Annonce
Annonce
Annonce
Mad
mainstream. Først var det for elitært ifølge kritikerne, og nu er det næsten for udvandet. Nyt nordisk har fået mange ord med på vejen de sidste 10 år. - Foto: Rune Pedersen

Tillykke: Det nordiske køkken buldrer videre på 10. år

For få år siden afviste mange i fødevareindustrien ?det nye nordiske køkken? som elitært og nichepræget.

Mad
Friskhed. Ugens vin roses for sin friskhed og en smag med et saftigt præg. - Foto: Rune Pedersen

Vintest: En uge uden stor drikkeglæde

Der var ikke meget at glæde sig over i en middelmådig uge, hvor flertallet af vine...

Mad
Vinderen. Tal viser hvem, hvor og hvornår, vi spiser Danmarks nykårede nationalret. - Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Stegt flæsk lander på fem ud af 1.000 tallerkner - flest på Sjælland

Der spises mest flæsk en torsdag aften på Sjælland med spisende over 55 år. Det...

Mad
vinder. Bookmakerne havde ret hele vejen: Danskernes mest danske ret er stegt flæsk med persillesovs. - Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Flæsk er hele Danmarks nationalret

Med knap 28.000 stemmer er stegt flæsk med persillesovs valgt som Danmarks Nationalret.

Mad
Jadot. Det Bourgogne-baserede hus Louis Jadot laver også vin i Beaujolais, og det kommer der forførende og tilfredsstillende vine ud af. PR-foto.

Beaujolais er meget mere end nouveau

Det skæppede i kassen, da den slik- og saftevandsagtige Beaujolais nouveau havde...

Mad
Madvaner. »Folk må spise, som de vil. Men jeg vil gerne tage en debat om, hvordan man kan spise nemt, sundt, billigt og kvalitetsorienteret i fællesskab. Hvis ikke vi taler om det, får vi aldrig ændret noget«, lyder det fra Fødevareminister Dan Jørgensen (S). - Foto: JENS DRESLING

Minister bag nationalret under beskydning

Der er intet elitært i at diskutere den mad, vi spiser, mener Dan Jørgensen.

Mad
Biodynamisk. Sune Albinus har endnu ikke fundet ud af, hvordan han omlægger sit tag til et biodynamisk landbrug, så han bliver selvforsynende, men 75% af hans madindtag derhjemme er biodynamisk - for Sune Albinus er det vigtigt, at maden er enkel. - Foto: Janus Engel

Biodynamisk forbruger: »det er mad uden fikumdik«

Sune Albinus er hverken religiøs eller fanatisk. Det handler helt enkelt bare om...

Mad
madlavning. Vores tidlige forfædre havde kunne ikke overleve, hvis de kun havde spist rå mad fra naturen, mener biolog Richard Wrangham. Arkivfoto af de fire mænd bag madbloggen 'Gastromand'. - Foto: Lasse Kofod

Glem raw food: Det var madlavning, der gjorde os til mennesker

Biolog og abeekspert Richard Wranghams teori om tilberedning af mad, planter en kæp i...

Mad
Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Madredaktøren opfordrer: Brug din stemme til Danmarks Nationalret

I dag er sidste chance for at stemme på Danmarks nationalret.

Mad
design. Nicolai De Giers designstol til officielle besøg i Danmark. Hvor blev den af? - Foto: PR-foto

Dansk design til kongelige gæster lader vente på sig

Skal Danmarks officielle gæster ikke sidde pænt, spørger designskribent Lars Hedebo?

Mad
Foto: Martin Lehmann (arkivfoto)

Dahlager: God mad bliver dræbt af buffeten

Makrelmadder og indisk karrygryde har aldrig skulle ligge på samme tallerken.

Mad
Foto: Mikkel Fosgrau

Madredaktøren tester: Stegt flæsk bliver bedst på grillen

Landets nationalret bliver sandsynligvis flæsk. Vi har afprøvet tre stegemetoder.

Mad
hvidt. Der produceres ingen rødvin hos Ørnbjerg Vin, som netop er kåret som Årets Vinbonde i Danmark. - Foto: KIM NIELSEN (arkiv)

Landmandssønner får titel som årets vinbonde

Ørnbjerg Vin er kåret som Årets Vinbonde 2014. Stenet jord og sol er hemmeligheden, siger...

Mad
favorit. Gris har historisk set spillet en væsentlig rolle på danskernes middagsborde gennem genereationer, og det er også hovedingrediens i de fleste af retterne, der er med i finalen. Ifølge bookmakerne bliver vinderen klassikeren stegt flæsk med persillesovs - Foto: JESPER STORMLY HANSEN (arkiv)

Bookmakere: Stegt flæsk bliver Danmarks nationalret

Gris med persillesovs vil slå hakkebøf og smørrebrød, vurderer bookmakerne.

PolitikenPlus
  • Den hvide spanier 12 fl. Spanien laver noget af verdens bedste vin - og det gælder også de hvide. Især hvidvinene i det nordlige Spanien er sprøde perler på højeste niveau.

    Pluspris 1.195 kr. Alm. pris 1.410 kr. Køb
  • Pakke med specialiteter Masser af udfordring og sjov for både børn og voksne ? også fin som gave til kageentusiaster

    Pluspris 374 kr. Alm. pris 440 kr. Køb
  • Kalenderkassen 2014 24 gastronomiske overraskelser til ham eller hende, der går op i mad og sjove råvarer.<br><br> Køb 5 stk. og få én 6. kasse med GRATIS (samme adresse - inkl. levering til døren).

    Pluspris 849 kr. Alm. pris 1.195 kr. Køb
  • Popcorn Maker I Popcorn Makeren kan man lave popcorn i mikroovnen uden fedt og skadelig kemi. Derfor er den perfekt som en sund snack, både til hverdag og når man har gæster.

    Pluspris 199 kr. Alm. pris 249 kr. Køb
  • Julienneskræller Julienneskærer med ergonomisk greb, hvor du kan lave ensartede stænger af gulerødder, argurk, squash etc. til salater, stir fries eller lign

    Pluspris 149 kr. Alm. pris 179 kr. Køb