En intens duft af chokolade breder sig i køkkenet, når Sune Trudslev lader ’grinderen’ male de kakaobønner, som skal bruges i hans prisvindende chokolade. Processen er ganske simpel, fortæller han.
Foto: Mikkel Bækgaard

En intens duft af chokolade breder sig i køkkenet, når Sune Trudslev lader ’grinderen’ male de kakaobønner, som skal bruges i hans prisvindende chokolade. Processen er ganske simpel, fortæller han.

Mad

Sune laver sin egen chokolade hjemme i køkkenet

God chokolade behøves ikke komme fra store fabrikker og eksklusive butikker. Udstyr for få 1.000 kroner og gode kakaobønner er nok til at sætte en lille produktion i gang. Det fortæller Sune Trudslev, der laver prisbelønnet chokolade hjemme på køkkenbordet .

Mad
FOR ABONNENTER

Umiddelbart er der ikke meget, der afslører, at her bliver der lavet internationalt anerkendt chokolade. Vi er i en lejlighed i Taastrup på tredje sal, hvor dørskiltet afslører, at her bor Sune Trudslev med sine to halvstore børn.

Indenfor er der dog tegn på, at her sker der noget særligt. En motorlyd fra det køkkenet afslører, at der er gang i en produktion. Og en duft af smeltet chokolade gør det tydeligt, hvad der sker. Her er ved at blive lavet chokolade. Maskinen er dog ikke større, end at den står fint på køkkenbordet – og den ligner mest en blanding af en røremaskine og en blender.

»Det er en såkaldt grinder, der ved hjælp af nogle våde sten maler kakaobønnerne rigtigt fint og trækker kakaosmørret ud. Det gør, at kakaomassen bliver flydende, når temperaturen er over ca. 30 grader. Her skal det nu stå og grinde i mange timer, så chokoladen bliver helt glat, inden den bliver støbt i forme«, fortæller Sune Trudslev, der har taget en fridag fra sit normale arbejde som chef for udviklingen af mobile løsninger hos Momondo for at vise sin produktion frem.

Sune Trudslev er chokoladeproducent i miniformat. Hjemme på køkkenbordet fremstiller han såkaldt bønne-bar-chokolade, som han sælger via en lille webshop og til venner og bekendte. Og det gør han så godt, at hans 55 % Dark Milk for nylig vandt en bronzemedalje ved Academy of Chocolate Awards 2017, en engelsk chokoladekonkurrence for både professionelle og amatører, der her konkurrerede på lige fod.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce