Annonce
Annonce
Musik

Rihanna gav Herning en ujævn lapdance

Sangerinden viste fredag aften, hvorfor hun er en af verdens allerstørste popstjerner lige nu.

Det spillede Rihanna

Politiken synes

1. Only Girl (In the World)

2. Disturbia

3. Shut Up and Drive

4. Man Down

5. Darling Nikki (Prince cover)

6. S&M

7. Let Me

8. Skin

9. Raining Men

10. Hard

11. Breakin' Dishes

12. Run This Town

13. Live Your Life

14. Unfaithful

15. Hate That I Love You

16. California King Bed

17. (Pon de dejay - interlude)

18. What's My Name?

19. Rude Boy

20. Cheers (Drink to That)

21. Don't Stop The Music

22. Take a Bow

Ekstra:

23. Love The Way You Lie (Part II)

24. Umbrella

Det var liret, overdrevet og professionelt ned til mindste detalje, da Rihanna indtog Herning fredag aften.

Med en stor garderobe af små kjoler, et kæmpe orkester og en dansetrup, der alle sammen spjættede og spillede mellem de konstant skiftende kulisser, gigantiske roterende skærme og rullende kæmpemuslinger forvandlede Rihanna sig fra lille uskyldig pige til strandfestens frække forfører og en farlig dukkefører i dark roomet.

Og imponerende nok, kunne hun med lethed synge sig gennem hele galleriet af udtryk, der følger med hendes forbløffende stime af klokkeklare hits.

LÆS OGSÅ Sexbomben blev stjerne ved et tilfælde

Men det er som bekendt netop i detaljen, at djævlen gemmer sig. Og netop det enorme maskineri af koreografi og kostumeskift bandt i store dele af koncerten Rihannas timing og koncentration, mens et ellers optændt publikum måtte finde sig i rollen som betalende statister.

Man kommer ikke mere til stede i Herning, selv om man råber ’Hørning’ syvogtyve gange ud til publikum, når man samtidig følger det skema, der tydeligvis bliver brugt fra Baltimore til London.

Stemmen på den 23-årige Rihanna vaklede lidt i det overlæssede lydbillede, da koncerten åbnede med en version af den energiske eurodancehymne ’Only Girl (In the World)’, der ikke nåede det niveau, nummeret har.

Pangfarver og fest
Men allerede under ’Disturbia’ var sikkerheden tilbage i Rihannas og hitekspressen sat på skinner med kurs mod den første markante forvandling.

I løbet af de første fire sange dansede Rihanna rundt i en farvestrålende bikini og en skinnende blå kjole. Der var pangfarver og fest, mens hun forsøgte at gejle den fylde sals 15.000 hovedsagligt unge mennesker op.

What?s up, Hørning

Rihanna

”What’s up, Hørning”, råbte Rihanna under det krøllede hår, mens kroppen indtog en positur og sin plads i den Broadway-musical af en koreografi, der konstant var under afvikling omkring hende.

Godt nok blev ’Shut Up and Drive’ lige lovligt rocket nok af en guiarist, der mere ville vise sig frem end at spille guitar som var der noget på spil, og under det ellers skarpe dancehallnummer ’Man down’, blev sangens magtfulde brutalitet udstillet som spinkle fagter over for et publikum, der ikke rigtig kunne finde sine bare ben overfor det toptunede show.

Der var ikke mange sangstemmer, der stemte i, da Rihanna rakte mikrofonen ud mod folk.

Lapdance-klimaks
Men herefter forsvandt hun i en af sine omklædning i kulissen og kommer tilbage uden den uskyldige piges smil.

Der blev hvisket om fristelser og lyst på de enorme bagskærme, mens Rihanna i direktørens jakkesæt tronede over et håndfuld slavetøser i lak og nitter. Og sang sig gennem en sexet version af Princes ellers skrøbelig sang om ’Darling Nikki’.

LÆS OGSÅRihanna springer ud som skuespiller

Den gled naturligt over i ’S&M’, hvor Rihanna smed direktøruniformen og nu selv blev bundet op på hænder og fødder, mens hun med vellyst sang:

»Stick and stones may break my bones/ But chains and whips excite me«.

Hermed var Herning trukket med ind i Rihannas dunkle fantasier, og på ’Skin’ undslap linjerne »You know I like it rough«, før en koncertgæst fik sig en lapdance som klimaks på dét kapitel.

Las Vegas show for spillemønterne
For Rihanna blev aldrig hængende særligt længe ved sine små teaterforestillinger.

Der skulle bådes synges ballader som ’Unfaithful’ fra toppen af stillads bøjet i neon, danses hiphoppens gadedans til en spændstig udgave af ’Rude boy’ og fyres romerlys af under en Celine Dion-blæsende ’California King Bed’. Og under ’Raining Men’ kom hun drønende frem fra bagscenen overskrævs på en lyserød tank.

LÆS OGSÅ Rihanna præsterer lydløst styrt i Marseille

Der var Las Vegas show for spillemønterne, men også mangel på timing overfor publikum, når Rihanna hele tiden skulle videre i koreografien og ikke tog sig de svipture, der ville have byget en bro udover scenekanten.

Det kom mod slutningen, hvor det kompakte lydbillede også gjorde mere plads til den faktiske imponerende gode sangstemme, Rihanna udviste under både den ubekymrede hyldest til festen i tilværelsen på ’Cheers (Drink to that)’ og en skælvende flot pianoversion af ’Love the way you lie’. Selvfølgelig sunget fra en roterende platform ti meter oppe over vores hoveder.

Kan der være show, skal der være show.

På toppen af verden trods mangler
Men samtidig røg hendes skuldre længere ned, tidsplanen var ikke så stram hos bandet og der blev plads til både at vippe røven til siden og tage en film med en skørt lykkelig fans iphone og give den tilbage.

Rihanna viste med både en imponerende potent setliste og en stærk vokalpræstation, at hun hører til i poppens absolutte top. Der er kun få, der kan matche hende.

Men som performere på en scene mangler hun stadig at kunne improvisere, gribe øjeblikket og komme sit publikum i møde i stedet for at styrte i foran det hele tiden. Og få de ujævne passager pillet ud af sit show.

Der er dog ingen tvivl om, at det kun er et spørgsmål om tid, før hun får det på plads. Selv om hun allerede er på toppen er verden, virker det som om evnerne er til mere endnu.

FACEBOOK Bliv ven med IBYEN

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken