Annonce
Annonce
Annonce
Distortion

Festkongen slår alle på Distortions åbning

Jean Von Baden fyrer konfettikanonen af, og folkemængden jubler.

Gem til liste

Det dunker, buldrer, summer, bipper og banker løs i hele den indre i by i København.

Distortion er i den grad i gang. Det lades ingen i tvivl om.

Storkespringvandet er omdannet til et stort skumbad, og gaderne myldrer med piger i shorts, fyre med bulede hatte og folkeskoleklasser med dåseøl i rygsækken. I så stort antal, at det er svært at komme frem.

LÆSDistortion-billetter er udsolgt

LÆS ARTIKELGratis sandwiches og erotiske grise tyvstarter Distortion

Oprør og nærvær
I Studiestræde ligger der lyserøde ballerinasko på det 200 meter lange bord midt på gaden, og de fremmødte snakker, spiser og hygger sig i det gode vejr.

»Vi er her for at høre ny musik og drikke øl. Og så er det jo perfekt vejr«, siger Nicolaj Gylling, 37 år.

Han er taget til Distortion for sammen med sine to venner.

»Det er fedt, at man kan starte så tidligt på dagen med at feste. Det er en god anledning til at hygge sig med sine venner«, tilføjer Daniel Botschinsky, 36 år.

Ved siden af sidder et ældre ægtepar fra Virum. De var egentlig bare taget til byen for at få et stykke medister på Rådhuspladsen og fandt vej til Studiestræde i deres søgen efter en øl.

LÆS ARTIKELMedisterfans erobrede Rådhuspladsen

LÆS OGSÅSådan bliver Distortion-vejret

Nu hygger de sig midt i den unge fest.

På husmuren fungerer tre klistermærker som påmindelser om Distortion-stemningen. 'Oprør', 'Kærlighed' og 'Nærvær' står der.

Pis på domkirken
Foran cafeen The Log Lady hænger Københavns in-crowd ud, mens et par piger i overalls danser omkring et lydsystem længere henne ad den kompakte gade.

I Nørregade flokkes festgæster om Jägermeisterbussen, og på Vor Frue Plads er der pakket med folk foran Promilleservices scene. Der drikker rosévin, og pladsen er allerede fyldt med tomme dåser, cigaretskod og tomme shotsrør. Der er lang kø foran de fire toiletter, og et par fyre pisser op ad domkirken.

LÆS ARTIKELNy Distortion-chef: »Superklar« til skraldebjerg

Og festen er større endnu. I Pilestræde er der Adidas-sponsoreret 'All in'-fest, hvor hiphop buldrer fra scenen, mens gæster står skulder ved skulder og vugger rytmisk.

I Badstuestræde dækker et grønt tæppe asfalten. Et par fyre giver opvisning i breakdance, mens andre sidder på puder midt på gaden og drikker øl og tager sceneriet ind.

På Gråbrødretorv har Distortion-gæsterne samlet sig midt på pladsen, mens flere af restauranternes stole er tomme. De ligger på et grønt græstæppe og slapper af til de elektroniske toner fra dj'en.

LÆS ARTIKELDistortion laver båndsalat for 800.000 kr.

LÆSGuide: Det skjulte guld på Distortion

V-tegn over publikum
I Niels Hemmingsens Gade er der anderledes fart på. Her er der gang i byens absolut mest energiske, medrivende fest.

En lyserød sky fra røgmaskiner står op over den tætpakkede forsamling, der hopper op og ned. Fire unge fyre er kravlet op på et fleretagers håndværkerskur for at få hele sceneriet med fra oven.

Det er JazzHouses natklubchef Jean Von Baden, der har taget plads bag DJ-pulten.

Han står i sømandsstribet t-shirt, solbriller og kasket og kaster V-tegn ud over det begejstrede publikum.

LÆSGuide: Det bedste på Distortion - de første 48 timer

Festkongen styrer
Som en af byens mest erfarne fest-bestyrere ved han præcis, hvilke knapper han skal skrue på for at bringe stemningen helt op på kogepunktet. Derfor går han også under alteregoet 'Festkongen'.

Med en følsom dirigents håndelag sænker han volumen, sætter mere tempo på og giver den så maksimal gas, så gæsterne hviner af fryd og danser i ekstase.

Og for lige at sætte trumf på, fyrer Von Baden sine konfettikanoner af, så den gyldne aftenluft fyldes af kulørte prikker.

»I er så fuckin' sexy«, råber han til gæsterne.

De jubler og skåler som svar. Og vil bare have mere, mere, mere.

Distortion er da også kun lige begyndt. Festen fortsætter til søndag.

PolitikenPlus
 • Pulcinella & Paukemessen En sjælden chance for at opleve hele Stravnskijs charmerende balletmusik om Mester Jakel og de andre kendte pantomimefigurer. Musikken bygger på italienske melodier fra 1700-tallet.

  Pluspris fra 192 kr. Alm. pris fra 260 kr. Køb
 • Sigmund Freud DR UnderholdningsOrkestret blander op for forste del af koncerttrilogien 1914-2014 med bl.a. Rasmus Botoft som trækker publikum længere ind i sindet, ud over kanten og dybere ned i maven.

  Pluspris fra 184 kr. Alm. pris fra 250 kr. Køb
 • Rolling Stones Teaterkoncert Oplev Michael Falch i Rolling Stones-musical

  316 kr. - spar 74 kr. Læs mere
 • Zirkus Nemo Zirkus Nemo er tilbage!

  304 kr. - spar 76 kr. Læs mere
 • Heidi Heidi er en virkelig person, som var en af Simon Spies? morgenbolledamer. Anika er hendes søster, der sammenstykker fortællingen om hende ? hvad er virkelighed og hvad er forestillinger?

  Pluspris fra 160 kr. Alm. pris fra 100 kr. Køb