Hvis man mødes ifor at spise igennem som på dette arkivfoto fra Ædedolkenes Klub, er det fint med store madmængder. Men de fleste maver har det bedst med 'lidt men godt'.
Foto: Charlotte Pardorf

Hvis man mødes ifor at spise igennem som på dette arkivfoto fra Ædedolkenes Klub, er det fint med store madmængder. Men de fleste maver har det bedst med 'lidt men godt'.

Mad

Vil du knække dine gæster med madspamming? Nej - så lær grundreglen om portionsstørrelser her

Økonoma Birte Brorson afslører, om vi skal regne i gram, pund eller kilo, når vi beregner et måltid.

Mad
FOR ABONNENTER

Spiser du to slags sild, en fiskefilet eller lidt laks, er du sikkert mæt, før kødretterne kommer på bordet. Dem er der typisk flest af til en traditionel julefrokost og oven i kommer ost og sødt.

Resultat: December er månedsmester i madspild.

En af de væsentligste forklaringer er, at vi ikke kan finde ud af at beregne portionsstørrelse, har en nye undersøgelse fra organisationen 'Stop Spild Af Mad' vist.

Den kunst kan du læse mere om her, eller du kan vælge den lette udgave og følge denne tommelfingerregel.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce