Annonce
Annonce
Scene

Shrek-musical kommer til Danmark

'Shrek - The Musical' opføres for første gang uden for Broadway og West End. På dansk.

'Shrek - The Musical'

  • Forum København
  • Premiere: 5. april 2013
  • Spilleperiode: 5. – 20. april 2013

»Shrektastisk. Et stort show for hele familien«. »Sjovt på den lækre måde. Spektakulært«.»Hysterisk sjovt. Strålende«.

Sådan skrev The Independent, Sunday Telegraph og Daily Telegraph, da de anmeldte 'Shrek - The Musical', som fik premiere på Westend i 2011.

Nu kommer kæmpemusicalen om den store, grønne trold til Danmark. 5. april næste år får 'Shrek - The Musical' skandinavienspremiere i Forum København. Det er første gang musicalen opføres uden for England og USA, og det bliver på dansk.

Det er selskabet The One and Only Company ('Elsk Mig i Nat', 'Den Eneste Ene' og 'Grease'), der står bag musicalen.

»I de syv år vi har eksisteret som selskab, har vi satset på musical-produktioner med masser af energi, vitalitet, humor og hjerte. I det selskab hører 'Shrek - The Musical' fornemt hjemme. Det er en musical, der har alt i store udstyrsnumre, en moderne, bramfri humor, skøn musik og et romantisk, bankende hjerte«, siger Jesper Winge Leisner, direktør i The One and Only Company.

LÆS OGSÅ 'Shrek IV' får premiere på filmfestival

Shrek på dansk
På verdensplan har de i alt fire 'Shrek'-film genereret en biografomsætning på over 16 mia. kroner.

1,7 mio. danskere har allerede set 'Shrek'-filmene i biografen. Musicaludgaven af filmen fik verdenspremiere på Broadway i 2008, hvor den bl.a. blev nomineret til otte Tony Awards og 12 Drama Desk Awards.

Danmark bliver det første land i verden udover teatrene på Broadway og Westend, som har fået lov af filmselskabet Dreamworks til at producere 'Shrek - The Musical'.

Det er desuden lykkedes The One & Only Company at få rettighederne til at lave sin helt egen opsætning med ny iscenesættelse, scenografi og kostumer.

LÆS OGSÅShrek kæmper mod sure sokker og hylende unger

Grønt i lange baner
Forum bliver i den anledning ombygget til 'Shreks verden'.

I 2013 skifter Danmarks største musicalteater med plads til mere end 3.000 publikummer pr. forestilling, form, og som en del af Shrek-universet opbygges et særskilt område med lounge-, bar- og spiseområder.

Her kan publikum komme i god tid og slå sig løs i et stort, grønt køkken med spiseområder, snackbarer, sund økologisk mad, samt grønne popcorn, grønne cocktails og grøn champagne.

De danske navne, der skal besætte de mange roller i Shrek-musicalen, bliver offentliggjort senere i dag.

LÆS OGSÅ Iransk pirat-Shrek udfordrer originalen

FACEBOOKBliv ven med Politiken

Få fuld adgang til politiken.dk.

Abonnér for at få fuld adgang til politiken.dk, med inspirerende artikler, opdateret nyhedsoverblik og begavet underholdning.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce