Annonce
Annonce
Annonce
Mad
Debat. Hvorvidt salt er godt eller skidt for os mennesker, har altid været et populært emne at debattere. Nyeste studier peger på, at for lidt salt i kosten også kan have konsekvenser. - Foto: Rune Pedersen

Endnu et studie angriber saltråd

Man kan også spise for lidt salt, hedder det nu.

Mad
Fremmarch. Stenbjerg Kros energiske kromutter leder efter sortbær, men fårene har spist dem alle. Vilde urter og bær er fast krydderi på mange af kroens retter. - Foto: Astrid Dalum

Henny har fået thyboerne til at elske det nye nordisk køkken

Efter ti år skyller den nynordiske bølge også over Thy. Og de lokale er holdt op med...

Mad
Nordisk. Den nordiske madbølge er for længst rullet ind over Danmark. Essensen er lokale, friske råvarer. - Foto: ASTRID DALUM

Pomfrit-Danmark er ramt af en ny nordisk madbølge

Lokale producenter og spisesteder vil ændre pomfrit- og friturekulturen i ...

Vi guider
Gratis. Der er masser af gratis arrangementer, hvor du nemt kan spise dig mæt, til Copenhagen Cooking

Fattigrøven

Der er masser af gratis arrangementer til Copenhagen Cooking, hvis pungen er tom

Vi guider
Multikulturel. Du kan få sved på panden under Copenhagen Cooking, hvis du interesserer dig for forskellige madkulturer. Her er alt fra Mellemøstlige madkurser til Japansk gastronomi.

Verdensmanden

Copenhagen Cooking er en kulinarisk oplevelse, der tager dig hele verden rundt.

Mad
Foto: Ditte Valente

Start blenderen og deltag i DM i smoothie

Spis&Bo afholder DM i smoothie, hvor du kan vise, hvor smooth det kan gøres.

Mad
Kritik. Krogs Fiskerrestaurant er en klassiker i København, men maden førte til en dårlig anmeldelse hos Joakim Grundahl. - Foto: Katinka Hustad (arkiv)

Politiken hiver to madpriser hjem

Både et Politiken-tillæg og en Politiken-anmelder blev belønnet i aften.

Mad
Fedt. Time Magazine opfordrer nu folk til at spise fedt, som smør. 20 år tidligere var det dog ikke de samme kostråd magasinet gav læserne. - Foto: Martin Lehmann

Madklummen: Vi har glemt, hvad rigtig mad er

Skal man tage Time Magazines kostråd med et gran salt?

Mad
Sjældenhed. Tidligere madskribent for Alt for Damerne, Inge Lotz, fortæller om dengang appelsiner og bananer var sjældne eksotiske frugter. - Foto: Miriam Dalsgaard

Engang kunne man ikke få appelsiner

80-årige Inge Lotz, tidligere madskribent på Alt for Damerne, tager dig på tur gennem...

Mad
Kostforvirring. Tidligere rådede Fødevarermyndighederne danskerne til at spise maserer af brød og gryn. I den nye kostpyramide fylder gryn og brød ikke ret meget. - Foto: Jacob Ehrbahn

Klumme: Myndighederne dækker over fortidens usunde kostråd

Er medierne virkelig kilden til danskernes forvirring om kost og sundhed?

Mad
Lune. Varme hveder spises traditionen tro Store Bededag. Få opskrifterne på forskellige slags hveder og dertilhørende tilbehør. - Foto: Jacob Carlsen

Opskrifter: Bag dine egne hveder til Bededag

Vi har samlet en masse opskrifter på helligdagens varme bagværk.

Mad
Friskt. Coop har spurgt forbrugerne og 'eliten' hvad de synes er vigtigt på supermarkedshylderne. - Foto: THOMAS BORBERG

Madredaktøren: Vi vil have den gode smag tilbage

Vi skal have mere mad, der smager af meget på hylderne, lyder det.

Mad
snit. kokkeelev Mads Schaumann bliver undervist af faglærer Tina Øvre i, hvordan man holder på kniven og på råvaren. - Foto: Klaus Holsting

Du bruger din kniv helt forkert

Højst 1 ud af 10 bruger en kokkekniv rigtigt. Lær det og undgå ærgelse i køkkenet

Vi guider
Kontrol. Vi guider til den bedste måde at holde på en kniv, så du får mest kontrol. - Foto: Rune Pedersen

Guide: Sådan bruger du kniven rigtigt

Langt de fleste kokke holder med to eller fire fingre inde på bladet.

Mad
Guld. Danske whisky og stout har vundet fornemme priser. - Foto: PR-foto

Dansk whisky vinder hæder i prestigefuld konkurrence

Stauning Whisky og Mikkeller har vundet guld i hver sin konkurrence.

Mad
Foto: Anders Schønnemann

9 ideer til bordet: Her er vejen til den nemme påskefrokost

Politiken guider til de nemme retter, der også giver dig tid uden for køkkenet.

Fødevarer
Økologisk. Den økologiske kylling koster over 100 kroner, men de ekstra kroner havner ikke hos landmanden. - Foto: Klaus Holsting

Økokyllingers merpris går til slagteri, stat og supermarked

Det er ikke landmanden, der får de ekstra penge, når du køber økologisk kylling.

Mad
Økolandmænd. Det er ikke de store fortjenester økologiske landmænd har på deres produkter i forhold til konventionelle landmænd. - Foto: Joachim Adrian

Her er fem økoprodukter - og forklaringen på deres højere pris

Se hvor meget en økolandmand tjener på fem forskellige økologiske produkter.

Mad
Struktur. Politiken guider til 26 praktiske tips, der kan gøre hverdagen i køkkenet lidt nemmere. Tegning: Philip Ytournel

Her er 26 praktiske hverdagstrick til køkkendummies

Let din madlavning, dine indkøb og få bedre styr på køkkensvineriet. Nu!

Mad
Risotto-mester. Mange danskere laver risotto, men det er langt fra nemt at lave det ordentlig. Den bedste herhjemme - ifølge mange - er Damiano Alberti, indehaver af restaurant Enomania på Vesterbrogade. - Foto: Miriam Dalsgaard

Perfekt risotto: Drop fonden. Drop omrøringen. Drop gryden

Italieneren Damiano Albertis tip til den perfekte risotto er nærmest chokerende.

Mad
Deller. Sellerifritterne til fiskedellerne bliver ikke sprøde som pommes fritter, men de har en lækker smag fra knoldsellerien. Den hjemmerørte tatarsauce giver mere velsmag. - Foto: Sara Galbiati

Fiskefrikadeller med tatarsovs, smørstegt grønkål og sellerifritter

Fiskefrikadeller med pomfritter er en genganger i børnefamilien. Her er fritterne...

Mad
Grøntsagsris. Blomkål er utrolig nemt at bruge i stedet for ris: Man hælder kogende vand over fintrevet blomkål – og det kan bruges i alle mulige sammenhænge, mener Jane Faerber. Til den syrlige limeingefærkylling har hun lavet en kokosris med en sødlig smag. - Foto: Columbus Leth

Cremet ingefær-lime-kylling med sticky kokosris

Kylling i en sovs, som smager af fjerne verdensdele uden at blive for stærk. Her får...

Mad
Vintergrønt. I øjeblikket er der kun få grøntsager i sæson - de sidste porrer står godt dækket i sne på Kieselgårdens marker. - Foto: Jacob Ehrbahn

Høst de sidste grøntsager, inden foråret kommer

Nyhøstede lokale grøntsager (og et par udenlandske), du kan spise i februar og marts.

Mad
Blodigt. Blodappelsiner er i sæson lige nu, og anbefales af kokken Søren Wiuff. Kål, urter og trøffel er også friske og gode netop nu. - Foto: Rune Pedersen

Mens vi venter: »Topskud smager fucking godt«

Fire topkokkes bud på sæsonens bedste grøntsager

PolitikenPlus
  • SMAGFØRST vinsmagning Prøv en vinsmagning hos SMAGFØRST i Aarhus og test dine smagsløg og duftsanser. Vi udforsker den spanske vinverden.

    Pluspris 250 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
  • Madrid-kassen, 12 flasker I Madrid laver de også vin med toppoint. Vi tilbyder nu en smagekasse med hele 5 forskellige røde og hvide vine fra et af de hotteste spanske distrikter netop. Alle vinene får 91-95 point hos Penin.

    Pluspris 1.875 kr. Alm. pris 2.210 kr. Køb
  • Skære-/ - smørebræt Gejst Transmission bordskåner / smørebræt / skærebræt er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 272 kr. Alm. pris 320 kr. Køb
  • Espressokande, 3 kops Espressokande fra Italien

    Pluspris 195 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb