik, som amerikanerne opfandt den i 1960’erne, i nummeret ’Anticipation’ først på pladen – og det hårde slag i musikken baseret på et udråb i ’Separation’ mod slutningen. Den giver god mening, den her plade.

Bag navnet We like We, der i sig selv er en kommentar til tidens store individualisering og alle de mange likes, der flyver rundt på Facebook, gemmer sig violinisten Katrine Grarup Elbo, cellisten Josefine Opsahl, Sara Rosendal på slagtøj og sangeren Katinka Fogh Vindelev. Sidstnævnte er omkring 30, men ellers er det et band med fødselsår nogle år efter murens fald.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce