Annonce
Annonce
Scene

Teaterchef: Smagsdommerne er velkomne

Chefen på Østre Gasværk vil gerne have Smagsdommerne på stolerækkerne.

»Teatrets holdning er, at alle anmeldere er meget velkomne - også Smagsdommerne«.

Det siger Pia Jette Hansen, der er teaterchef for for Østre Gasværk Teater.

Dermed lægger hun en anden linje end teatrets skuespillere, som har frabedt sig, at DR2-kulturprogrammet fik lov at anmelde stykket 'Dæmoner'.

LÆS ARTIKELTeaterskuespillere nægter Smagsdommerne adgang

Skuespilleren Peter Oliver Hansen har til DR Kultur kaldt Smagsdommernes kritik »usaglig og overfladisk«.

Men det er ikke teaterchefens holdning.

»Det står for hans egen regning. Det har intet med os at gøre«.

Bakker op om beslutningen
Pia Jette Hansen påpeger, at skuespillernes ønske om ikke at blive anmeldt efter hendes overbevisning handler om, at Smagsdommerne har brug for at optage klip fra teaterstykket under prøverne, hvilket kræver en særlig indsats af skuespillere og instruktør.

»I det her tilfælde havde skuespillerne ikke lyst til at deltage i den del af pakken og bad sig om at blive fri. Det bakkede jeg dem op i. Det er fint for mig. Det er jo deres beslutning«.

Sårbart teater
Teaterchefen lægger desuden vægt på, at 'Dæmonens' skuespillere (Anette Støvelbæk, Lars Mikkelsen, Camilla Bendix og Peter Oliver Hansen) alle er hyret ind til stykket og altså ikke er et fast ensemble. Derfor er hun lydhør, når de har særlige ønsker.

»Vi kan ikke tvinge igennem, at de skal i en situation, som de ikke har lyst til at komme i. Vi vil gerne have et godt samarbejde frem til 26. maj. Teater er meget sårbart. Det er levende mennesker, og de vil gerne gøre det så godt som muligt, og de er påvirkelige. Det har jeg stor respekt for - at de tør stå der aften efter aften. Det er derfor, vi får folk i teatret. Derfor støtter jeg dem, og på en måde kan jeg godt forstå dem«.

Dæmoner.  Virkelighedens ægtepar, Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen, danner for første gang par på scenen. Foto: Jan Jul I stykkets hovedroller som et ægtepar i krise er Lars Mikkelsen og Anette Støvelbæk, der også danner par privat.

LÆS ARTIKELStøvelbæk og Mikkelsen ødelægger det for de andre på Gasværket

Gentager sig ikke
Teaterchefen har ikke tidligere været ude for en lignende situation og kan ikke se for sig, at den skulle opstå igen.

»Jeg har ikke oplevet før, at et hold har sagt sådan, men jeg har heller ikke været medvirkende til at spille så sårbart et stykke som det her. Den situation tror jeg ikke opstår igen«.

Men hvis den gør, vil du bakke op igen?

»Så vil jeg afholde et møde med Adrian (Hughes, vært på Smagsdommerne, red.) og få talt om det. Som sagt er vi jo nogen, der er forkælet med stor medieomtale og har fået fantastiske anmeldelser i øvrigt, og det vælter ind med mennesker. Så nej, jeg er ikke bange for, at vi ikke kommer i Smagsdommerne mere«.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce