Annonce
Annonce
Mad
Foto: Jacob Erhbahn

Torsken bliver otte gange dyrere på rejsen fra kutter til stegepande

Før fisken ender på din tallerken, har den skiftet ejer fem gange og er blevet otte gange dyrere.

Nyt om mad
Friskbrygget. Warpigs vil servere friskbrygget amerikansk ale og autentisk texansk barbeque i Kødbyen på Vesterbro. - Foto: Janus Engel

Nu åbner Danmarks største brygpub

Mikkeller og amerikanske 3 Floyds introducerer helt frisk øl på WarPigs.

Mad
Cool. Supermarkedets placering i den gamle ventesal for 1. klasses rejsende, sætter en stemning, der er milevid fra en tur i den lokale Fakta, og det er ikke set lignende i Danmark. - Foto: Thomas Borberg

Madmekka skyder op i Hovedbanegårdens gamle søjlehal

I dag åbner Coop en ny flagskibsbutik på Københavns Hovedbanegård.

Mad
Triumf. Nomas kokke og tjenere kan skrive endnu en titel i CV'et. Nu er de for andet år i træk blevet kåret til Danmarks bedste restaurant af White Guide. - Foto: Miriam Dalsgaard

Disse 8 restauranter løber med priserne i årets White Guide

De skarpeste, dygtigste og mest forførende restauranter er blevet kåret af White Guide.

Mad
insektbar. Dansk kvinde forsøger at finansiere proteinbarer med insekter. - Foto: PR

En proteinbar lavet på fårekylling? Så gerne!

Snart kan du købe proteinbarer lavet på insekter. De giver nemlig masser af protein.

IBYEN-prisen
Hot-dog. John Michael Jensen har vundet Ibyen-prisen for årets take-away. - Foto: Mikkel Fosgrau

Tillykke med prisen: Hovedbane-deli vinder årets takeaway

Johns Hotdog Deli har vundet som læsernes foretrukne takeaway. Manden der tager kampen...

Mad
Chef. Rollefordelingen er klar. Også selvom mændene i starten skulle vænne sig til at modtage ordrer fra en kvinde. Det er Kamilla Seidel, der bestemmer. - Foto: Luis Fernández

Dansk kvinde i spidsen for Sydamerikas bedste restaurant

For andet år i træk er restaurant Gustu, med danske Kamilla Seidler i spidsen, kåret...

Mad
Magt. Michelinguiden har stadig meget stor status i kokkekredse. Men færre køber guiden. De klikker i stedet rundt på nettet for at finde inspiration til den gode restaurantoplevelse på rejsen. - Foto: Ditte Valente

Gastroturister dropper Michelinguiden

Den har været gastroturistens bedste ven, men blogs og sociale medier stjæler markedet...

Mad
Foto: Mads Nissen

Kvinderne ud af køkkenet: I gastronomien styrer mændene stadig

En af tidens mest hypede professioner, kokkefaget, er en klub for hankøn. Men nogle...

Forbrug og liv

Flødebolletest: »Chokoladen skal give en bitter kontrast til det søde skum«

Dommerne tager hele pointskalaen i brug, når de skal bedømme flødeboller på ...

Nyt om mad
Elsket. Mange elsker at spise jomfruhummeren. Men måden den bliver fanget på, skaber ikke glæde blandt havbiologer og miljøforkæmpere. - Foto: Erik Forsberg, Flickr

Havbiolog: Bæredygtige danske jomfruhummere er ikke bæredygtige

Fiskemetoden tegner sig for et stort udsmid af fisk på trods af MSC-mærke.

Nyt om mad

Kaloriefri madvarer 'kan indeholde spor af kalorier'

Nye kaloriefrie dressinger, marmelader, sirupper og peanutbutter kan nu købes i...

Mad
Foto: Jens Dresling

Sådan så det ud da 21 stjerner dryssede ud over Danmark

Se hvordan det gik til, da nye 3 restauranter i Aarhus blev hædret med en stjerne. Og...

Mad
hemmelig. Rebecca Burr gør en dyd ud af ikke at kunne identificeres som michelininspektør. Arkivfoto: Joey Abrait

Michelins redaktør: Maden i Danmark er ikke til tre stjerner

Rebecca Burr forklarer, hvorfor Substans, Gatronomé og Frederikshøj hver fik en...

Mad
Nye stjerner. Folkene bag Gastromé havde ikke regnet med at få en stjerne i den nye Michelinguide. (Fra højre Natalie Toft, kokkeelev, Jakob Kofoed, souschef på Det Gamle Mejeri, Mark Veber Bak Hansen, dessertkok og Rasmus Bundgaard Nielsen, kok og souschef på Gastromé. - Foto: LASSE KOFOD

Michelinmodtager i Aarhus: »Det summer i hele min krop«

Det er en festdag i Aarhus, efter at hele tre restauranter nyder Michelins stjernedrys.

Mad
Sejr. Geranium og kokken Rasmus Kofoed er en af tre københavnske restauranter med to stjerner. - Foto: JENS DRESLING

Michelinguidens historie: Fra dækfirma til mobil-app

Få et overblik over Michelinguidens historie.

Mad
glæde. De nordiske michelinstjerne bliver uddelt. Her er vi på restauranten Frederikshøj i Aarhus hvor Wassim Hallal og hans hold forventer at få mindst én stjerne. - Foto: Lasse Kofoed

Aarhus-kok om michelinstatus: »Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige«

Restaurant Frederikshøj har fået sin længe ventede michelinstjerne.

Vin
Foto: Claudia Dons

Danmarks bedste sommelier: »De sidste to uger har jeg smagt på 300 vine«

I en alder af blot 28 år er Christian Jacobsen for anden gang kåret til Danmarks...

Mad
Ny. Restaurant Uformel, der er en aflægger af michelinrestauranten Formel B, er et oplagt bud på en Bib Gourmand, mener en anmelder. - Foto: MIRIAM DALSGAARD

Madanmelderne spår: Sådan bliver michelinstjernerne fordelt torsdag

Aarhus kan formentlig ånde lettet op, når Guide Michelin Nordic Cities udkommer.

Nyt om mad
Jomfru. For at en olivenolie kan kaldes ’extra virgin’, skal den leve op til visse smagskarakteristika og være uden smagsmæssige ’defekter’ som f.eks. harsk, fedtet, sur eller røget smag, bismag af acetone og meget andet. - Foto: RUNE PEDERSEN (Arkiv)

Anklage: Coops olivenolie er ikke jomfruelig nok

Norsk tv-program påstår, at en olie ikke er 'extra virgin'. Coop afviser.

Feature
Foto: Mads Nissen

"Alkoholikerens trøsteøl" skal gøres hot

Ikke-alkoholiske øl smager skidt og er for afholdsmænd og drankere, der har fået...

Byliv
Pop-up. Søndag dukker der restauranter op for en enkelt dag. - Foto: presse

Pop up-restauranter skyder op på søndag

Restaurant Day opfordrer folk til at åbne deres egen restaurant for en dag.

Byliv
Gourmetværtshus. Der er bl.a. flere billetter hos Marv & Ben. - Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Dining Week: Flere billetter er sat til salg

Dining Week er over os - og der er stadig restauranter med ledige pladser. Se et...

Opskrifter
Frisk. Lige nu er stenbiderens rogn i sæson, og de kan fås i landets fiskehandlere. - Foto: FRANDSEN FINN

Sådan laver du stenbiderrogn på en helt ny måde

Den milde vinter betyder, at det vrimler med frisk stenbiderrogn hos fiskehandleren....

Mad
Velbesøgt. I salen var det kvinderne, som var klart i overtal. - Foto: Madkulturen

Folkehøring om mad: »Det ny nordiske køkken er for hipt og sjældent«

Ved Måltidstænketankens folkehøring i Roskilde i går, var det især kvinder og fagfolk,...

Mad
mobilmadfoto. Flemming Bille har spist kage i London, Rib on bone på Kul i Kødbyen i København. Tatar og fritter på Dag H i København og Iberico skinke med tempura blæksprutte og sort aioli også på restaurant Kul. - Foto: Flemming Bille

Smartphonen brænder i lommen, når Flemming er på restaurant

Madentusiasten får ofte høvl for af sin kæreste for at poste madbilleder.