Annonce
Annonce
Roskilde

Roskildes musikchef går i clinch med festivalgæster

Folkene bag Roskildes musikprogram kommer i krydsild på Vega.

Roskilde Festival 2012

5. til 8. juli.

Warm up: 30. juni til 4. juli.

»Roskildes program er dårligt, dyrt indiepis«, lød det fra en Politiken-læser op til sidste års Roskilde Festival.

Og mere positiv blev ordlyden ikke, da Politikens musikredaktør Erik Jensen gav sin mening til kende.

»Roskilde Festival ligner mere og mere Sunny Beach«, sagde Jensen i dagene op til Roskilde Festival 2011, hvor musikprogrammet for 117. gang blev kritiseret af både musikanmeldere og festivalgæsterne selv.

Nu skal vi til det igen. For torsdag bliver de allersidste navne på plakaten for årets festival afsløret. Hidtil er et væld af store navne blevet annonceret, bl.a. Bon Iver, Bjørk, The Roots, Friendly Fires, The Cure, Malk De Koijn, Bruce Springsteen og Wiz Khalifa.

Allerede nu er der derfor, alt efter smag, lagt i støbeskeen til en spændende festival, når årets Roskilde igen indtager Dyrskuespladsen i begyndelsen af juli.

LÆS OGSÅHiphoppens superhelte vender tilbage til Roskilde

Skyd løs på bookerne
Men hvordan bliver tonen omkring festivalprogrammet i år?

Det kan man få de første indikationer af ved samme lejlighed på torsdag. Her kan alle interesserede publikummer som noget helt nyt skyde løs på Roskilde Festivals musikbookere. Eller rose dem, hvis de vil.

Faktisk stiller hele musikgruppen, altså dem, der udvælger navnene på festivalen, op og svarer på spørgsmål. Det sker efter lanceringen af årets program og festivalplakat på Vega klokken 18.

»Den ene grund til, at vi gør det her, er, at vores gæster er sindssygt dedikerede og engagerede. De kommer altid med mange gode forslag ude på selve festivalpladsen. Derfor er det helt oplagt for os at få publikum i spil nu og her på Vega«, siger Roskildes musikchef, Rikke Øxner, til politiken.dk.

»Den anden grund er, at vi har besluttet at gøre op med det, man kan kalde et 'klassisk pressemøde'. Der sker så meget nyt, både blandt publikum selv, bloggere og andre platforme. Debatten om festivalen kører jo mange andre steder end i de store medier. Det vil vi gerne prøve at gå i clinch med«, siger Rikke Øxner.

LÆS OGSÅ Roskilde booker elektroniske enere

Gratis koncert på Vega
Det er første gang, Roskilde Festivals musikgruppe på den måde står ansigt til ansigt med festivalgæsterne.

Når bookerne har været i krydsild, er der gratis koncert med seks Roskilde-aktuelle navne - svenske Niki & The Dove, samt danske Girlseeker, Dig & Mig, Indians, The Beardy Durfs og Cerekloth.

Selve festivalen begynder 5. juli, med warm-up fra 30. juni.

Og ifølge Rikke Øxner er der allerede rigtig meget at tale om.

»The sky is the limit, og mange har meninger om genrepræferencer, om hvornår deres favoritbands spiller, og om hvorfor der er ikke mere... hiphop, metal, punk, i programmet. Vi vil jo gerne have, at kabalen går op. For vores job er jo at bringe verdens bedste musik til verdens bedste publikum«, siger Roskildes musikchef.

92 nye navne torsdag
Rikke Øxner fortæller videre, at omkring 90 navne allerede er blevet annonceret på dette års festival.

I morgen, torsdag, vil sløret blive løftet for ikke mindre 92 nye navne.

»Reaktionerne på årets program hidtil har været rigtig, rigtig gode. Normalt kommer nogle af de store medier allerede i februar med en analyse af programmet, hvor de mener, at det er noget lort, og at der mangler det og det. I år er der ikke så mange, der er vrisne på forskud«.

Hvad synes du selv om årets program?

»Man er altid lidt nervøs dagen før, man lægger programmet frem. For hvordan folk vil tage imod det. Men jeg synes, programmet er helt vildt godt i år. Vi er ved at boble over begejstring«, siger Rikke Øxner til politiken.dk.

Er der nogle navne, I ikke har kunnet få med i år?

»Der er altid navne, vi ikke kan få. Vi har normalt to-tre gange så mange navne på ønskesedlen, som vi egentlig skal have. Men det er klart, at nogle navne går igen. Den dag Daft Punk eller AC/DC er klar, så er vi også klar. Desuden har vi prøvet at få Rage Against The Machine tilbage igen. De spillede to fantastiske koncerter på Roskilde i 1990'erne. Så dem håber vi stadig på, selv om det ikke kunne lade sig gøre i år«.

FACEBOOKBliv ven med IBYEN

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce