Det er vigtigt at drikke om morgenen. Chris Macdonald viser dig, hvad du skal drikke. Den specielle japanske grønne te Macha er noget af det bedste og sundeste. Kilde: Politiken.tv

Mad

Frisk start 21. januar: Snup en grøn te i stedet for kaffe

Drikker du også lidt for meget kaffe? Dagens udfordring er grøn te i stedet.

Mad

Hovedparten af danskerne begynder dagen med kaffe – og fortsætter med mange kopper i løbet af dagen.

Men ifølge sundhedsekspert Chris MacDonald er kaffe problematisk, fordi koffein hober sig op i kroppen, hvis man drikker det løbende gennem dagen.

Det kan forstyrre nattesøvnen og skade fordøjelsen. Hvis du vil leve lidt sundere, er det altså ikke nok, at du er fokuseret på maden. De ting, du drikker, spiller også en stor rolle for kroppens sundhed.

Begynd i stedet dagen med en kop grøn te, der er fyldt med antioxidanter. F.eks. som macha, som du kan se Chris lave i TV-indslaget.

Chris anbefaler desuden, at du husker at drikke et stort glas vand om morgenen, før du gør noget andet.

Og husk at tage en 'healthie' af din te og læg den på Facebookbegivenheden Frisk Start 2016 (eksternt link). Her kan du også melde dig til, så du er sikker på at få en udfordring igen i morgen.

Redaktionen anbefaler:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Præsidenten der både var sort og hvid

  US President Barack Obama walks on stage to begin speaking at the Stavros Niarchos Foundation Cultural Center in Athens, Wednesday, Nov. 16, 2016. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
  Politikens Poptillæg:

  Selvom Obama var USAs første sorte præsident, havde han store problemer med for alvor at omfavne den udsatte sorte del af befolkningen. Politikens Poptillæg evaluerer Obamas kulturelle betydning for et land i dyb splittelse.

  Vil du ha' mere Politikens Poptillæg? Find det her.

Annonce