Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Sådan giver du mors frikadeller baghjul

Carsten Kyster viser, hvordan du nemt laver en god frikadellefars med en hurtig blender-teknik.

Gem til liste

Ingredienser

(Stor portion, så er der også til fryseren)

1 kg hakket kalv og flæsk
2 tsk salt
sort peber
2 løg, pillet og skåret i halve
3-4 dl mælk
3-4 æg
150 g hvedemel ca. 10 spsk




Fars frikadellefars

Sådan gør du
Start med at røre farsen sej med salt og peber. Kom de halve løg og mælk i en blender og blend det rigtigt godt sammen. Så undgår du løgfingre, tårer og stykker i farsen.

Rør det godt sammen med farsen og rør derefter æggene i et ad gangen. Rør nu melet i lidt ad gangen. Smag farsen til med salt og peber, den må gerne være lidt krydret.

Steg dellerne enten i olie eller smør, eller du kan gøre som i gamle dage; stege dem i svinefedt. De skal stege i ca. 3 minutter på hver side. Stegetiden kommer lidt an på størrelse.

Denne fars kan du fint kalde en universal-fars.

PolitikenPlus
  • Cavakassen, 12 flasker Cava produceres på samme måde som Champagne ? og det smages! Fylde, smag og velduft i store mængder fylder glasset ? og boblerne giver liv og glæde. Smag tre af Spaniens bedste cavaer i denne kasse.

    Pluspris 1.395 kr. Alm. pris 1.660 kr. Køb
  • Brødrister Brødrister i moderne og gedigen kvalitet fra engelske Dualit. Har både optø- og ristefunktion og klarer ristning af både brødskiver og boller/bagels. Produceret i rustfrit stål.

    Pluspris 1.189 kr. Alm. pris 1.399 kr. Køb
  • Pande Sofia serien er med keramisk belægning og Greenpan var de første på markedet, år 2008, med keramiske belægninger og er udviklet i Europa og sælges i dag i hele verden.

    Pluspris 319 kr. Alm. pris 399 kr. Køb
  • Frilandsand til jul Ænderne går frit rundt på beplantede græsarealer og har adgang til frisk vand og kan søge skygge under træerne. De fodres med majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs.

    Pluspris 325 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
  • Nytårsmenu 2015 Marker nytåret med en delikat menu tilberedt af Bib Gourmand-restauranten Søren K.

    Pluspris 335 kr. Alm. pris 395 kr. Køb