mærkning. Bag Reefood-certificeringen står blandt andet den frivillige bevægelse Stop Spild Af Mad.
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN

mærkning. Bag Reefood-certificeringen står blandt andet den frivillige bevægelse Stop Spild Af Mad.

Mad

Nu kan du se om caféen har fokus på madspild

Refood hedder den nye certificering, der lover bedre genanvendelse.

Mad

Minimum tre initiativer, der reducerer madspild, og en ordning for genanvendelse af madaffald.

Det er kravene, som caféer, restauranter og kantiner skal leve op til for at få Refood-mærket.

Selina Juul, der er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, fortæller i en pressemeddelelse fra Refood, at både forbrugere og restauranter har efterspurgt en certificering til de restauranter, der gør en indsats for at minimere madspild.

LÆS OGSÅ

»Med Refood-mærket får vi fokus på både madspild og genanvendelse, hvilket også kan ende med, at kunderne foretrækker at spise steder, som er har Refood-mærket, for at støtte den gode indsats mod madspild«, siger Selina Juul, der også er partner i Refood.

Mindre tallerkener skåner miljøet

Bag Refood-certificeringen står den frivillige bevægelse Stop Spild Af Mad, forskerparken Agro Business Park, erhvervsorganisationen Landbrug og Fødevarer, leverandør af fødevareløsninger Unilever Food Solutions og genanvendelsespartneren Daka ReFood.

Sidstnævnte indsamler og genanvender madaffald og brugt friturefedt til grøn energi.

LÆS OGSÅ

Det er en af de ting, som Refood-certificerede køkkener skal deltage i.

På hjemmesiden Refoodlabel.dk, hvor restauranter kan melde sig til, kan man også få gode råd til, hvordan man kan sikre, at der ryger lidt færre halvspiste caféburgere og bløde pomfritter i skraldespanden.

Planlæg menuen, så de gode rester kan genanvendes, opbevar maden rigtigt og brug mindre tallerkener til salatbaren. Det er eksempler på initiativer, som kan sikre cafégæsterne mere miljøvenlige spisesteder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce