Annonce
Annonce
Annonce
Mad
hvidt. Der produceres ingen rødvin hos Ørnbjerg Vin, som netop er kåret som Årets Vinbonde i Danmark. - Foto: KIM NIELSEN (arkiv)

Landmandssønner får titel som årets vinbonde

Ørnbjerg Vin er kåret som Årets Vinbonde 2014. Stenet jord og sol er hemmeligheden, siger vinderen.

Mad
favorit. Gris har historisk set spillet en væsentlig rolle på danskernes middagsborde gennem genereationer, og det er også hovedingrediens i de fleste af retterne, der er med i finalen. Ifølge bookmakerne bliver vinderen klassikeren stegt flæsk med persillesovs - Foto: JESPER STORMLY HANSEN (arkiv)

Bookmakere: Stegt flæsk bliver Danmarks nationalret

Gris med persillesovs vil slå hakkebøf og smørrebrød, vurderer bookmakerne.

Mad
farvel. Flæskestegen er dømt ude og bliver ikke Danmarks nationalret. - Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Danskerne dømmer flæskesteg og frikadeller ude

Danskerne har valgt de otte nationalretter, der kan blive Danmarks nationalret.

Mad
Foto: POSSELT LÆRKE

Vintest: Atter en fin vin fra Kreydenweiss

Det er i den dyre kategori, at de sjoveste vine findes - også til prisen. Det forekommer, at der generelt er mere bundtræk i de dyre vine, selv i en pris-kvalitet-vurdering.

Mad
jahat. Køllestokket honningsvamp har en flosset, vatagtig ring og gullige skæl hat og stok. Arten er almindelig på løvtræer og findes især i det sene efterår. De helt unge hatte er gode spisesvampe. - Foto: Jens H. Petersen

Sådan finder du sæsonens spisesvampe

Svampeekspert guider til spisesvampe og deres uspiselige dobbeltgængere.

Mad

Svampeguide: Sådan kender du gode fra giftige

Se her hvilke svampe du skal på jagt efter og hvilke du skal gå en stor bue udenom.

Mad
Nationalret. Boller i karry er en af de retter, som er indstillet men med en opskrift, der tæller 41 ingredienser og dermed nok flere end spejderne fra Holstebro her havde i deres ret på en landslejr i 2012. - Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Madredaktøren: Nationalret er folkelig mormormad i elitære klæder

De 24 bud på nationalretter afslører, at vi ikke har noget regionalt køkken i Danmark.

Mad
nationalt. Er flæskestegen den lim, der binder danskerne sammen kulinarisk? Det er nu, vi skal bestemme, hvad landets nationalret skal være. - Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Til stemmeurnerne: Nu skal vi kåre Danmarks nationalret

Udskillelsesløbet er i gang om, hvilket måltid der skal kåres som Danmarks nationalret.

Mad
Rødvin. I denne uge er der en bred vifte af gode dyre rødvine. - Foto: Joachim Adrian

Vintest: Den ukendte toscana er bedst

De dyrere rødvine klarer sig generelt bedre end de billigere hvidvine i denne uge, og...

Mad
Succes. »Det er de bedste cup cakes, vi har lavet indtil nu«, er de to piger Alberte Kofoed Hansen (tv.) og Rikke Larsen enige om. De bruger en opskrift fra hjemmesiden annetteskager.com - Foto: Finn Frandsen

TV-programmer får kage-bagning til at storhitte blandt unge piger

Unge piger fra hele landet bestormer konditorbranchen.

Mad
Fars. Der er flere og flere tilfælde af hakkekød med resistens salmunella. - Foto: Finn Frandsen

Mænd er ligeglade med madskandaler

Ny undersøgelse viser at mænd reagerer anderledes på kødskandaler end kvinder.

Mad
mandler. Mange er ikke bevidste om den høje afgift på nødder. - Foto: Peter Hove Olesen

Du betaler højere afgift på nødder end på slik

Nødder er belagt med højere afgifter end chokolade og øl, selv om myndighederne...

Mad
unikt. Hvad angår design og arkitektur kan danskerne noget, ingen andre kan, mener Lars Hedebo. Her er det Tietgenkollegiet i København, som er blevet så berømt, at arkiteker fra hele verden kommer til Amager for at se det. - Foto: MORTEN LANGKILDE

Hvad skal vi med designere, når vi har ingeniører?

Pas på med at spare på de kreative fag, opfordrer designskribent Lars Hedebo.

Mad
vin. I det sydvestlige hjørne af Australien finder man bl.a. vinproducenterne Vasse Felix og Leeuwin's winery, der leverer cabernet og chardonnay i topklasse: kølige vine med præcis syre. - Foto: Henrik Steen Andersen

Australiens grønne hjørne byder på cool vine

I Margaret River syd for Perth finder man et landskab, der minder om Sydengland...

PolitikenPlus
  • Kalenderkassen 2014 Gastronomiske overraskelser til ham eller hende, der går op i mad og sjove råvarer.<br><br> Køb 5 stk. og få én 6. kasse med GRATIS (samme adresse - inkl. levering til døren).

    Pluspris 849 kr. Alm. pris 1.195 kr. Køb
  • Skål, stor Skål som passer til 3-lags etageren, og sættet med de 4 små skåle. Skålene kan i kraft af det klassiske udtryk bruges hver dag, uanset anledningen, dog særligt til julegodterne vil de pynte.

    Pluspris 239 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Julegave pakken 2014 Denne pakke er en oplagt gaveide til en du holder af eller til dig selv og familien - så er julegodterne i hus.

    Pluspris 489 kr. Alm. pris 579 kr. Køb
  • Tid til te Dette er en tepotte baseret på begrebet ergonomi. Håndtaget er designet til at kunne holdes i en vinkel, hvilket reducerer håndleds stress når man hælder.

    Pluspris 599 kr. Alm. pris 749 kr. Køb
  • Tapaskassen Tapas kassen er 11 lækkerier lige til at sætte på bordet. Brug den som gave eller forkæl dig selv med spændende smagsoplevelser en hyggelig aften.

    Pluspris 499 kr. Alm. pris 639 kr. Køb