Annonce
Annonce
Annonce
Mad
Fremmarch. Stenbjerg Kros energiske kromutter leder efter sortbær, men fårene har spist dem alle. Vilde urter og bær er fast krydderi på mange af kroens retter. - Foto: Astrid Dalum

Henny har fået thyboerne til at elske det nye nordisk køkken

De lokale er efterhånden holdt op med at grine af Stenbjerg Kro.

Mad
Nordisk. Den nordiske madbølge er for længst rullet ind over Danmark. Essensen er lokale, friske råvarer. - Foto: ASTRID DALUM

Pomfrit-Danmark er ramt af en ny nordisk madbølge

Lokale producenter og spisesteder vil ændre pomfrit- og friturekulturen i ...

Mad
Medfestival. Copenhagen Cooking åbner dørene op for multikulturelle smagsoplevelser fra d. 22. til den 31. august. - Foto: Joachim Adrian

Madfestival: Her er guiden til fattigrøven, klimaduksen, småbørnsforælder og verdensmanden

Find dig selv i Politikens store guide til Copenhagen Cooking, som åbner i dag.

Vi guider
Bæredygtighed. Går du op i klima og bæredygtighed hvad angår din mad, så er Copenhagen Cooking en madfestival, der kan have din interesse.

Klimaduksen

Vi guider
Gratis. Der er masser af gratis arrangementer, hvor du nemt kan spise dig mæt, til Copenhagen Cooking

Fattigrøven

Vi guider
Multikulturel. Du kan få sved på panden under Copenhagen Cooking, hvis du interesserer dig for forskellige madkulturer. Her er alt fra Mellemøstlige madkurser til Japansk gastronomi.

Verdensmanden

Copenhagen Cooking er en kulinarisk oplevelse, der tager dig hele verden rundt.

Vi guider
Børnehøjde. De helt små i familien kan også få noget ud af deltage i Copenhagen Cooking.

Småbørnsforælderen

Tag børnene under armen til Copenhagen Cooking - der er masser af tilbud til dem.

Mad
Foto: Ditte Valente

Start blenderen og deltag i DM i smoothie

Spis&Bo afholder DM i smoothie, hvor du kan vise, hvor smooth det kan gøres.

Mad
Madtrend. Den langtidsstegte nakkefilet, bedre kendt som pulled pork, har danskerne i den grad taget til sig. Læs hele dens historie her. - Foto: Tobias Selnæs Markussen

Pulled pork: Vi udreder mysteriet om et trukket svin

Pulled pork, langtidsstegt nakkefilet, er alle vegne. Men hvordan gik det til?

Mad
Fedt. Time Magazine opfordrer nu folk til at spise fedt, som smør. 20 år tidligere var det dog ikke de samme kostråd magasinet gav læserne. - Foto: Martin Lehmann

Madklummen: Vi har glemt, hvad rigtig mad er

Skal man tage Time Magazines kostråd med et gran salt?

Mad
Grønlistet. Når rødspætten pludselig vurderes bæredygtig, skyldes det forskning, som viste, at rødspætterne i Skagerrak og Nordsøen parrer sig med hinanden og faktisk kan ses som én stor bestand. - Foto: PETER HOVE OLESEN

Verdensnaturfonden giver et ton rødspætter væk i København i dag

Gratis udgaver af de populære fisk skal sætte fokus på fornuftigt fiskeri.

Mad
Kostforvirring. Tidligere rådede Fødevarermyndighederne danskerne til at spise maserer af brød og gryn. I den nye kostpyramide fylder gryn og brød ikke ret meget. - Foto: Jacob Ehrbahn

Klumme: Myndighederne dækker over fortidens usunde kostråd

Er medierne virkelig kilden til danskernes forvirring om kost og sundhed?

Mad
Stærkt. Claus Pilgaard elsker mad med chili, og det kan nærmest ikke blive stærkt nok for den garvede chili-spiser. - Foto: Peter Hove Olesen

Chili Klaus: Sjælen forlader kroppen, når man spiser sådan en chili

»Jeg synes ikke, de chilier, man kan få i supermarkeder, smager af ret meget. ...

Mad
Friskt. Coop har spurgt forbrugerne og 'eliten' hvad de synes er vigtigt på supermarkedshylderne. - Foto: THOMAS BORBERG

Madredaktøren: Vi vil have den gode smag tilbage

Vi skal have mere mad, der smager af meget på hylderne, lyder det.

Mad
mission. Den svenske journalist og forfatter Mats-Eric Nilsson kæmper indædt for at få tilsætningsstoffer ud af vores fødevarer og flere ægte fødevarer ind i stedet. - Foto: Peter Klint

De fleste ved ikke, hvor meget de bliver snydt af deres madvarer

Svensk journalist hudfletter falsk markedsføring og madsminke i fødevareindustrien.

Vi guider
Kontrol. Vi guider til den bedste måde at holde på en kniv, så du får mest kontrol. - Foto: Rune Pedersen

Guide: Sådan bruger du kniven rigtigt

Langt de fleste kokke holder med to eller fire fingre inde på bladet.

Mad
Tvangsfodring. Det er tvangsfodringen af ænder, der får en organisation som Anima til at presse restauranter til at droppe foie gras. Ved tvangsfodringen – her i Spanien – vokser andens lever til mindst 600 gram. - Foto: Animal Equality

Flere restauranter får foie gras i den gale hals

Omkring 70 danske spisesteder har fjernet foie gras fra menukortet. Nogle mod deres...

Mad
Foto: Anders Schønnemann

9 ideer til bordet: Her er vejen til den nemme påskefrokost

Politiken guider til de nemme retter, der også giver dig tid uden for køkkenet.

Mad
Dyrt. Den europæiske østers er uddød de fleste steder i Europa, men findes i store mængder i Limfjorden. Limfjordsøstersene er nogle af verden allermest eksklusive og dyre østers.

600 eksklusive skaldyr er blevet sænket ned i Københavns Havn

Foreningen Maritime Nyttehaver drømmer om at dyrke både muslinger, østers og tang.

Mad
Økolandmænd. Det er ikke de store fortjenester økologiske landmænd har på deres produkter i forhold til konventionelle landmænd. - Foto: Joachim Adrian

Her er fem økoprodukter - og forklaringen på deres højere pris

Se hvor meget en økolandmand tjener på fem forskellige økologiske produkter.

Mad
Køkkenhave. Bede med grøntsager, frugtbuske og træer kan tilsammen skabe en hyggelig og personlig have, mener madredaktøren. - Foto: Per Folkver

Madredaktøren: Hvad skal I med alt det græs i jeres haver?

Annette Nyvang er fortaler for en have med krat, bede og trælunde

Mad
Risotto-mester. Mange danskere laver risotto, men det er langt fra nemt at lave det ordentlig. Den bedste herhjemme - ifølge mange - er Damiano Alberti, indehaver af restaurant Enomania på Vesterbrogade. - Foto: Miriam Dalsgaard

Perfekt risotto: Drop fonden. Drop omrøringen. Drop gryden

Italieneren Damiano Albertis tip til den perfekte risotto er nærmest chokerende.

Mad
Sammensat. Det nye moderne israelske køkken er inspireret af resten af verden. Mange israelske kokke er taget til udlandet for at lære, for så at vende tilbage med ny inspiration. - Foto: Studio EPP - Eilon Paz

Lav spændende, simple israelske retter

Det Nye Israelske Køkken er et funky kludetæppe af smage fra hele verden.

Mad
Grøntsagsris. Blomkål er utrolig nemt at bruge i stedet for ris: Man hælder kogende vand over fintrevet blomkål – og det kan bruges i alle mulige sammenhænge, mener Jane Faerber. Til den syrlige limeingefærkylling har hun lavet en kokosris med en sødlig smag. - Foto: Columbus Leth

Cremet ingefær-lime-kylling med sticky kokosris

Kylling i en sovs, som smager af fjerne verdensdele uden at blive for stærk. Her får...

Mad
Fedt. Det svenske kostsystem LCHF anbefaler mere fedt i madlavningen, men ingen kulhydrater. - Foto: Columbus Leth

LCHF-kuren: Det nye hit blandt folk, der gerne vil tabe sig

En ny bog med LCHF-opskrifter har allerede solgt 20.000 eksemplarer.

Mad
Blodigt. Blodappelsiner er i sæson lige nu, og anbefales af kokken Søren Wiuff. Kål, urter og trøffel er også friske og gode netop nu. - Foto: Rune Pedersen

Mens vi venter: »Topskud smager fucking godt«

Fire topkokkes bud på sæsonens bedste grøntsager

Mad
Virkelighedsforvrængning. Markelpålæg i skriver forvrænger forestillngen om hvad markel er, og hvordan markel smager. - Foto: Tobias Selnæs Markussen

Redaktør: Makrel i skiver ligner en sørgelig udgave af en dårlig kødpølse

Det nye makrelprodukt, makrelpålæg i skiver, er en bjørnetjeneste for børnene og deres...

PolitikenPlus
  • SMAGFØRST vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Madrid-kassen, 12 flasker I Madrid laver de også vin med toppoint. Vi tilbyder nu en smagekasse med hele 5 forskellige røde og hvide vine fra et af de hotteste spanske distrikter netop. Alle vinene får 91-95 point hos Penin.

    Pluspris 1.875 kr. Alm. pris 2.210 kr. Køb
  • Skære-/ - smørebræt Gejst Transmission bordskåner / smørebræt / skærebræt er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 272 kr. Alm. pris 320 kr. Køb
  • Espressokande, 3 kops Espressokande fra Italien

    Pluspris 195 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb