Annonce
Annonce
Jazz Festival

Jazzfestival sparker spillesteders kritik til hjørne

Ledelsen lyttede, men gav ikke svar på kritikpunkter under stormøde.

Tirsdag eftermiddag var der usædvanligt stort fremmøde på Jazzhouse, hvor Copenhagen Jazz Festival havde indkaldt til møde.

26 spillesteder var dukket op for at gå i dialog med jazzfestivalen.

»Dagsordenen for stormødet var at få input fra alle fremmødte arrangører til, hvordan vi løbende videreudvikler hele jazzfestivalen. Det er tredje år i træk, at vi har afholdt stormøder og det var meget positivt, at der mødte ekstra mange op i år. For det er altså vores opgave at arbejde for at forbedre den samlede festival i samspil med hele byen og dens mere end 100 festivalaktører«, siger Signe Lopdrup, leder af Copenhagen Jazz Festival.

Især syv spillesteder, som har fremlagt fire konkrete kritikpunkter, så frem til at få svar på tiltale. Men sådan gik det ikke.

LÆS ARTIKELTunge spillesteder giver festival ultimatum i dag

Festivalledelsen var altså i stedet indstillet på at lytte og få forslag til, hvordan man kan arbejde fremover, mens man svar på kritikken blev udskudt til et nyt stormøde 27. november.

Må råbe op
»Det blev ikke givet nogen løfter, og intet blev lagt fast. Jeg oplevede det som en invitation til dialog. Nu venter vi på, hvad der sker«, siger Søren Friis, medindehaver af Jazzcup og med i gruppen af de syv, der har fremsat erklæring med fire krav til festivalen.

Han oplever det som om, at festivalen vil bruge de kommende to måneder på at arbejde med de kritikpunkter og forslag, der blev fremlagt på mødet.

»De fire punkter er ret væsentlige, så jeg kan godt forstå, at man ikke bare lige kan sige 'ja, så gør vi bare sådan', Det (jazzfestivalen, red.) er jo en gammel institution efterhånden, som lukker sig om sig selv. Og så må vi råbe op. Jeg synes, der var en positiv ånd«.

LÆS ARTIKELMusikredaktør om jazzfestivalen: Drop arrogancen - og tak for alt det smukke!

Arrogant
To af gruppens øvrige medlemmer. Benjamin Koppel fra Valby Summer Jazz og Rune Bech fra Montmartre, er ikke så fortrøstningsfulde.

Kritiker.  Benjamin Koppel, der står bag Valby Summer Jazz, er skuffet over, at jazzfestivalen ikke svarede på hans kritik på stormødet. »Jeg gik derned fuld af forventning og med åbent sind, men jazzfestivalen præsentere en sludder for sladder og sagde, at de var kommet for at lytte. Og så rejser vi os for at spørge om, 'hvad med en reaktion på den kritik?' Og det ville de simpelthen ikke svare på. Det, synes jeg, er yderst arrogant«, siger Benjamin Koppel og fortsætter:

»Kritikken er altså ikke ny for dem, men de agerede som om, at de hørte det for første gang«.

Rune Bech samstemmer: »Det vil være forkert at sige, at man sendte et signal om åbne arme og samarbejdsvilje. Men nu har ledelsen over to måneder til at tænke sig godt om og ændre attitude, eller i modsat fald se opbakningen til sin organisation under yderligere pres«.

LÆS ARTIKELMontmartre vil droppe jazzfestival

Koppel oplevede dog også, at stormødet gav nyt håb. Især fordi en række spillesteder, som ikke tidligere har blandet sig i debatten, gav deres besyv med.

Opblødning på vej
Én af dem var Jakob Drong fra Jazzclub Loco. Han oplevede stormødet som en følelsesladet diskussion, hvor de fremmødte - små kaffebarer og store arrangører - havde vidt forskellige udgangspunkter.

Jakob Drong fortæller, at mange kom med input til, hvordan man fremover kan sikre en mere balanceret omtale af de mange koncerter, sådan Jazzfestivalens egne koncerter ikke løber med opmærksomheden i programmet.

»Her er det vigtigste parameter for mig, at det er koncertkvaliteten, der tæller, og det skal være indgangen til at få omtale. Ikke antallet af koncerter. Og det svære er, hvem skal vurdere, hvad der er god kvalitet? Man bør lave et bredt udvalg, der står for redaktionen af programmet«, understreger Jakob Drong.

LÆS ARTIKELKritik forfølger jazzfestivalen

Om der er ændringer på vej, fik han ikke svar på under stormødet. Men han regner med, at det bliver anderledes i november:

»Noget kommer der til at ske, det tror jeg. Og der kommer en opblødning med hensyn til, hvordan man griber programmet an på«.

Indspark med på værksted
Slut.  Signe Lopdrup tog sin sidste runde med jazzfestivalkritikerne tirsdag eftermiddag. 1. oktober skifter hun job og bliver Administration Director ved Roskilde Festival.Jazzfestivalens ledelse oplevede stormødet som konstruktivt.

Signe Lopdrup siger:

»Det er tydeligt, at kritikken af os ikke er enslydende. Copenhagen Jazz Festival er karakteriseret ved, at den er sammensat af rigtig mange og meget forskellige spillesteder, og derfor bliver vi også mødt med meget forskellige krav. Vi havde et rigtig fint møde, hvor vi lyttede til kritikpunkterne og de mange konstruktive indspark, og nu tager vi de mange forslag med hjem på værkstedet, og så vender vi tilbage med vores bud på ændringer på et nyt stormøde 27. november«.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce