Markedstemning. Menneskemylder og madmarked er to ting, der passer godt sammen. I Torvehallerne i København har man haft stor succes med at samle folk om maden, og nu rykker ideen til City2 i Taastrup.
Foto: Jens Dresling

Markedstemning. Menneskemylder og madmarked er to ting, der passer godt sammen. I Torvehallerne i København har man haft stor succes med at samle folk om maden, og nu rykker ideen til City2 i Taastrup.

Mad

Torvehallernes billige pendant åbner i Taastrup i weekenden

Vestegnens beboere får nu eget madmarked med friske grøntsager, fisk og kød.

Mad

Der kan forekomme slinger blandt indkøbsvognene, når beboerne i Taastrup og omegn skal shoppe i City2 på lørdag. Den vanlige tur mod Lidl eller Føtex’s hylder ser nemlig ikke ud, som den plejer. Vestegnens bud på en torvehal med 15 forskellige stader åbner op midt inde i centeret fra 1975. Her vil en grønthandler, en slagter, en fiskehandler og 12 andre stader forsøge at få kunderne til at fravige den normale indkøbsrute.

Og centerets direktør Thomas Lüscher er sikker på, at det kommer til at lykkes.

»I de sidste fire år har vi lavet markedsundersøgelser, hvor vi har spurgt vores kunder i centeret, hvad de mangler. De har gentagne gange nævnt, at de mangler en god grønthandler, slagter, fiskehandler og nogle gode steder at spise. Det giver vi dem nu«, siger Thomas Lüscher.

Torvehallernes billige lillebror

Med pizzaer fra Gorms, Sushi fra Sachi og frisk fisk fra butikken Hav har City2 haft et vågent øje til, hvad der er foregået på Israels Plads i København de seneste år. Konceptdirektøren hos Torvehallerne Niels Lønborg Brandt har også været med inde over udarbejdelsen af City2’s nye madmarked.

Men hvor priserne i Torvehallerne ofte får arbejderklassens punge til at blive i lommen, skal oplevelsen være en anden i City2’s pendant.

»Vi har udvalgt nogle butikker og koncepter, der kan tilpasse sig demografien i City2’s kundegrundlag. Derfor bliver det ikke et dyrt marked med en masse specialbutikker. Vores fokus er at tilbyde lækre råvarer til fornuftige priser«, siger Thomas Lüscher.

Fiskehandler sælger fish n' chips i stedet for tapas

En af de butikker, der er blevet lokket ud til den københavnske Vestegn er fiskehandleren Hav. Siden Torvehallernes start i 2011 har den langet fisk over disken til madglade københavnere. Og Tommy Lund, medejer af Hav, er opmærksom på, at det er en helt anden opgave der venter 25 km. vest for København.

»Vi vil prøve at sælge flere af de underudnyttede fiskearter som hvilling, skærising, ising, kulmule og kuller. Det er super god fisk, som er billigere, da størstedelen af danskerne ikke har fået øjnene op for den endnu. Og så serverer vi fish n’ chips i stedet for fisketapas. Vi er udmærket klar over, at kunderne er nogle andre i Taastrup end i Torvehallerne«, siger han.

En, ifølge ham, rigtig god økonomisk aftale er årsagen til, at Hav fra på lørdag langer frisk fisk over disken i City2.

»Vi har været meget opmærksomme på City2’s fortid og renommé. Men der er på det seneste tegnet nogle spændende skitser for fremtiden, og dem vil vi gerne være en del af«, siger Tommy Lund.

Etableringen af det nye madmarked er blot en del af en samlet renovering af City2. Foruden etableringen af de 25 stadepladser, er Torvet og parkeringsområdet i færd med at blive renoveret. Danica Pension har underskrevet checken på minimum 500 mio. kr., som renoveringen koster.

Stademand skal få stader til at rette ind

For at skabe et fælles udtryk og linje i madmarkedet, har City2’s direktør Thomas Lüscher ansat en stademand.

»Han kommer ikke til at rende rundt med en pisk. Men han får ansvaret for at gå rundt og hjælpe stadeholderne med at have det rigtige udtryk og sikre kunderne en god oplevelse«, forsikrer Thomas Lüscher.

NY PLAN

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce