Annonce
Annonce
Annonce
Scene

Politikere kræver handling i kokainsag

Ledelsen på Det Kongelige Teater må straks undersøge påstande til bunds, mener politiske ordførere.

Gem til liste

Kulturordførerne fra flere politiske partier opfordrer nu ledelsen på Det Kongelige Teater til at undersøge påstandene om kokainmisbrug og dårligt arbejdsmiljø i Den Kongelige Ballet grundigt.

»Ligesom på alle andre arbejdspladser har ledelsen pligt til at reagere på henvendelser fra medarbejdere og til at sikre, at der er et godt arbejdsmiljø. Og hvis det her holder vand, så er det en smule rystende. Det tyder på, at ledelsen har sovet i timen«, siger SF's kulturordfører, Pernille Frahm.

LÆS OGSÅKokainmisbrug i Den Kongelige Ballet

Oplysningerne om misbrug og dårligt arbejdsmiljø stammer fra en intern rapport bestilt af Det Kongelige Teater selv, men teaterchef Erik Jacobsen har efterfølgende afvist rapportens konklusioner.

Ledelsen må handle nu
Enhedslistens kulturordfører, Per Clausen, kalder rapportens konklusioner for rystende og chokerende.

»Særligt chokerende er det, at ledelsen ikke for længst har fået et indtryk af, hvad der foregår og har prøvet på gribe ind«, siger Per Clausen og fortsætter:

»Jeg går ud fra, at ledelsen øjeblikkeligt tager initiativ til at få undersøgt den sag til bunds og gør, hvad der skal til, for at komme problemerne til livs. En ansvarlig ledelse må handle, det kan man ikke bare siddet overhørig«.

LÆS OGSÅVred teaterchef: Balletten er ikke på coke

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen siger, at han forventer og har tillid til, at ledelsen håndterer sagen.

Det unikke må ikke ødelægges
Til efteråret skal en ny aftale mellem staten og Det Kongelige Teater indgås, og Dansk Folkepartis kulturordfører, Karin Nødgaard, mener, sagen bør få konsekvenser for aftalen.

»Vi må kræve et fokusområde for det fysiske og psykiske arbejdsmiljø herunder også forhold om misbrug«, siger Karin Nødgaard og fortsætter:

»Vi har så unik en kongelig ballet i Danmark, og den må ikke gå i opløsning. Jeg kan forstå, at et stort antal af danserne overvejer at søge væk på grund af problemerne, og det ville være en katastrofe for nationalscenen«, siger Karin Nødgaard.

PolitikenPlus
 • Spor Festival Spor Festivalen inviterer indenfor (og udenfor) for 9. år i træk til koncerter, performances, udstillinger samt seminarer og artist talks

  Spar 20% på 2 venues Læs mere
 • Bora Bora Få rabat med Plus på Bora Bora i Aarhus.

  Pluspris 110 kr. Alm. pris 140 kr. Køb
 • Koncerten ?Koncerten? er en fysisk ekspressiv og grotesk historie om et orkester, der gør oprør mod hierarkiet.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 125 kr. Køb
 • Death Få rabat med Plus på Bora Bora i Aarhus

  110 kr. - spar 30 kr. Læs mere
 • Usually Beauty Fails Få rabat med Plus på Bora Bora i Aarhus

  110 kr. - spar 30 kr. Læs mere