Annonce
Annonce
Annonce
Mad
DISKET. Kontrollanter inspicerer Kenneth Hansens råvarer inden start. Og her fik kan konfiskeret to forskellige råvarer. - Foto: PR

Skuffelse: Ingen podieplads til dansk kok

Kenneth Hansen vinder ikke noget ved det uoficielle VM for kokke Bocuse d?Or.

Mad
MADGLÆDE. Formanden for Måltidstænketanken Mette Touborg (SF) glæder sig til at høre folkets ideer til en bedre madkultur på de folkehøringer, som begynder i dag. - Foto: JOACHIM ADRIAN

Folkehøringer om mad skudt i gang

Måltidstænketanken vil have kærlige måltider.

Mad
John Kofod Pedersen ( til højre), Kenneth Hansen og assistenten Kasper Christensen (til venstre) inspicerer fiskemontren for alternative råvarer ved årets Bocuse d'Or. - Foto: PR

Kokkekrise: Dansk VM-håb frataget råvarer

Dansk kok er kommet skidt fra start ved VM for kokke.

Forbrug
Foto: DREYER METTE

Konservativ, ubekymret eller kvalitetsbevidst: Hvilken type forbruger er du?

Den ene halvdel af de danske forbrugere er ligeglade med, hvad de spiser. Den anden...

Mad
fødevarer. Det er meget forskelligt, hvordan de danske forbrugere vælger de varer der kommer ned i indkøbskurven. - Foto: Jens Dresling

Halvdelen af os ligeglade med mad - resten er de 'frelste'

Fødevareministeriet: Danmark er delt på midten i vores holdning til mad.

Mad
Foto: Ditte Valente

Genåbnet succesrestaurant vil forføre med højtlæsning på et gulv af korn

I 15 år har hun stået bag restauranten 1.th sideløbende med Madeleines Madteater. Nu...

Mad
Foto: Ole Lind (Arkivfoto)

Kogebogsanmeldelser: Mænd i forklæder

Manden er fællesnævner i tre meget forskellige kogebøger om rustik dansk mad, kendte...

Politiken synes
Jul
Dessertudvikling. Der er løbet mange ris gennem flødeskummen, siden den første risalamande så dagens lys for godt 100 år siden. På Hotel D'Angleterre har køkkenchef Ronny Emborg droppet kirsebærsaucen på årets juledessert til fordel for en lysere og mere frisk sauce. - Foto: Peter Klint.

Historien om risalamanden: En natlig nødløsning på D'Angleterre

Når risdesserten i år serveres på det mondæne københavnerhotel i dag, er den med...

Mad
Foto: PR

To nye kogebøger er værdige til en plads under træet

Keld Koplev anmelder to nye julegaveværdige kogebøger fra Karolines Køkken og ...

Politiken synes
Mad
vinderret. Der skulle mere grønt i danskernes mad, mente ministeren. men danskerne stemte den stegte flæsk med persillesovsen ind som klar vinder. - Foto: MARIE HALD

Dan Jørgensen: »Lige med stegt flæsk bliver det nok svært at lave en sund version«

Fødevareministeren er svært tilfreds med vinderen - det er debatten, der er det...

Mad
vinder. Bookmakerne havde ret hele vejen: Danskernes mest danske ret er stegt flæsk med persillesovs. - Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Flæsk er hele Danmarks nationalret

Med knap 28.000 stemmer er stegt flæsk med persillesovs valgt som Danmarks Nationalret.

Mad
Økologi er blevet for hvermandsagtigt, så hvis du virkelig vil markere, at du tænker på naturen og er sund, skal det være biodynamisk. - Foto: Janus Engel

Stadig flere køber biodynamisk i stedet for økologisk

Salget af biodynamiske varer er steget markant de seneste år. Stigningen viser, at...

Mad
Biodynamisk. Sune Albinus har endnu ikke fundet ud af, hvordan han omlægger sit tag til et biodynamisk landbrug, så han bliver selvforsynende, men 75% af hans madindtag derhjemme er biodynamisk - for Sune Albinus er det vigtigt, at maden er enkel. - Foto: Janus Engel

Biodynamisk forbruger: »det er mad uden fikumdik«

Sune Albinus er hverken religiøs eller fanatisk. Det handler helt enkelt bare om...

Fødevarer
æg. Endelig er det vendt og danskerne er blevet mere bevidste om at styre udenom buræg. - Foto: Thomas Borberg

Dyrevenlige æg overhaler buræg

For første gang køber danskerne flere skrabeæg, økoæg og æg fra fritgående dyr end...

Mad
Succes. »Det er de bedste cup cakes, vi har lavet indtil nu«, er de to piger Alberte Kofoed Hansen (tv.) og Rikke Larsen enige om. De bruger en opskrift fra hjemmesiden annetteskager.com - Foto: Finn Frandsen

TV-programmer får kage-bagning til at storhitte blandt unge piger

Unge piger fra hele landet bestormer konditorbranchen.

Forbrugersikkerhed
smittefare. Du skal til at vænne dig til at tage dig i agt for svine-MRSA-bakterier, når du tilbereder flæskesteg og andet svinekød, råder eksperter. - Foto: JAN GRARUP

Eksperter: Pas på med håndteringen af svinekød

Når du laver mad med svinekød, risikerer du at blive smittet med svine-MRSA.

Mad

Gul bornholmer vandt DM i smoothie

Et amokløbent mirabelletræ førte til bornholmers sejr i blenderdyst.

Mad
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN (arkiv)

Ny nordisk mad gjorde skolebørn lidt tykkere

Forskere tager det afslappet, at forsøg gjorde elever tykkere. De blev også sundere.

Mad
tendens. For tiden vælter det ind på redaktionen med bøger om slankekure. - Foto: Lars Dahlager

Faste-dille: Nu kommer 7:0-kuren

Madskribent Lars Dahlager lancerer nu den mest effektive slankekur.

Mad
Nordisk. Den nordiske madbølge er for længst rullet ind over Danmark. Essensen er lokale, friske råvarer. - Foto: ASTRID DALUM

Pomfrit-Danmark er ramt af en ny nordisk madbølge

Lokale producenter og spisesteder vil ændre pomfrit- og friturekulturen i ...

Mad
Medfestival. Copenhagen Cooking åbner dørene op for multikulturelle smagsoplevelser fra d. 22. til den 31. august. - Foto: Joachim Adrian

Madfestival: Her er guiden til fattigrøven, klimaduksen, småbørnsforælder og verdensmanden

Find dig selv i Politikens store guide til Copenhagen Cooking, som åbner i dag.

Vi guider
Bæredygtighed. Går du op i klima og bæredygtighed hvad angår din mad, så er Copenhagen Cooking en madfestival, der kan have din interesse.

Klimaduksen

Vi guider
Gratis. Der er masser af gratis arrangementer, hvor du nemt kan spise dig mæt, til Copenhagen Cooking

Fattigrøven

Vi guider
Multikulturel. Du kan få sved på panden under Copenhagen Cooking, hvis du interesserer dig for forskellige madkulturer. Her er alt fra Mellemøstlige madkurser til Japansk gastronomi.

Verdensmanden

Copenhagen Cooking er en kulinarisk oplevelse, der tager dig hele verden rundt.

Vi guider
Børnehøjde. De helt små i familien kan også få noget ud af deltage i Copenhagen Cooking.

Småbørnsforælderen

Tag børnene under armen til Copenhagen Cooking - der er masser af tilbud til dem.

Mad
Foto: Ditte Valente

Start blenderen og deltag i DM i smoothie

Spis&Bo afholder DM i smoothie, hvor du kan vise, hvor smooth det kan gøres.

Mad
Madtrend. Den langtidsstegte nakkefilet, bedre kendt som pulled pork, har danskerne i den grad taget til sig. Læs hele dens historie her. - Foto: Tobias Selnæs Markussen

Pulled pork: Vi udreder mysteriet om et trukket svin

Pulled pork, langtidsstegt nakkefilet, er alle vegne. Men hvordan gik det til?

PolitikenPlus
  • Franske Vindage På Franske Vindage 27. & 28. februar er du selv vineksperten, når du smager dig frem til dine egne femstjernede favoritter blandt mere end 200 franske vine.

    Pluspris fra 170 kr. Alm. pris fra 200 kr. Køb
  • Køkkenmaskine Den nye multimaskine fra Tyske Gastroback har mere end 20 programmer indbygget så maskinen kan det meste af hvad man har brug for i et køkken.

    Pluspris 1.274 kr. Alm. pris 1.499 kr. Køb
  • Køkkenrulleholder Gejst transmission køkkenrulleholder, som er inspireret af gear, akseler og tandhjul.

    Pluspris 335 kr. Alm. pris 395 kr. Køb
  • Vuelta Vino - bog og 10 fl. Rundtur i Spanien ? få den helt nye vinbog ?Spansk vin? og 10 udvalgte vine fra områder og producenter, der omtales i bogen. Læs og smag samtidig!

    Pluspris 1.560 kr. Alm. pris 1.840 kr. Køb
  • Cavakassen, 12 flasker Cava produceres på samme måde som Champagne ? og det smages! Fylde, smag og velduft i store mængder fylder glasset ? og boblerne giver liv og glæde. Smag tre af Spaniens bedste cavaer i denne kasse.

    Pluspris 1.395 kr. Alm. pris 1.660 kr. Køb