Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Sådan giver du mors frikadeller baghjul

Carsten Kyster viser, hvordan du nemt laver en god frikadellefars med en hurtig blender-teknik.

Gem til liste

Ingredienser

(Stor portion, så er der også til fryseren)

1 kg hakket kalv og flæsk
2 tsk salt
sort peber
2 løg, pillet og skåret i halve
3-4 dl mælk
3-4 æg
150 g hvedemel ca. 10 spsk




Fars frikadellefars

Sådan gør du
Start med at røre farsen sej med salt og peber. Kom de halve løg og mælk i en blender og blend det rigtigt godt sammen. Så undgår du løgfingre, tårer og stykker i farsen.

Rør det godt sammen med farsen og rør derefter æggene i et ad gangen. Rør nu melet i lidt ad gangen. Smag farsen til med salt og peber, den må gerne være lidt krydret.

Steg dellerne enten i olie eller smør, eller du kan gøre som i gamle dage; stege dem i svinefedt. De skal stege i ca. 3 minutter på hver side. Stegetiden kommer lidt an på størrelse.

Denne fars kan du fint kalde en universal-fars.

PolitikenPlus
  • 3-lags kage bagesæt Sæt til at bage flotte og professionelt udseende kager i 3-lag.

    Pluspris 219 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
  • Pizza- og bagespatel Ultra tynd og fleksibel spatel i rustfrit stål. Kanten er skåret skrå så det er nemt at føre det ene hjørne under pizza, kage og tærter.

    Pluspris 169 kr. Alm. pris 199 kr. Køb
  • Grødkoger Verdens letteste grød? Fyld gryn og vand i skålen og sæt den i mikroovnen. Perfekt til havregrød, risengrød og ris ala mande. Kan også bruges til at koge ris, pastaskruer og kerner i.

    Pluspris 295 kr. Alm. pris 349 kr. Køb
  • Pakke med specialiteter Masser af udfordring og sjov for både børn og voksne ? også fin som gave til kageentusiaster

    Pluspris 374 kr. Alm. pris 440 kr. Køb
  • Kedel til slow-kaffe Kedlen bruges til ophældning af vand i filtre med kaffe og slow kaffe. Kanden har en svanehals, der giver dig fuld kontrol over dit vand flow, som er meget vigtigt, når du brygger slow coffe

    Pluspris 559 kr. Alm. pris 699 kr. Køb