Djøfismer. Per Helge Sørensen rammer Djøf-leden og -lingoen præcist og hylende sjovt i sin opfølger til 'DJØF med løg(n)' fra forrige år.
Foto: Ida Wang

Djøfismer. Per Helge Sørensen rammer Djøf-leden og -lingoen præcist og hylende sjovt i sin opfølger til 'DJØF med løg(n)' fra forrige år.

Frygt og væmmelse i kommunen

Per Helge Sørensens satire er velplaceret og skarp – og dybt tragisk.

Teateranmeldelser
FOR ABONNENTER

Tiden skriger på satire. Dårskaben hersker på magthaverplan, hvilket i sig selv er bekymrende; men lige så ængstelsesfremkaldende er det faktisk, at embedsværket tilsyneladende også har drukket af natpotten og pådraget sig smitte fra den frygtelige bacille, der går under navnet New Public Management.

Djøf-kasten har selvstændiggjort sig og er trådt i karakter som en slags velfærdssamfundets vampyrer, der alene ser borgerne som basis for administrative strategier, manipulatoriske manøvrer og diverse projekter, der tjener til legitimation af bureaukratisk vækst.

I alle fald, hvis man skal tro fortælleren Per Helge Sørensen. For hans nye forestilling, der er toer til den fremragende morsomme ’DJØF med løg(n)’ fra forrige år, udstiller en embedsmandskultur og selvforståelse, der er direkte menneskefjendsk og udemokratisk.

Hvor vi i etteren befandt os i et dunkelt og snirklet univers i en statslig styrelse, er vi denne gang i en kommunal sammenhæng, hvor den ministerielle patriark er skiftet ud med en barnekejser af en kommunaldirektør, og hvor fortælleren fungerer som strategikonsulent og sagsbehandler på børne- og ungeområdet.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce