Det franske bistrokøkken har sine gedigne klassiksere, men Les Halles i København er meget langt væk fra den parisiske standard.

Det franske bistrokøkken har sine gedigne klassiksere, men Les Halles i København er meget langt væk fra den parisiske standard.

Restaurantanmeldelser

To hjerter: Fransk bistro laver katastrofeudgaver af 'moules' og 'chèvre chaud'

En sjasket, slap og karakterløs udgave af en fransk bistro gemmer sig bag ved Torvehallerne.

Restaurantanmeldelser
FOR ABONNENTER

Det kunne ellers lige have været sådan, som de selv havde forestillet sig det. En fransk bistro i en stille, lille sidegade til det urbane mylder, hvor busserne dytter, og metroen rumler under fortovet. Og så lige over for Torvehallerne.

Det er fransk det her. Næsten Paris. Området mimrer af madglæde og overskudsmennesker mellem tulipaner i brunt papir og røde tryner på disken og savoykål i trækasser og friske fisk på isen.

Det er travle mennesker, kvalitetsbevidste mennesker, parisere eller københavnere, who cares? Det er metropolen, når den er bedst, og her skal der ligge en bistro, lige her ved markedshallerne. Den skal hedde Les Halles. Sådan en med tatar og løgsuppe og selection de charcuterie og vin på glas. Uhøjtidelig, shabby skøn og så traditionelt fransk, at det hele giver sig selv. Kan I ikke se det for jer?

Jo, man kan se det for sig. Man kan se det for sig foran facaden, hvor markiserne hænger som røde øjenlåg, og hvor støbejernsgelænderet snor sig som franske liljer. Man kan se det for sig foran de hvide menukort, der er trykt med sorte kapitæler i spinkel skrifttype, og ved bordet, hvor dugen er ternet i rødt og hvidt. Og over tallerkenen, hvor blåmuslingerne ligner moules marinières til forveksling, og hvor salatbladene er grønne og gedeosten hvid, så det vist ikke kan være andet end en chèvre chaud.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce