Annonce
Annonce
Annonce
Cph:Dox

Guide: Det skal du nå på CPH:DOX

Filmfestivalen i København slutter af med dokumentarmarathon og prominente musikalske gæster.

Gem til liste

Visualiseret musik
Fredag aften byder på verdenspremiere på intet mindre end fire nye musikalske projekter. Folkene bag de nye projekter tæller blandt andre medlemmer fra de prominente og nyskabende danske orkestre When Saints Go Machine og nu opløste Oh No Ono.

Cancer leverer folkede fremtidsballader og PRE-Be-UN spiller retrofuturistisk børnemusik. Hetz blander deres fascination af Technics-orgel med vokal, guitar og trommemaskiner - og vilde visuals.

LÆS OGSÅGenial dokumentar genskaber absurd folkedrab

Duoen Gooms, der består af Aske Zidore og Suni Zacharias, spiller derudover en spektakulær debutkoncert via en skypeforbindelse fra deres eksil i USA. Her suppleres de af dansere på Grobs scene.

Denne aften i Teater Grobs hyggelige rammer er altså for alle dem, der gerne vil være på absolut forkant med den musikalske udvikling.

Cancer x Hetz x Gooms x PRE-Be-Un
Fredag, kl. 22 i Teater Grob
100 kr.

Yo mothafucka
Ice-T.  Foto: AP (arkiv)
Legenden Ice-T's debut som filminstruktør går tæt på rappen som kunstform. Hvis du er træt af pimpede musikvideoer og store guldkæder, så er dette filmen for dig.

Her bringes rappen tilbage til gaderne og dyrker sin egen essens: Sprogets kraft.

LÆS OGSÅFestivalgæster foretrækker de danske film

Et væld af stjerner fortæller i løbet af filmen om deres kærlighed til rappen. Eminem, Run DMC og Kanye West deler gavmildt ud af deres strofer og filmen er både for nybegyndere og garvede hip hop-entusiaster.

Efter filmen afholdes der DM i Beatbox.

Something From Nothing: The Art of Rap + DM i Beatbox
Fredag kl. 19 i Pumpehuset
75 Kr. (DM i Beatbox koster 50 kr. En gratis øl følger med i prisen)

+ekstravisning: Mandag kl. 21.30 i Teater Grob

Adoptionsfilm
Tegneren Jung Henin blev kendt for sin graphic novel-bestseller 'Skin Color: Honey', og nu har han i samarbejde med instruktøren Laurent Boileau oversat den til film.

Resultatet er den bittersøde 'Approved for adoption', der skildrer Jungs opvækst som koreansk adoptivbarn i en belgisk familie. Filmen er en unik blanding af animationsfilm og personlige hjemmevideoer. Desuden får vi også chancen for at følge den voksne Jung i en rejse tilbage til Sydkorea.

LÆS OGSÅFilmredaktøren: Dokumentarfilm kan sagtens være grineren

Inden filmen er der oplæsning med den danske forfatter Maja Lee Langvad, der har skrevet den roste 'Find Holger Danske', der også diskuterer det komplekse forhold mellem adoption og identitet.

Approved for Adoption + oplæsning ved Maja Lee Langvad
Lørdag, kl. 16.30 i Falkoner Biografen
75 kr.

Besøg af en legende
Legende.  Alan Wilder. PR-foto
Alan Wilder var kendt som producer og betvinger af keyboardet i Depeche Mode fra 1981-1995.

Nu kan man se filmen 'A Strange Hour in Budapest', der går tæt på hele Wilders karriere, samtidig med at den dokumenterer hans besøg i Budapest med sit andet musikalske projekt Recoil.

LÆS OGSÅStjernemusiker viser sin egen film midt under CPH:DOX

Filmen vises to gange i Empire Bio lørdag aften og Alan Wilder vil selv være tilstede til at besvare spørgsmål fra publikum. Bagefter vil der være efterfest på Rust.

A Strange Hour in Budapest + efterfest på Rust
Lørdag, Empire Bio
135 kr.

Marathon-finale
Foto:  AP (arkiv)
CPH:DOX og Politiken inviterer søndag til en hel dag med dokumentarfilm og debat på Bremen.

Her kan du vælge mellem to muligheder: En marathon (4 film for 200 kr.) eller en halvmarathon (2 film for 100 kr.).

I forbindelse med filmen 'Steve Jobs: The Lost interview' vil der være et oplæg om moderne ledelse og filmen 'We're Not Broke' følges op med en debat om virksomheders skatteunddragelse i Danmark.

LÆS OGSÅAlmindelige amerikanere kæmper mod giganterne i satirisk dokumentar

Sidst, men ikke mindst, vises vinderfilmen fra Berlinalen 'Cæsar skal dø' og så stiller CPH:DOX-direktør Tine Fischer og Politikens anmelder Kim Skotte det svære spørgsmål: Hvad er en dokumentarfilm?

Alt i alt er der tale om en unik mulighed for at indhente noget af det, du missede under årets festival.

Dokumentarisk hel- og halvmarathon
Søndag, Marathon fra 10-18, halvmarathon fra 10-13.30 eller fra 14-18.
Bremen

I biffen på Ibyen
Hvis du ikke orker at bevæge dig udenfor din dør, så tilbyder Ibyen også tre CPH:DOX-aktuelle film på din computer - helt gratis!

Det er filmene 'Partners in Crime', 'Byen ved verdens ende' og 'Beyond that Wasteland'. De kan ses fra midnat søndag og to døgn frem.

SE FILMENEI weekenden kan du gå i biffen på ibyen.dk

PolitikenPlus
 • Pulcinella & Paukemessen En sjælden chance for at opleve hele Stravnskijs charmerende balletmusik om Mester Jakel og de andre kendte pantomimefigurer. Musikken bygger på italienske melodier fra 1700-tallet.

  Pluspris fra 192 kr. Alm. pris fra 260 kr. Køb
 • Sigmund Freud DR UnderholdningsOrkestret blander op for forste del af koncerttrilogien 1914-2014 med bl.a. Rasmus Botoft som trækker publikum længere ind i sindet, ud over kanten og dybere ned i maven.

  Pluspris fra 184 kr. Alm. pris fra 250 kr. Køb
 • Rolling Stones Teaterkoncert Oplev Michael Falch i Rolling Stones-musical

  316 kr. - spar 74 kr. Læs mere
 • Zirkus Nemo Zirkus Nemo er tilbage!

  304 kr. - spar 76 kr. Læs mere
 • Heidi Heidi er en virkelig person, som var en af Simon Spies? morgenbolledamer. Anika er hendes søster, der sammenstykker fortællingen om hende ? hvad er virkelighed og hvad er forestillinger?

  Pluspris fra 160 kr. Alm. pris fra 100 kr. Køb