Tillykke. Lars Dahlager hædres med prisen for bedste kritiske madjournalistik 2013.
Foto: JACOB EHRBAHN

Tillykke. Lars Dahlager hædres med prisen for bedste kritiske madjournalistik 2013.

Mad

Politiken-journalist får pris for kritisk madjournalistik

Journalist Lars Dahlagers hædres for skarpe skriverier i Spis&Bo.

Mad

Han er typen, der ikke helmer, før han får et ordentligt svar. Typen, der insisterer på at give læserne en spiselig forklaring og et grundigt og kritisk indblik i, hvad der sker i den gastronomiske verden.

Det har vi, der arbejder sammen med ham, vidst længe. Men nu har også organisationen mad+medier fået øje på journalist Lars Dahlagers skarpe skriverier i Spis&Bo og hædret ham med prisen for bedste kritiske madjournalistik 2013.

Historie om kanelstang I motivationen for valget af den 42-årige Politiken-journalist, der bl.a. har en fortid som klima- og miljøreporter på avisen, skriver juryformand Rasmus Kjeldahl, at »når modtageren af prisen er bedst, bevæger han sig ud over livsstilsstoffet og graver i de lag, som skal afdækkes for at skabe momentum til reelle forandringer«.

Juryen fremhæver bl.a. historien om kanelstangen fra Coop's butikker, som blev udsat for Dahlagers røntgenblik og dissekeret ned til mindste tilsætningsstof.

Selve prisoverrækkelsen skete ved en stor prisfest i aften, hvor de i alt 14 vindere - madanmeldere, kogebogsforfattere, tv-værter, madbloggere og mediefolk - blev hyldet i 14 forskellige kategorier. En af kategorierne var madfotografi, og i den løb Spis& Bos madfotograf Columbus Leth, hvis billeder blev beskrevet som fornyende, personlige og til tider næsten poetiske, med sejren.

Første gang prisen uddeles

Derudover blev bl.a. Signe Wenneberg hædret for sin bog 'Spis din have', holdet bag gastromand.dk fik prisen for bedste madblog, Ole G. Mouritzen, professor og forfatter til bøger om tang, sushi og umami, blev hyldet i kategorien 'akademisk madformidling', og faktaredaktør på DR 1 og DR 2, Thomas Breinholt, vandt i kategorien 'mad på film og tv' for programmet 'Fedt, fup og flæskesteg'.

Det er første gang, at mad+ medier-prisen uddeles.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce