Touperet. Robert Smith ligner sig selv i Forum, bare med lidt mere smil, da han og resten af The Cure gav deres sange ny energi.
Foto: Peter Hove Olesen

Touperet. Robert Smith ligner sig selv i Forum, bare med lidt mere smil, da han og resten af The Cure gav deres sange ny energi.

The Cure viste alle nuancer af deres storhed

The Cure foldede arsenalet af betonkolde og læbestiftspoppede sange ud under en tre timers koncert, der ikke var én sang for lang.

Koncertanmeldelser
FOR ABONNENTER

Til koncerter kan man som historisk rockband understrege sin storhed på flere måder.

Man kan spille i tre timer, som om det var ingenting, selv om det er 40 år siden, man dannede bandet. Eller man kan tæppebombe publikum med alle de fantastiske sange, der en gang kastede den legendariske status af sig.

Fredag aften gjorde The Cure begge dele! I godt tre timer formåede The Cure at drysse deres største sange ud over det hele, dykke ned underlige steder i deres bugnende bagkatalog og stadig slutte af i den fjerde (!) omgang ekstranumre med en håndfuld sange som ’Close To Me’ og ’Boys Don’t Cry’, som andre bands ville dø en smertelig død for at have på samvittigheden.

Det er otte år siden, at det engelske band udgav et et studiealbum, og de store triumfer ligger et par årtier tilbage. Alligevel var Forum fyldt til randen af godt 10.000 forventningsfulde fans, da 57-årige Robert Smith og band trådte ud af den hvide røg i den mørklagte hal og satte de pompøse synthbølger på 'Plainsong' i svingninger.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce