Annonce
Annonce
Annonce
kokkeskole

Sådan giver du mors frikadeller baghjul

Carsten Kyster viser, hvordan du nemt laver en god frikadellefars med en hurtig blender-teknik.

Ingredienser

(Stor portion, så er der også til fryseren)

1 kg hakket kalv og flæsk
2 tsk salt
sort peber
2 løg, pillet og skåret i halve
3-4 dl mælk
3-4 æg
150 g hvedemel ca. 10 spsk




Fars frikadellefars

Sådan gør du
Start med at røre farsen sej med salt og peber. Kom de halve løg og mælk i en blender og blend det rigtigt godt sammen. Så undgår du løgfingre, tårer og stykker i farsen.

Rør det godt sammen med farsen og rør derefter æggene i et ad gangen. Rør nu melet i lidt ad gangen. Smag farsen til med salt og peber, den må gerne være lidt krydret.

Steg dellerne enten i olie eller smør, eller du kan gøre som i gamle dage; stege dem i svinefedt. De skal stege i ca. 3 minutter på hver side. Stegetiden kommer lidt an på størrelse.

Denne fars kan du fint kalde en universal-fars.

Få fuld adgang til politiken.dk.

Abonnér for at få fuld adgang til politiken.dk, med inspirerende artikler, opdateret nyhedsoverblik og begavet underholdning.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce