Annonce
Annonce
Restauranter For abonnenter

Ærkefransk hverdagsrestaurant rammer plet i Skindergade

Enkelte svipsere kan ikke tage glæden fra et besøg hos Mon Amour.

»Det er ikke en flank steak det her«, siger min gæst, der som gammel slagter ved, hvor bøfferne sidder på en ko.

Og denne saftige krabat af en steak med fritter er for mør og for tyk til at stamme fra mavemuskulaturens tynde flankebøffer.

Men vores franske vært insisterer. Det er flank steak. Flank bavette, siger han. Og bum!, så giver det mening.

Bavette er nemlig en særlig fransk udskæring, som ikke lader sig oversætte til det danske udskæringssystem.

Det er den øverste del af flanken, lige før tyndstegen, hvor stykket er tykkere og knap så sejt som flank steak, men lige så kraftigt i smagen og saftigt i biddet.

Denne artikel er forbeholdt Politikens abonnenter.
For kun 79 kr. om måneden kan du få et abonnement på politiken.dk, og læse alle de artikler du har lyst til.

Allerede abonnent? Log ind

Få fuld adgang til politiken.dk, med inspirerende artikler, opdateret nyhedsoverblik og begavet underholdning. Det tager kun et øjeblik – så er du i gang.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce