Foto: SARA GALBIATI

Få din surdej passet på hotel i ferien

Nogen skal jo fodre surdejen, når du ikke er hjemme. I Stockholm får den kærlig bager-pleje for 200 kroner om ugen.

Mad

Det er da ærgerligt, hvis ens gode, driftsikre surdej skal lade livet af sult, mens man selv er på ferie.

For en surdej skal som bekendt holdes i live med frisk mel og vand.

OPSKRIFTER

I Stockholm har Urban Deli løst problemet - i butikken, der også har eget bageri, findes nemlig også verdens første surdejshotel. Det koster 200 svenske kroner om ugen at få passet sin dej, men så får den også egen hylde.

»Man checker dejen ind, får et nummer og så har jeg ansvaret for, at den har det godt. Og give den mel og vand og kærlighed hver dag«, fortæller bager Markus Lundqvist fra Urban Deli til Göteborgs-Posten.

LÆS ARTIKEL

I øjeblikket passer han en 130 år gammel surdej, som han faktisk har tænkt sig at bage med i nærmeste fremtid. Men Markus Lundqvist har også netop solgt et gavekort på fem ugers surdejsophold, som en pige vil forære sin veninde.

Surdej som vidensdeling

Surdej er - ligesom i Danmark - blevet særdeles hot i Sverige, især blandt de yngre og veluddannede.

LÆS OGSÅ

Urban Deli lægger da også lokaler til den kunststuderende Josefin Vargö, som til sin afsluttende opgave samler surdeje fra hele Sverige i et projekt, der handler om vidensdeling og menneskelige relationer.

OPSKRIFT

OPSKRIFT

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce