Annonce
Annonce
Musik For abonnenter

Feteret jazzikon kom, så og sejrede - i kalkuleret indpakning

Er Melody Gardots indpakninger af koncerter en kompensation?

Hun lagde ud alene på scenen i en flimrende scenespot, iført en sort sparkedragt med en stor, hvid lammeuldskrave og en sort dameturban på hovedet.

Hvilket syn! Og stemmen skar selvsikkert gennem stilheden, mens den ene stiletfod trampede pulsen i gulvet. Et ikke ringe oplæg til en koncert med øjeblikkets mest feterede popjazzikon, Melody Gardot, imødeset med enorm forventning i et udsolgt koncerthus.

Indledningen skulle dog i første omgang skabe en åbning til det fem mand store band, der akkompagnerede Gardot aftenen igennem i forskellige konstellationer.

Svær start
På godt og ondt. Et fejende flot iscenesat show med en scene dekoreret med lærredssække, reb og trækasser til at skabe illusionen om en havneby. En hilsen til den rejsestemning og det kulturmøde, der musikalsk set finder sted på Gardots seneste plade, 'The Absence'.

Og lyssætningen var overvældende, som den visuelt drømmende understregede de musikalske begivenheder. Musikken passede desværre lidt for godt til teaterkulissen i koncertens første del, hvor der var lagt vægt på det storslåede.

LÆS OGSÅJazz-Europa rundt: rødvin eller hipster?

Her var det svært at mærke Gardot som frontfigur og hjertet i musikken. Den fremstod kalkuleret med en mere indøvet end spontant strømmende swingpuls.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce