Annonce
Annonce
Annonce
Mad
Lækkert. Dagligvareforretningernes udvalg af blandt andet forskellige udskæringer af kød er blevet markant bedre, mener Lars Dahlager. (arkivfoto) - Foto: MATHIAS CHRISTENSEN

Madklummen: Hurra for fødevareindustrien!

Her følger en ode til dagligvareforretningernes bugnende udvalg af friske fødevarer.

Mad
Bobler. Vi skal drikke flere bobler til maden mener Thomas Ilkjær. - Foto: Rune Pedersen

Vinanmeldelse: Vi drikker for få bobler

Mousserende vin fra Franciacorta er stjernen i denne uges vinanmeldelse.

Mad
Dyrt. Den europæiske østers er uddød de fleste steder i Europa, men findes i store mængder i Limfjorden. Limfjordsøstersene er nogle af verden allermest eksklusive og dyre østers.

600 eksklusive skaldyr er blevet sænket ned i Københavns Havn

Foreningen Maritime Nyttehaver drømmer om at dyrke både muslinger, østers og tang.

Mad
Øjeblikket. Man får let sved på panden, når buddingen skal lirkes ud af formen. Når den først er ude, er den ikke til at flytte, men klistrer sig fast på underlaget. - Foto: Maria Petersen

Kok vil genoplive barnligt blævrende budding

Madentusiasten Marie Holm vil have os til at smage buddingens fortrinligheder.

Mad
Foto: Thomas Borberg

Vintest: Det er mest rødt i denne uge

Ugens bedste vin er fra Bordeaux er som skabt til kalv.

Mad
Mums. I det grønne er det skønt at spise noget ligeså grønt. Arkivfoto - Foto: FINN FRANDSEN

Opskrifter: Her er 13 lækkerier til forårets picnickurve

Her er tretten opskrifter på håndholdt mad. Tag den med ud under forårets blå himmel.

Mad
forbudt. Selvom de kemisk fabrikerede fedtstoffer er på vej ud i glemslen i de vestlige lande, må for eksempel østeuropæerne og indvandrere i Danmark stadig døjes med transfedt i deres vafler og kager. - Foto: MIRIAM DALSGAARD

Verdens farligste fedtstof er på vej ud

Den stille dræber, transfedt, blev først forbudt i Danmark. Resten af verden er på vej.

Mad
Foto: Miriam Dalsgaard

Madklumme: Køkkenmaskiner er en invasiv art

Er det 'Livsnødvendigt grej' eller dyre, støvsamlende aggregater, der gemmer sig i...

Mad
Økolandmænd. Det er ikke de store fortjenester økologiske landmænd har på deres produkter i forhold til konventionelle landmænd. - Foto: Joachim Adrian

Her er fem økoprodukter - og forklaringen på deres højere pris

Se hvor meget en økolandmand tjener på fem forskellige økologiske produkter.

Mad
Køkkenhave. Bede med grøntsager, frugtbuske og træer kan tilsammen skabe en hyggelig og personlig have, mener madredaktøren. - Foto: Per Folkver

Madredaktøren: Hvad skal I med alt det græs i jeres haver?

Annette Nyvang er fortaler for en have med krat, bede og trælunde

Mad
Økofjerkræ. De 5 Gaarde har netop sendt en danskopdrættet økologisk kylling på markedet, og håber på snart at kunne sælge den i pakker med bryst og lår. - Foto: Joachim Adrian

Endnu en producent begynder at sælge økologiske kyllinger

Danske økokyllinger står for kun ca. 1 procent af fjerkræssalget.

Mad
Slankekur. Stenalderkuren fik hårde ord med på vejen i TV2-serien En kur der dur, selvom flere af deltagerne tabte sig adskillige kilo. Kritikken lød på for meget kød i kosten. - Foto: Per Folkver

Madskribenten: Jeg har set en Tv-kur, der slet ikke dur

Er TV 2-serien 'En kur der dur' for farvet af eksperternes egeninteresser?

Mad
Risotto-mester. Mange danskere laver risotto, men det er langt fra nemt at lave det ordentlig. Den bedste herhjemme - ifølge mange - er Damiano Alberti, indehaver af restaurant Enomania på Vesterbrogade. - Foto: Miriam Dalsgaard

Perfekt risotto: Drop fonden. Drop omrøringen. Drop gryden

Italieneren Damiano Albertis tip til den perfekte risotto er nærmest chokerende.

Mad
Portvin. En ung portvin med undertoner af lakridssmag vinder denne uges vintest. - Foto: Lærke Posselt

Vintest: Argentinsk lookalike er bedst til prisen

Ung portvin slår de røde og hvide i ugens vintest.

PolitikenPlus
  • Søren k påskebord Slip for at stå i køkkenet og få lækker mad, der er lige til at stille på påskebordet.

    Pluspris 220 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
  • Skærebræt Smukt håndværk - direkte fra skoven. Køb et håndlavet skærebræt fra møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der fremstiller sin køkkenkunst på eget værksted i sydsvenske Ystad.

    Pluspris 1.529 kr. Alm. pris 1.800 kr. Køb
  • Trykkoger Nem og enkel trykkoger fra tyske Silit som kan forkorte tilberedningstiden med op til 70 %. Den har tre indstillinger og kan bruges til alle komfurtyper inkl. induktion. Fås også i 6,5 l.

    Pluspris 1.445 kr. Alm. pris 1.699 kr. Køb
  • Gourmetkassen 6 flasker Seks flasker gourmetvin fra Rosforth & Rosforth, når du rigtig skal forkæles. Kassen indeholder 1 champagne, 1 hvidvin, 3 rødevine og 1 dessrtvin. God fornøjelse!

    Pluspris 1.125 kr. Alm. pris 1.326 kr. Køb
  • Påskekarameller Skal årets påskeæg være karameller fra Gudhjem?

    Pluspris 456 kr. Alm. pris 537 kr. Køb