Annonce
Annonce
Annonce
Roskilde

Sprælske aber holdt regnen tilbage

Arctic Monkeys er godt selskab, men mangler de helt overbevisende sange.

Politiken synes
Politiken synes
Gem til liste

Ovre bag Orange Scene sendte en nedadgående sol sine sidste stråler ind over pladsen. Bagfra åd tungt lastede og kulsorte skyer fra Sverige sig ind på os.

Fanget i denne vejrmæssige krydsild var The Arctic Monkeys fra en forstad til Sheffield, uimponerede som altid.

Bandet, der sidst stod på Roskildes største scene i 2007, var synligt glade over at være tilbage.

LÆS PORTRÆTRockens cool Bambi har smidt bumser og babyfedt

Ubekymret og groovy
Frontmand Alex Turner i klassisk rock-outfit med læderjakke, hvid t-shirt og jeans havde på sin egen tilbagelænede måde energi nok til hele den stopfyldte plads foran scenen og til at holde det truende uvejr fra Sverige tilbage.

Trommeslager Matt Helders, der var koncertens store oplevelse med sit varierede og vedholdende spil, bidrog til stemningen af, at vi alle blot var 'lads from the pub' på sine stenhårde trommer med det engelske flag som udsmykning.

Og så kørte den ubekymrede, groovy og melodiske rock resten af forestillingen sikkert hjem.

Lod sig ikke anfægte af vejret
Et af koncertens profetiske højdepunkter var åbningsnummeret for dette års rodede, men charmerende album 'Suck It And See', 'She's Like Thunderstorms' og 'Don’t Sit Down ’Cause I’ve Moved Your Chair'.

LÆS ANMELDELSENyt album fra britpop-arvtagere er deres bedste til dato

Da stod skyerne allerede i tæt opmarch over os og kun den solide mur, Arctic Monkeys opbyggede med 'Brick by Brick' lignede holdbart læ for elementernes alt andet end sommerlige raseri.

Et raseri, der heldigvis til fulde blev matchet af den rå guitarist Jamie Cook og den urokkelige bassist Nick O’Malley, som ikke lader sig anfægte af trusler fra vejret eller nogen som helst andre fænomener.

Mangler mindeværdige sange
Selv om The Arctic Monkeys egentlig stadig er et ungt og lovende rockband, er der noget brugt og slidt over hele konceptet.

Mangelen på mindeværdige sange er desværre så markant, at selv ikke energien og charmen kan skjule det.

Bedre blev det ikke af, at gruppen havde bestemt sig for at ignorere nogle af sine bedste numre. Derfor steg jubelen markant på den tætpakkede plads, når en i denne sammenhæng klassisk sang blev luftet.

Sange som ’When the Sun Goes Down’, ’I Bet You Look Good on the Dancefloor’ og det perfekte afslutningsnummer ’505’.

Og af nykommerne var det især de mere melodiøse ’She’s Thunderstorm’ og ’That’s Where You’re Wrong’ introducerede pauser i den tunge riffkanon fra guitarerne med deres indlysende melodiske kvaliteter.

Mange strenge at slå på
Men det var for lidt til for alvor at overbevise om, at Arctic Monkeys vil generobre positionen som Englands mest lovende unge orkester.

Chefen, Alex Turner, skal nok klare sig i kraft af sin energi, udstråling og konstante arbejdsro, men bandet som sådan fremstår som en usikker enhed.

Som dog på den anden side i kraft af sit varierede udtryk har et potentiale, få andre rockbands besidder.

I forhold til aftenens andet store rocknavn på den store scene, The Strokes, har Arctic Monkeys mange flere strenge at slå på .Spørgsmålet er bare, hvordan og hvorfor bandet finder ud at ramme dem.

TEMAIBYENs Roskilde-site

Tilmeld dig IBYENs Roskilde-nyhedsbrev og få Roskildenyheder i din mailboks

PolitikenPlus
 • Ilt Fuck genbrug, fuck el-biler, fuck energibesparende fucking el-pærer! Medmindre uddannede, omsorgsfulde mennesker som os holder op med at lave børn, så er verden totalt fucking fucked.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 130 kr. Køb
 • Brahms & Sjostakovitj Den franske violinvirtuos Renaud Capucon er solist i Brahms' romantiske Violinkoncert. Sjostakovitjs 1. Symfoni er et af historiens mest overlegne debutværker, skrevet af et nyskabende og flabet geni.

  Pluspris fra 128 kr. Alm. pris fra 180 kr. Køb
 • Favntag En storbykomedie om håb, tab og frihed.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Asteroiden Oplev den internationale teaterfestival Asteroiden i den hyggelige natur på spidsen af Refshaleøen.

  Pluspris 225 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
 • Anne-Cathrine Riebnitzsky Erotiske noveller, global kamp for demokrati og tolkning på russisk. Den forfatteruddannede Anne-Cathrine Riebnitzsky har været genremæssigt vidt omkring inden hun i 2013 fik De Gyldne Laurbær.

  Pluspris 156 kr. Alm. pris 195 kr. Køb