jazzshow. Melody Gardot leverede et flot show i Koncerthuset torsdag.

jazzshow. Melody Gardot leverede et flot show i Koncerthuset torsdag.

Koncertanmeldelser

Feteret jazzikon kom, så og sejrede - i kalkuleret indpakning

Er Melody Gardots indpakninger af koncerter en kompensation?

Koncertanmeldelser
FOR ABONNENTER

Hun lagde ud alene på scenen i en flimrende scenespot, iført en sort sparkedragt med en stor, hvid lammeuldskrave og en sort dameturban på hovedet.

Hvilket syn! Og stemmen skar selvsikkert gennem stilheden, mens den ene stiletfod trampede pulsen i gulvet. Et ikke ringe oplæg til en koncert med øjeblikkets mest feterede popjazzikon, Melody Gardot, imødeset med enorm forventning i et udsolgt koncerthus.

Indledningen skulle dog i første omgang skabe en åbning til det fem mand store band, der akkompagnerede Gardot aftenen igennem i forskellige konstellationer.

Her var det svært at mærke Gardot som frontfigur og hjertet i musikken. Den fremstod kalkuleret med en mere indøvet end spontant strømmende swingpuls.

Helt ulidelig var en passage med saxofonisten Owen Hart, der spillede op til publikum og lænede kroppen tilbage med saxen løftet imod loftet, så han kunne indkassere klapsalver for sit tilsyneladende utrolig hårde og vigtige arbejde.

Lydhør hilsen til Lisabon
Gardot viste sig dog snart veloplagt snakkende og gestikulerende. Storbandet tog sig en pause i kulisserne, og hun præsenterede en række af sine mest nedtonede og stemningsfulde sange med akkompagnement af den akustiske guitarist og den fremragende Stephan Braun på cello.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce