Sublimt. Søndag løftede og udvidede Ars Nova-sangerne vores univers i en sublim time. Billedet her  er fra en tidligere koncert i Garnisons Kirke.
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

Sublimt. Søndag løftede og udvidede Ars Nova-sangerne vores univers i en sublim time. Billedet her er fra en tidligere koncert i Garnisons Kirke.

Koncertanmeldelser

Kammerkor brillerede med sårbare samtidsværker på højeste vokalniveau

Ars Nova Copenhagen sang om drab, internering og det at elske og miste.

Koncertanmeldelser
FOR ABONNENTER

Hvor vi andre kan have svært nok ved at synge rent, når festsangen til onkel Aksels 75-års dag skal afsynges enstemmigt, befinder kammerkoret Ars Nova Copenhagen sig på et noget andet vokalteknisk niveau.

Ingen korsatser er tilsyneladende for avancerede for de 12 sangere, 6 af hvert køn, der søndag eftermiddag med afslappet fokus stillede op i halvcirkel og præsenterede en usædvanlig kondenseret og veltilrettelagt koncert.

Der var tale om en times kormusik uden afbrydelse, og omdrejningspunktet var eksiltyskeren Hans Werner Henzes cyklus af korsange kaldet ’Orpheus Behind the Wire’. Fem udtryksmæssigt intense a cappella-satser skrevet til tekster af den britiske digter Edward Bond, der også sørgede for librettoer til Henzes operaer ’We Come to the River’ og ’The English Cat’, hvoraf den første med ikke mindre end 111 roller fordelt på 50 sangere må kunne findes i Guinness’ rekordbog.

Bonds tekster omplanter Orfeus, den gamle mestersanger, og myten om ham fra græsk mytologi til det 20. århundrede med dets koncentrationslejre, politistater og henrettelser af politiske modstandere og jøder. Resultatet er en slags seismografisk sårbarhedens poesi, som Henze har sat i musik, som var der tale om moderne madrigaler. Det vil sige raffinerede verdslige tekstmalende vokalkompositioner, som man har kendt dem siden renæssancen.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Sådan er kommunalvalget gået

    Søjlerne viser landsresultatet (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce