BRYSTFIKSERING. Ammebryster skal have lidt hjælp, men Kitt Maiken Mortensen forstår at kramme brystvorterne, så »der kommer mere humør over det«.
Foto: Raphael Frisenvænge Solholm

BRYSTFIKSERING. Ammebryster skal have lidt hjælp, men Kitt Maiken Mortensen forstår at kramme brystvorterne, så »der kommer mere humør over det«.

Selvværdet dissekeres i fandenivoldsk forestilling om ammebryster og svamp i skægget

Det er skamløst underholdende, når fire ukuelige skuespillere helt korporligt demonstrerer egne fejl og mangler.

Teateranmeldelser
FOR ABONNENTER

Der er det med skuespilleren Anders Mossling, at hans hår ser håbløst ud. Og så er der skællene, som den midaldrende mand står og drysser ud over scenen. Sammen med alle de andre fejl og mangler, såsom svamp i skægget, dårlig musiksmag og sammensunken overkrop. Kun fødderne er o.k., bortset lige fra storetåen med svamp: »Den stinker!«.

Det er den nådesløse konsekvens i hans pinagtige body scan, der får ’Opvisning i lavt selvværd’ til at trænge ind. Det bliver ved og ved – videre til Kitt Maiken Mortensens »alt for lange skamlæber« og grådige trang til ros og slik. Det hele bliver vist frem i mindste korporlige detalje. En monoman selvoptagethed, jeg ikke alene rigeligt kan genkende mig selv i, men som i og med den akkumulerende selvudlevering virker så grotesk, at latteren ruller – op imod de rå vægge.

Stedet er meget passende en nedlagt slagtehal i Kødbyen, hvor fire styk skuespillerkvæg under navnet Cheer Extreme er rykket ind. En koproduktion med Sort/Hvid, der fra integration og flygtninge nu giver plads til en gang tværen rundt i det private flæsk. Selvværdsmonsteret er løs.

Hvad er egentlig relevansen i, at fire velfungerende skuespillere, der er privilegeret med pæne kroppe og cv’er, skal dele ud af deres mindreværd? Men netop det, at de lever af at skulle sælge sig selv med hud og hår og svamp i skægget, gør jo, at de om nogen kan spejle vores kropsfikserede performancekultur med offentlig shaming af de fede og kropumulige samt dyrkelse af perfektion og high performance 24/7.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  Live: Støjberg i samråd om ulovlig instruks

  Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forklarer sig nu på det andet samråd i sagen om ulovlig tvangsadskillelse af alle mindreårige fra deres samlevere på danske asylcentre i februar 2016.

  Se om Inger Støjberg holder fast i, at der er blevet administreret korrekt eller om hun igen ændrer forklaring og kommer med nye indrømmelser i sagen, som du kan blive klogere på i denne guide.

  Hvad bliver årets sommerhit?

  Justin Bieber koncert i Aarhus juni 2017
  Politikens Poptillæg:

  Hvilken sang kommer vi alle sammen til at få på hjernen denne sommer? Og hvilken sang kommer til at dominere højtaleranlæggene på Roskilde Festival og de trådløse højtalere på sommerhusterrassen? Politikens Poptillæg mindes de solbeskinnede klassikere og irriterende ørehængere og kommer med et bud på, hvordan denne sommer kommer til at lyde.

Annonce