Annonce
Annonce
Roskilde

Dizzys triumftog tøffede tilbage til fortiden

Den genkomne trio holdt fødselsdagsfest på den store scene.

1

fakta

Politiken synes

Kunstner: Dizzy Mizz Lizzy

Scene: Orange Scene

Hvornår: fredag d. 2. juli kl. 17.

Egentlig er der ikke så meget at tilføje om Dizzy Mizz Lizzys massivt succesfulde comebackturne, som endelig nåede hjem til Roskilde.

Her lagde sanger, guitarist og komponist Tim Christensen ud med at sætte ord på det mest essentielle foran den enorme menneskemængde ved Orange Scene:

»Vi er ikke kommet for så meget pis. Vi skal bare spille lidt rock'n'roll«.

Rockfesten udeblev
Hvad bandet så gjorde i nærmest på sekundet halvandet time. Som at dømme efter de ekstremt veloplagte anstrengelser på scenen burde have været den store ventilator med forfriskende vind, vi vist alle trængte til.

LÆS ARTIKELDizzyfan: De er jo ikke fantastiske musikere

Men uheldigvis var lydstyrken så lav under koncerten, at den forventede rockfest i nogen grad udeblev.

Stilfærdigt futtog
Hvis man skal tale om et triumftog tilbage til Roskilde for den københavnske trio, hvis historie er nært og varmt forbundet med festivalen, var der tale om en stilfærdigt tøffende futtog, som tog os allesammen med ad blanke og velfungerende spor tilbage til fortiden.

For til trods for Dizzy Mizz Lizzys gennem foråret stadig strammere og bedre sammenspil og de gamle numres slag på nostalgiens stærke strenge, var reaktionen ikke overvældende hos 60-70.000 tilskuere i solen.

Kørte på rutinen
Først da bandet nåede frem til 'Mother Nature's Recipe' og trommeslager Søren Friis tæskede nogle dræbende tunge slag frem, vågnede masserne op og levede med i den ubesværede kompetence og rene excellence, Tim Christensen og hans to medsammensvorne gør det i.

LÆS ANMELDELSEDizzy Mizz Lizzy er i den grad tilbage

Fra da af var det egentlig bare at køre den på rutinen og lade klassikere som 'Love Is A Loser's Game' tale frem mod det afsluttende 'Waterline' for trioen. Hvad den så selvfølgelig ikke valgte at gøre.

Glad fødselar
For det var tydeligt, at det eneste talende medlem af Dizzy Mizz Lizzy, Tim Christensen, nød at være tilbage på Roskildes største scene. Og så oven i købet på sin fødselsdag. En mærkedag, unge Christensen også fejrede i 1994 i Roskilde, da han fyldte 20 år.

»Jeg har svært ved at komme i tanke om et andet sted, jeg hellere ville holde fødselsdag«, sagde fødselaren med kasket og sort Black Sabbath t-shirt.

Rendyrket rocksanger
De næsten 20 år, der er gået siden sidste fejring på festivalen, har gjort Dizzy Mizz Lizzy og knapt så unge Christensen godt.

Den modne udgave af rocksangeren med fuldskæg og langt hår er en mere rendyrket rocksanger uden ungdommens weltschmerz i tungebåndene.

Og bandet spiller tungere og mere skridsikkert op til vokalisten Tim Christensen, der aldrig har sunget så godt som under den meget omtalte og indtjenende comeback-turne.

Tilbage til solokarrieren
Det må være fristende for de tre drenge i Dizzy at fortsætte samarbejdet også efter den sidste planlagte koncert i Odense i august.

SE WEB-TVDizzy: Det her er det endelige punktum for os

Men formentlig vender bassist Martin Nielsen og trommeslager Friis tilbage til deres civile job, mens Tim Christensen fortsætter tilværelsen som solist.

Vi kan kun håbe, at han tager erfaringerne og den mere rockende stil fra det lille eventyr med de gamle venner med sig tilbage til solokarrieren.

Stille og roligt
I så fald vil der være mange andre end den populære trio, som har fået noget ud af den midlertidige genkomst.

Som ikke kulminerede med årets fest på Roskilde Festival, men til gengæld blev et såre sympatisk og velklingende genhør med et fint lille band, som altid har haft 'Stille & Roligt' som motto, selv når de spiller rock'n'roll.

Således også ved det stilfærdigt futtende triumftog på Dyrskuepladsen.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce