Annonce
Annonce
Scene For abonnenter

Trolden er for tam på Nørrebros Teater

Lars Mikkelsen og Ditte Hansen er i blodig infight i mellemgod nyfortolkning af Shakespeare-klassiker.

Lars Mikkelsen har det danske teaterpublikum i sin hule hånd for tiden.

Ingen dansk skuespiller kan som han spille en ynkelig og samtidig udspekuleret mandsperson. Det så vi senest i ’Tartuffe’ på Grønnegårdsteatret og i ’Dæmoner’ på Østre Gasværk.

Han er vor tids Harlekin, commedia dell’arte-figuren. Den sociale kamæleon, som hele tiden er sulten efter mere og mestrer det sociale spil, men oftere snyder sig selv end de andre.

LÆS OGSÅ Mandekærlig teaterklassiker er underholdning for hele familien

I Nørrebro Teaters nyfortolkning af ’Trold kan tæmmes’ mestrer han sit spil lidt for godt. Nyfortolkningen af Shakespeares komedie overbeviser ikke som social satire over den moderne karrierekvinde.

Men som kampplads for Lars Mikkelsens og Ditte Hansens dyst i komediespillets kunst er forestillingen en sand fornøjelse.

Nævekamp
Lars Mikkelsens figur ligner en krydsning mellem B.S. Christiansen og en poetisk begavet klon af Klaus Riskær Pedersen. Han hedder Peter Thorup, er en rigtig krejler af en rigmandssøn og altid på udkig efter penge.

Under en jordomsejling har han – hævder han – reddet 37 somaliske bådflygtninge fra druknedøden i Det Indiske Ocean og kommer på den måde i mediernes søgelys.

Med hjælp fra journalisten Hans, spillet med neurotisk sitren af en Ole Lemmeke i storform, får han færten af Katrine Berning. Hun er trolden, der skal tæmmes.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce