Annonce
Annonce
Annonce
Mad
Friskhed. Ugens vin roses for sin friskhed og en smag med et saftigt præg. - Foto: Rune Pedersen

Vintest: En uge uden stor drikkeglæde

Der var ikke meget at glæde sig over i en middelmådig uge, hvor flertallet af vine ikke skilte sig ud fra mængden og savnede det der ekstra pift, som løfter oplevelsen.

Mad
Vinderen. Tal viser hvem, hvor og hvornår, vi spiser Danmarks nykårede nationalret. - Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Stegt flæsk lander på fem ud af 1.000 tallerkner - flest på Sjælland

Der spises mest flæsk en torsdag aften på Sjælland med spisende over 55 år. Det...

Mad
flæksk. Danskernes valg af stegt flæksk med persillesovs blev folkeligt og fornøjeligt, men kommer ikke til at revolutionere noget, lyder det fra madredaktøren. - Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Madredaktøren: Nationalretten er folkelig - og kedelig

Madredaktør: Dansk Folkeparti må være tilfredse - selv om Morten Messerschmidt...

Mad
Jadot. Det Bourgogne-baserede hus Louis Jadot laver også vin i Beaujolais, og det kommer der forførende og tilfredsstillende vine ud af. PR-foto.

Beaujolais er meget mere end nouveau

Det skæppede i kassen, da den slik- og saftevandsagtige Beaujolais nouveau havde succes i de gyldne 80?ere.

Mad
Madvaner. »Folk må spise, som de vil. Men jeg vil gerne tage en debat om, hvordan man kan spise nemt, sundt, billigt og kvalitetsorienteret i fællesskab. Hvis ikke vi taler om det, får vi aldrig ændret noget«, lyder det fra Fødevareminister Dan Jørgensen (S). - Foto: JENS DRESLING

Minister bag nationalret under beskydning

Der er intet elitært i at diskutere den mad, vi spiser, mener Dan Jørgensen.

Mad
Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Historiker: Sild, flæsk og smørrebrød er mest national mad

Stegt flæsk er fortsat bookmakernes favorit til at blive dansk nationalret i morgen.

Mad
madlavning. Vores tidlige forfædre havde kunne ikke overleve, hvis de kun havde spist rå mad fra naturen, mener biolog Richard Wrangham. Arkivfoto af de fire mænd bag madbloggen 'Gastromand'. - Foto: Lasse Kofod

Glem raw food: Det var madlavning, der gjorde os til mennesker

Biolog og abeekspert Richard Wranghams teori om tilberedning af mad, planter en kæp i...

Mad
vintest. Vi får nok (heller) ikke hvid jul i år. Men det er glædeligt, at der bliver smidt et par gode hvidvine ind i testen i en årstid, hvor alle tænker rødvin og vinterretter. - Foto: Joachim Adrian

Vintest: Glædelig hvid førjul

De to bedste vine i ugens vintest er på chardonnay – og forskellige: cool, rank...

Mad
design. Nicolai De Giers designstol til officielle besøg i Danmark. Hvor blev den af? - Foto: PR-foto

Dansk design til kongelige gæster lader vente på sig

Skal Danmarks officielle gæster ikke sidde pænt, spørger designskribent Lars Hedebo?

Mad
Nok. Grød, brød og senest endda også whisky sælges under den fælles betegnelse. Nyt nordisk er efterhånden blevet udvandet som brand, mener Lars Dahlager. - Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Madskribent: Nordisk er ved at blive et pøbel-brand for storindustrien

Overvældende mange fødevarer er blevet 'nordiske' rettet mod vores nordiske selvglæde...

Mad
Foto: Mikkel Fosgrau

Madredaktøren tester: Stegt flæsk bliver bedst på grillen

Landets nationalret bliver sandsynligvis flæsk. Vi har afprøvet tre stegemetoder.

Mad
Foto: Joachim Adrian

Luksusvintest: Fine vine når ikke helt i top

Vi kommer godt omkring i denne måneds luksustest.

Mad
favorit. Gris har historisk set spillet en væsentlig rolle på danskernes middagsborde gennem genereationer, og det er også hovedingrediens i de fleste af retterne, der er med i finalen. Ifølge bookmakerne bliver vinderen klassikeren stegt flæsk med persillesovs - Foto: JESPER STORMLY HANSEN (arkiv)

Bookmakere: Stegt flæsk bliver Danmarks nationalret

Gris med persillesovs vil slå hakkebøf og smørrebrød, vurderer bookmakerne.

Mad
farvel. Flæskestegen er dømt ude og bliver ikke Danmarks nationalret. - Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Danskerne dømmer flæskesteg og frikadeller ude

Danskerne har valgt de otte nationalretter, der kan blive Danmarks nationalret.

PolitikenPlus
  • Den hvide spanier 12 fl. Spanien laver noget af verdens bedste vin - og det gælder også de hvide. Især hvidvinene i det nordlige Spanien er sprøde perler på højeste niveau.

    Pluspris 1.195 kr. Alm. pris 1.410 kr. Køb
  • Pakke med specialiteter Masser af udfordring og sjov for både børn og voksne ? også fin som gave til kageentusiaster

    Pluspris 374 kr. Alm. pris 440 kr. Køb
  • Kalenderkassen 2014 24 gastronomiske overraskelser til ham eller hende, der går op i mad og sjove råvarer.<br><br> Køb 5 stk. og få én 6. kasse med GRATIS (samme adresse - inkl. levering til døren).

    Pluspris 849 kr. Alm. pris 1.195 kr. Køb
  • Popcorn Maker I Popcorn Makeren kan man lave popcorn i mikroovnen uden fedt og skadelig kemi. Derfor er den perfekt som en sund snack, både til hverdag og når man har gæster.

    Pluspris 199 kr. Alm. pris 249 kr. Køb
  • Julienneskræller Julienneskærer med ergonomisk greb, hvor du kan lave ensartede stænger af gulerødder, argurk, squash etc. til salater, stir fries eller lign

    Pluspris 149 kr. Alm. pris 179 kr. Køb