Annonce
Annonce
Opskrifter
Sæson. Kantarelsæsonen er i gang og supermarkederne bugner af de små gyldne svampe. - Foto: Columbus Leth

3 lækre retter med skovens guld, som du kan plukke nu

Bliv inspireret af tre anderledes opskrifter på kantareller, som er i sæson nu.

Nyt om mad
Krabber. København har haft Copenhagen Cooking, nu kører Food Festival i Aarhus. - Foto: Claes Bech Poulsen

Aarhus er vært for Nordens største madfestival

Food Festival når til Århus 4.-6. september og regner med 30.000 gæster.

Mad
Tjek. Kantinens mad er et ofte diskuteret emne på arbejdspladsen. - Foto: Janus Engel

Tjek om kantinen på dit arbejde kan vinde titlen som årets bedste?

Til oktober uddeles Kantineprisen 2015. Læs hvad der skal til for at være med i toppen.

Mad
økologi. Kun få vinsygdomme trives i det varme, forblæste og tørre klima, hvilket er godt i en økologisk vinproduktion uden brug af pesticider og andre kemiske midler.

Få intens vin til billig penge

Vine fra Syditalien giver spændende og aromatiske oplevelser.

Mad
Bobbelfanatikere. Til oktober får København en decideret champagnebutik. - Foto: Nikada/istockphoto.com

Nørder åbner butik udelukkende med champagne på hylderne

Ekspert kalder kommende champagnebutik for »interessant«, men advarer også.

Mad
Vin. De færreste restaurantgæster kan klare en fuld vinmenu uden at blive godt stegt. Men det er der råd for. - Foto: Thomas Borberg

Sådan får du en fuld vinmenu til halv pris

Restauranter er serveret gerne hele vinemenuer i halve glas. Du skal bare spørge.

Nyt om mad
Pluk. Nomas chefkok, Rene vil gøre det tilgængeligt for alle at finde spiselig mad i naturen. Og lære os at vi ikke må samle mere end, hvad der kan være i en plastikpose ad gangen. - Foto: Alfredo Caliz

René Redzepi vil have danskerne til at samle mad i naturen

’Vild mad’ skal få os tættere på naturen. Projektet har fået 8,5 millioner i...

Mad
Foto: ADRIAN JOACHIM

Her er retterne stjernekokkene hader at lave

Grå bøffer, stegt lever, risengrød og ekstra parmesan til pastaen, kan få kokke op i...

Mad

VM-guldvinder lærer dig at lave verdens bedste risotto

Matteo Ugolotti har vundet VM i risotto ved Copenhagen Cooking. Her er vinderretten.

Nyt om mad
Foto: Line Ørnes Søndergaard

Guide: 5 sikre veje til succes i køkkenet

Madskribent og opskriftsudvikler Katrine Klinken hjælper dig til bedre mad.

Mad
Dansk. Smørrebrød kan opleves mange steder på Copenhagen Cooking. Her ses et af skud dansk smørrebrød fra Adam Aamann. - Foto: PETER HOVE OLESEN

Madkommunikatør: »Smørrebrød er et helt særligt stykke etnisk, dansk madkultur«

Marie Sainabou Jeng vil slå et slag for dansk nationalspise til Copenhagen Cooking.

Mad
Jord-til-bord. Ønsker du at lave et arrangement til Copenhagen Cooking, skal du ikke se det som en begrænsning, hvis du ikke holder til i København. - Foto: Klaus Holsting

Copenhagen Cooking kan godt foregå i Helsingør, Hillerød og måske endda Skagen

De geografiske rammer er milevide for Copenhagen Cooking, selvom navnet signalere...

Mad
Anderledes. Ifølge Copenhagen Cooking er et besø fra Kina oplagt, fordi Chengdu er et kinesisk madmekka, der ligesom København er internationalt anerkendt som en kulinarisk metropol. - Foto: PR

Kineserne rykker ind på nordisk madfestival

Kokke fra den kinesiske madmetropol Chengdu indtager Copenhagen Cooking.

Mad
Fedt. Måske skal vi på et tidspunkt lære 'oleogustus' at kende som en ny sjette grundsmag. - Foto: Martin Lehmann

Sig goddag til den sjette grundsmag: Oleogustus

Smagen af fedt, oleogustus, kan muligvis være en ny grundsmag, mener professor.

Mad
Samvær. Hjemmesider prøver at få danskerne til at spise med og hos hinanden. Men ingen siderne oplever succes endnu. - Foto: Jonathan Møller Bjerg

Sociale madkoncepter hungrer efter gæster

Hjemmesider, der skal få folk til at mødes til madlavning og middag, mangler værter og...

Mad
Boom. Der er åbnet masser af nye restauranter i København hen over sommeren. - Foto: Per Folkver

3 nye restauranter du bør holde ekstra godt øje med

En ny kineser i Kødbyen, en lillebror til Paté Paté og en pastabiks på Hovedbanegården...

Mad
Kreativitet. Der skal lidt ekstra arbejde til end produktionen af en rugbrød med salami og remoulade, hvis du vil sikre, at dine børn spiser de madpakker, du laver. - Foto: Joachim Adrian

Fem råd der får dine børn til at spise madpakken

Bliv klædt på til at lave en madpakke, der ender i dit barns mave i stedet for ...

Mad
Folkeeje. Fremover kan du få fat i sådan et sæt, når du køber Billy-reoler og franske hotdogs til en 10'er i Ikea. - Foto: IKEA

Ikea sætter svensk tube-fænomen på hylderne

Kalles Kaviar bliver endnu mere udbredt i Danmark. »Ren Astrid Lindgren«, ...

Mad
Godnat. Jomfruhummere bliver oftest fisket om natten, da det er her de kommer ud af deres huler. Kun om vinteren bliver de også fisket om dagen - ingen ved hvorfor.

Price, Puglisi og Heiberg: Sådan skal du lave jomfruhummer

Jomfruhummeren er en af de mest delikate skaldyr på danske breddegrader, hvis den...

Mad
udstationering. Når Noma til januat i 10 uger slår dørene op for gæster på restaurantens lokaler i Sydney, sker det i havneområdet Barangaroo. - Foto: Jason Loucas

Nomas Australien-ophold betyder næppe kænguru på menuen

Kunder skal ikke frygte, at Noma er på vej væk fra det nordiske, mener chefredaktør.

Mad
Gær. De små genkendelige gærfirkanter er siden 1973 blevet produceret på De Danske Gærfabrikker A/S i Grenaa. - Foto: Jacob Ehrbahn

Danskerne er vilde med frisk gær

Politiken har besøgt fabrikken, der hver uge producerer to millioner små pakker gær.

Mad
Fællesskab. Invester i et landbrug og vær med til at bestemme, hvad der skal komme op af jorden næste år. Sådan lyder tilbuddet til forbrugerne fra et stigende antal danske landmænd. - Foto: Miriam Dalsgaard

På Samsø vil de crowdfunde grøntsagerne

Landmænd inviterer nu forbrugere til at investere i produktionen jordbær, kartofler og...

Mad
Populært. Instagram er blevet et enormt medie for madelskere. Nogle af de mest populære profiler har langt over 100.000 følgere. - Foto: Maja Ambeck Vase

6 danskere du bør følge på Instagram, hvis du elsker mad

Instagram bugner af inspiration for madelskere. Se, hvem du bør følge.

Familieliv
Grafik: Claus Nørregaard

Nye vaner: Sofaen og skrivebordet har vundet over spisebordet

Ikea har undersøgt spisevanerne i otte internationale storbyer, og tendensen er klar:...

Nyt om mad
dansk. Pepperoni, der er en populær pizzatopping, har ikke meget med Italien at gøre - det er en amerikansk opfindelse. På mange europæiske frostpizzaer ligger der paprikakrydrede pølser lavet i Kjellerup i Danmark. - Foto: Rune Pedersen

Mozzarella og pepperoni kommer fra en fabrik i Kjellerup

Midtjylland er blevet førende i Europa på pepperoni og mozzarella.

Mad
Nervøs. Politikens mangeårige vinamelder Henrik Steen Andersen var nervøs for hans renommé, da han stillede op til DM i blindsmagning af vin. - Foto: Per Folkver

Danmarksmesteren i blindsmagning: Sådan bliver du bedre til at smage på vin

Danmarksmesteren i vinsmagning klæder dig på til at smage på vin.