Annonce
Annonce
Annonce
Musik

FROST Teksten glippede for mesterlig afslappet anmelderdarling

Jacob Bellens havde inviteret to af dansk musiks mest markante stemmer med.

Gem til liste

Frost Festival

Københavnsk musikfestival, der serverer rock, pop, folk, elektronisk og jazz. En del af festivalens koncerter foregår på byens etablerede spillesteder, mens andre finder sted på mere aparte lokationer.

Tidligere har festivalen indtaget Palmehuset i Botanisk Have og det tidligere B&W-værft på Refshaleøen. I år byder festivalen blandt andet på koncerter i kælderen til en københavnsk klaverbutik, i Koncertkirken på Blågårds Plads og i en parkeringskælder på Vesterbro.

Frost Festival løber indtil 2. marts.

I forhold til at koncerten med Schultz and Forever og Jacob Bellens fandt sted i kælderen af en butik fyldt til randen med smukke flygler i alverdens former og farver, var det påfaldende, i hvor høj grad det endte med at være stemmerne, der stjal lydbilledet den aften i hjertet af København.

Men sådan måtte det gå, når man havde inviteret to af dansk musiks mest markante af slagsen.

Den bare 18-årige Jonathan Schultz, der for nylig er debuteret med ep’en ’Céline’, varmede op med råt akustisk guitarspil og nasalhæs vokal.

LÆS MEREDanmarks nye folk-håb bor stadig hjemme ved forældrene

Det var en fornøjelse. Hans lille håndfuld af veldrejede folksange som ’Two Flowers’ og ’Death Rain’ tegnede i hvert fald et billede af et kunstnerisk udtryk der fremstod både uforceret og flyvefærdigt.

Kan det hele selv
I den blødere og mere klangfulde ende af registret holder Jacob Bellens til. Han er stemmen fra bands som Murder og I Got You on Tape som - ikke et øjeblik for sent - debuterede som solist sidste år med albummet 'The Daisy Age'.

Og solistformatet klæder ham. Netop fordi han med lethed har både stemmen og formatet til at gøre det hele selv.

LÆS OGSÅGuide: Her er 5 must-sees på Frost Festival

Med en vanlig blanding af selvtillid og selvudslettelse indtog Bellens flygelet i kælderens midte, imens han lagde sin iPhone foran sig, hvorpå aftenens sætliste tilsyneladende lå.

Det var dog langtfra bredbåndstjekket stringens, der prægede Bellens' koncert, der bød på både sange fra solodebuten og en række uudgivne numre.

Afroagtig vals
Alle fik de en lille kommentar med på vejen fra Bellens selv.

Om valsen, der var blevet lidt afroagtig i studiet, over den selverklærede 50’er-pastiche ’Only for the Lonely’ til den hiphopinfluerede ’One of a Kind’, der fik det stovte flygel til at gynge i leddene.

LÆS ANMELDELSEI Got You On Tape-forsanger viser tænder på soloalbum

Til sidst var der en tekst, der glippede for Bellens, som måtte give fortabt midt i en sang, han selv havde introduceret som »en flødet ballade«. Men hvis nogen kan miste ordene uden at miste ansigt, er det ham.

Bellens mestrer den afslappede stil i en grad, så man indimellem kunne ønske, at han turde stikke lidt dybere og slå lidt hårdere undervejs, som på højdepunkterne ’Do You Have Anything Harder?’ og den helt enestående ’Heart of Africa’.

PolitikenPlus
 • Bora Bora Få rabat med Plus på Bora Bora i Aarhus.

  Pluspris 110 kr. Alm. pris 140 kr. Køb
 • Koncerten ?Koncerten? er en fysisk ekspressiv og grotesk historie om et orkester, der gør oprør mod hierarkiet.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 125 kr. Køb
 • Concerto Copenhagen Det er med stor glæde, at vi denne gang kan præsentere et komplet sæsonprogram for efterår 2013 og forår 2014.

  Pluspris 150 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Teatret Svalegangen Få rabat med dit Pluskort på Teatret Svalegangen i Aarhus.

  Pluspris 145 kr. Alm. pris 190 kr. Køb