Menneskeavl. Er der en baby i sigte? Nanna Bøttcher giver den som vestlig kvinde, der køber sig til en varm livmoder (tv. Amrita Pande)
Foto: Morten Kjærgaard

Menneskeavl. Er der en baby i sigte? Nanna Bøttcher giver den som vestlig kvinde, der køber sig til en varm livmoder (tv. Amrita Pande)

Teateranmeldelser

Fascinerende forestilling sætter spot på indiske babyfarme

’Made in India’ fortæller historien om den globale rugemorindustri.

Teateranmeldelser
FOR ABONNENTER

I Canada sidder en kvinde og afgiver en bestilling på sit livs store drøm.

I Indien går en flok kvinder rundt som indespærrede fedekalve for at levere produktet: et styk udruget barn, værsgo!

Der er en verden af afstand – kulturelt, socialt og mentalt – mellem kvinderne, der samtidig er forbundet af det mest fundamentalt personlige, intime, man kan forestille sig: skabelsen af et barn. Men babyfarming boomer som global big business, den eksplosivt voksende rugemorindustri har foreløbig gang i 3.000 klinikker i Indien med en årlig omsætning på 2,5 milliarder.

Det er en fascinerende og noget skræmmende historie, instruktøren Ditte Maria Bjerg og sociologen Amrita Pande i ’Made in India’ har hentet ind på scenen som en dokuforestilling med et mix af film, teater og diskussion, med afsæt i en babyfarm i den indiske by Anand.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  Live: Støjberg i samråd om ulovlig instruks

  Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forklarer sig nu på det andet samråd i sagen om ulovlig tvangsadskillelse af alle mindreårige fra deres samlevere på danske asylcentre i februar 2016.

  Se om Inger Støjberg holder fast i, at der er blevet administreret korrekt eller om hun igen ændrer forklaring og kommer med nye indrømmelser i sagen, som du kan blive klogere på i denne guide.

  Hvad bliver årets sommerhit?

  Justin Bieber koncert i Aarhus juni 2017
  Politikens Poptillæg:

  Hvilken sang kommer vi alle sammen til at få på hjernen denne sommer? Og hvilken sang kommer til at dominere højtaleranlæggene på Roskilde Festival og de trådløse højtalere på sommerhusterrassen? Politikens Poptillæg mindes de solbeskinnede klassikere og irriterende ørehængere og kommer med et bud på, hvordan denne sommer kommer til at lyde.

Annonce