Jazz. Den canadiske jazzkomponist Darcy James Argue har givet otte danske komponister sparring.
Foto: SIMON FALS (arkiv)

Jazz. Den canadiske jazzkomponist Darcy James Argue har givet otte danske komponister sparring.

Koncertanmeldelser

Jazzaften bød på uforudsigelige indfald og uregerlig kraft

Resultatet af workshoppen ’Komposium’ blev fyret af på en aften som et dyrt batteri.

Koncertanmeldelser
FOR ABONNENTER

Det er ikke den store pr-maskine, der har kørt i forbindelse med workshoppen ’Komposium’, hvor otte danske jazzkomponister igennem de seneste 6 uger har fået inspiration og sparring af den unge canadiske komponist og bigband-arrangør, Darcy James Argue, der har opholdt sig i landet som ’Artist in Residence’ og også samarbejder med DR Big Band.

Men publikum har heller ikke været det væsentlige i denne proces, der først og fremmest har fungeret som et værkstedsforløb for de danske komponister til at realisere et værk. Og kærkomment er dette initiativ, støttet af JazzDanmark og DJBFA, for der er langt imellem talentopdyrkningen inden for orkesterjazzen herhjemme, som af gode grunde koster grunker.

Torsdag aften kunne resultaterne så høres, da The Orchestra sad tætpakket med noder og instrumenter i Kvarterhusets kvadratiske glasbur foran et lige så tætpakket publikum. Og generelt blev der budt på glimrende og kvalificeret orkestermusik. Meget forskelligartet naturligvis. Og som et gennemgående træk var det ikke amerikansk bigbandjazz, der var referencen, men forskellige forsøg på at realisere egne musikalske ideer.

Tag for eksempel den 37-årige trommeslager Jeppe Gram, der aldrig har lavet musik for bigband før. Med en kombination af saftige rytmemønstre og skrappe klange i hornene fik han med sin ’Awakening’ demonstreret nogle muligheder på uortodoks facon. Med en musik, der i glimt kunne minde om soundtracket til en amerikansk actionfilm fra 70’erne.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce