Madanmeldelse: Populær vinbar har begået en fremragende restaurant

På Admiralgade 26 velsignes andehjerter med røg og sort eddike fra Kina omgivet af lyst dansk design.

Mad
FOR ABONNENTER

Sagde du ikke, at det ikke ville smage af havbund?«.

Min gæst bliver aldrig glad for østers. De var ellers havfriske og ligetil. Jeg havde nemlig bestilt fem af de små franske papillon, den ultimative begynderøsters, som stod listet på Admiralgade 26’s menukort under overskriften ’Nødvendigheder’. For øvrigt sammen med kaviar til 350 kroner for 15 gram. Det må være ironisk ment, for det er bestemt ikke et sted, hvor man kræver mange penge for stor smag. Forretter koster cirka 100 kroner, og hovedretterne ligger mellem 165 og 225 kroner.

Det er Jonas Hillgaard, der sætter kursen for køkkenet, og med en fortid på Manfreds, Relæ og Geranium har han en fintunet sans for at få en masse ud af små tallerkner.

Men lad os først lige komme indenfor. Folkene bag er dem fra den populære og fremragende vinbar Ved Stranden 10, der ligger lige om hjørnet med udsigt til Christiansborg. Også her er der skørt højt til loftet, gamle sprossede palævinduer og dybe karme af tunge, profilerede træpaneler. Og også her har de formået at blæse den indelukkede herskabelighed ud på brostenene og skabe lys og luft ved hjælp af moderne letbenet kurveflet og andre træstole i spinkelt design på terrazzogulvet.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce