Annonce
Annonce
Annonce
Fødevarer
æg. Endelig er det vendt og danskerne er blevet mere bevidste om at styre udenom buræg. - Foto: Thomas Borberg

Dyrevenlige æg overhaler buræg

For første gang køber danskerne flere skrabeæg, økoæg og æg fra fritgående dyr end buræg.

Mad
Succes. »Det er de bedste cup cakes, vi har lavet indtil nu«, er de to piger Alberte Kofoed Hansen (tv.) og Rikke Larsen enige om. De bruger en opskrift fra hjemmesiden annetteskager.com - Foto: Finn Frandsen

TV-programmer får kage-bagning til at storhitte blandt unge piger

Unge piger fra hele landet bestormer konditorbranchen.

Mad
mandler. Mange er ikke bevidste om den høje afgift på nødder. - Foto: Peter Hove Olesen

Du betaler højere afgift på nødder end på slik

Nødder er belagt med højere afgifter end chokolade og øl, selv om myndighederne...

Mad

Gul bornholmer vandt DM i smoothie

Et amokløbent mirabelletræ førte til bornholmers sejr i blenderdyst.

Mad
afsted. Det er et super tidspunkt at komme ind i svampe-kampen. - Foto: Tine Lundager

I år er det bedste svampeefterår i fem år

Det er nu, du skal lære at samle svampe, råder ekspert.

Mad
tendens. For tiden vælter det ind på redaktionen med bøger om slankekure. - Foto: Lars Dahlager

Faste-dille: Nu kommer 7:0-kuren

Madskribent Lars Dahlager lancerer nu den mest effektive slankekur.

Mad
Debat. Hvorvidt salt er godt eller skidt for os mennesker, har altid været et populært emne at debattere. Nyeste studier peger på, at for lidt salt i kosten også kan have konsekvenser. - Foto: Rune Pedersen

Endnu et studie angriber saltråd

Man kan også spise for lidt salt, hedder det nu.

Mad
Medfestival. Copenhagen Cooking åbner dørene op for multikulturelle smagsoplevelser fra d. 22. til den 31. august. - Foto: Joachim Adrian

Madfestival: Her er guiden til fattigrøven, klimaduksen, småbørnsforælder og verdensmanden

Find dig selv i Politikens store guide til Copenhagen Cooking, som åbner i dag.

Vi guider
Bæredygtighed. Går du op i klima og bæredygtighed hvad angår din mad, så er Copenhagen Cooking en madfestival, der kan have din interesse.

Klimaduksen

Er du til økologi og bæredygtighed, er Copenhagen Cooking et besøg værd

Vi guider
Gratis. Der er masser af gratis arrangementer, hvor du nemt kan spise dig mæt, til Copenhagen Cooking

Fattigrøven

Vi guider
Multikulturel. Du kan få sved på panden under Copenhagen Cooking, hvis du interesserer dig for forskellige madkulturer. Her er alt fra Mellemøstlige madkurser til Japansk gastronomi.

Verdensmanden

Vi guider
Børnehøjde. De helt små i familien kan også få noget ud af deltage i Copenhagen Cooking.

Småbørnsforælderen

Tag børnene under armen til Copenhagen Cooking - der er masser af tilbud til dem.

Mad
Pølsekursus. At lave hjemmelavede pølser emmer af kvalitet og blærerøvseffekt. Pølsekurser er blevet et nyt hit. - Foto: Martin Lehmann

Pølsekurser er blærerøvenes nye legeplads

Madglade amatører laver hjemmelavede pølser fra bunden til Copenhagen Cooking.

Mad
Madtrend. Den langtidsstegte nakkefilet, bedre kendt som pulled pork, har danskerne i den grad taget til sig. Læs hele dens historie her. - Foto: Tobias Selnæs Markussen

Pulled pork: Vi udreder mysteriet om et trukket svin

Pulled pork, langtidsstegt nakkefilet, er alle vegne. Men hvordan gik det til?

Mad
Foto: Columbus Leth

Tilgiv kartoflen - især om sommeren

De skal tilbage på bordet, de små knolde, især om sommeren, hvor de smagsmæssigt er i...

Mad
Grønlistet. Når rødspætten pludselig vurderes bæredygtig, skyldes det forskning, som viste, at rødspætterne i Skagerrak og Nordsøen parrer sig med hinanden og faktisk kan ses som én stor bestand. - Foto: PETER HOVE OLESEN

Verdensnaturfonden giver et ton rødspætter væk i København i dag

Gratis udgaver af de populære fisk skal sætte fokus på fornuftigt fiskeri.

Mad
Frugtig. Der er lang vej fra bunden til toppen, når det gælder kvaliteten af dansk frugtvin. Inden for cider og mousserende æblevin er der visse højdepunkter, mens der er lang vej for kategorien eau-de-vie. Det viste en smagning på Frederiksdal Gods - Foto: PR/Niels A. Hansen

Dansk frugtvin får nakkehåret til at rejse sig

Der var ingen guldmedaljer, da danske frugtvine var til eksamen. Men de bedste sætter...

Mad
Stærkt. Claus Pilgaard elsker mad med chili, og det kan nærmest ikke blive stærkt nok for den garvede chili-spiser. - Foto: Peter Hove Olesen

Chili Klaus: Sjælen forlader kroppen, når man spiser sådan en chili

»Jeg synes ikke, de chilier, man kan få i supermarkeder, smager af ret meget. ...

Mad
Basis. Vi guider til gode basisknive i køkkenet - Foto: Rune Pedersen

Guide: Skaf en god kokkekniv

Vi guider til de bedste kokkeknive.

Mad
mission. Den svenske journalist og forfatter Mats-Eric Nilsson kæmper indædt for at få tilsætningsstoffer ud af vores fødevarer og flere ægte fødevarer ind i stedet. - Foto: Peter Klint

De fleste ved ikke, hvor meget de bliver snydt af deres madvarer

Svensk journalist hudfletter falsk markedsføring og madsminke i fødevareindustrien.

Mad
Herre-godt. Sådan skal en rigtig bøf bearnaise se ud, vil de fleste (mænd) nok mene. - Foto: Jonathan Bjerg Møller

Madklummen: ' Rigtige mænd' gider ikke Fødevarestyrelsen

Rigtige mænd skal spise skyr-bearnaise, prædiker ny kampagne.

Mad
Tvangsfodring. Det er tvangsfodringen af ænder, der får en organisation som Anima til at presse restauranter til at droppe foie gras. Ved tvangsfodringen – her i Spanien – vokser andens lever til mindst 600 gram. - Foto: Animal Equality

Flere restauranter får foie gras i den gale hals

Omkring 70 danske spisesteder har fjernet foie gras fra menukortet. Nogle mod deres...

Mad
præcision. Ganske få vinentusiaster kan ved blindsmagninger negle den præcise drue, årgang og mark. Men man kan få meget ud af at smage på og forholde sig til vin uden at vide, hvad man drikker, mener anmelderen. - Foto: Thomas Ilkjær

Derfor finder en blind vinsmager nemmere guldkorn

Når vi drikker en vin, vi kender, påvirker vores tidligere erfaringer vores vurdering...

Mad
Dyrt. Den europæiske østers er uddød de fleste steder i Europa, men findes i store mængder i Limfjorden. Limfjordsøstersene er nogle af verden allermest eksklusive og dyre østers.

600 eksklusive skaldyr er blevet sænket ned i Københavns Havn

Foreningen Maritime Nyttehaver drømmer om at dyrke både muslinger, østers og tang.

Mad
PolitikenPlus
  • 3-lags kage bagesæt Sæt til at bage flotte og professionelt udseende kager i 3-lag.

    Pluspris 219 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
  • Pizza- og bagespatel Ultra tynd og fleksibel spatel i rustfrit stål. Kanten er skåret skrå så det er nemt at føre det ene hjørne under pizza, kage og tærter.

    Pluspris 169 kr. Alm. pris 199 kr. Køb
  • Grødkoger Verdens letteste grød? Fyld gryn og vand i skålen og sæt den i mikroovnen. Perfekt til havregrød, risengrød og ris a la mande. Kan også bruges til at koge ris, pastaskruer og kerner i.

    Pluspris 295 kr. Alm. pris 349 kr. Køb
  • Pakke med specialiteter Masser af udfordring og sjov for både børn og voksne ? også fin som gave til kageentusiaster

    Pluspris 374 kr. Alm. pris 440 kr. Køb
  • Kedel til slow-kaffe Kedlen bruges til ophældning af vand i filtre med kaffe og slow kaffe. Kanden har en svanehals, der giver dig fuld kontrol over dit vand flow, som er meget vigtigt, når du brygger slow coffe

    Pluspris 559 kr. Alm. pris 699 kr. Køb