røgslør. Bassist Tobias Hjorth fanget i  et ikke sjældent foroverbøjet øjeblik.
Foto: Finn Frandsen

røgslør. Bassist Tobias Hjorth fanget i et ikke sjældent foroverbøjet øjeblik.

Koncertanmeldelser

Filmisk black metal fyrede forrygende op under kommunale siddepladser

Med visuel assistance viste black metal-bandet Solbrud, at de ikke kun leverer varen på plade.

Koncertanmeldelser
FOR ABONNENTER

Det er alligevel lidt imponerende, hvor meget et par gamle tæpper, nogle visne blade, et smågiftigt pink lys og en heftig portion røgelse kan gøre ved et kommunalt, fornuftigt og egentlig utrolig kedeligt rum et sted på Nørrebro en torsdag aften.

Ikke mindst når man indhyller hele herligheden i tyk, tyk røgmaskinerøg, tilføjer lidt hektisk lyssætning og, nårh ja, en times atmosfærisk black metal af den fineste skuffe, der fås herhjemme lige nu.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX har for længst bevist, at den har sine nysgerrige tentakler langt længere ude end byens biografer, og det skyldes ikke mindst festivalens musikprogram, der torsdag i Osramhuset på Nørrebro bød på et samarbejde med musik fra bandet Solbrud og levende billeder fra de visuelle artister Anders Thiel og Jens Lee Jørgensen. Og det var godt set.

For selv om Solbruds udtryk egentlig er rigeligt stemningsmættet i sig selv, er det også vild og dramatisk musik, som med sin udtalte forståelse for konstante vekselvirkninger mellem brutal stormstyrke og melodiøsitet er oplagt at tilføre en ekstra visuel overbygning.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce