Annonce
Annonce
Annonce
kokkeskole

Sådan laver du nemt vinterruller med tigerrejer

Carsten Kyster laver asiatiske ruller med friske grøntsager og rejer.

Ingredienser

4 pers.

16 tiger rejer uden skal
8-12 forårsrulle dejplader, ca 20x20 cm
100 gram østershatte
2 gulerødder
¼ spidskål
2 forårsløg
100 gram bønnespirer
1 æg, sammenpisket
soja
1 liter vegetabilsk olie til dybstegning




Sådan gør du

Skær østershatte, gulerødder, spidskål og forårsløg i strimler/stave. Læg et par dejplader ud på bordet ad gangen og læg 2 rejer og nogle forskellige grøntsager derpå.

Pensel kanterne med sammenpisket æg. Fold en spids ende over fyldet og rul en halv omgang. Fold derefter enderne ind mod midten og rul derefter den helt sammen til en vinterrulle. Forsæt processen indtil alle ruller er klar.

Dybsteg rullerne i varmt olie i en lille gryde eller en friture (også kaldet ønskebrønden).

Dybsteg rullerne ca. 3-4 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Læg derefter rullerne på fedtsugende papir. Spis dem varme med soja.

Du kan også lave en skøn karrysauce og server den til rullerne sammen med jasmin ris.

Gang evt. opskriften med 2 og smid et par stykker i fryseren.

Ps: Hjemme på grillbaren i Esbjerg spiste vi altid rullerne med godt med soja, remoulade og rå løg, og det smager faktisk stadig godt, vil jeg bare lige sige!

Del link