Annonce
Annonce
Nyt om mad
Iværksætter. Kokken Rasmus Munk åbnede sidste sommer restauranten Alchemist der har fået topanmeldelser og international bevågenhed. Bag restauranten står 25-årige Rasmus Munk. Foto: Anders Rye Skjold Jensen

Mød kokken Rasmus Munk: Kan man spise et askebæger?

25-årige Rasmus Munk, manden bag det anmelderroste molekylære gastronomi-eksperiment Alchemist, er drevet af én ambition: Han vil være blandt de allerbedste.

Opskrifter
LYNGRILL. Agurkerne skal kune ligge på grillpanden, til de får flotte grillstriber. Smager godt sammen med sprød boghvede og græskarkerner. Foto: Ditte Ingemann

Opskrifter: Gå agurk med sommerens kalorielette favorit

Der er højsæson for danske agurker, og Ditte Ingemann både grillsteger, lynsylter og...

Anmeldelser
Bøfhus. Der er masser af plads på Steak Royal på en hverdagsaften. Forretten var en uheldig Fish Taco, mens hovedrettens oksefilet var virkelig velsmagende. Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Anmeldelse: Bøffen på Regnbuepladsen er besøget værd

Madklubbens Steak Royal minder om et amerikansk steakhouse, og der bydes på spændende...

Politiken synes
Mad
Hovedretten. På restaurant Bæst har en stor gris fået ører og kæber skåret af – de skal bruges til henholdsvis terrine og guanciale – en særlig form for bacon af kindkød. Grisen kommer fra Hindsholm, hvor den har gået ude hele sit liv og er blevet aflivet på marken. Hele dyret bruges, for grisekød i den kvalitet er dyrere end oksekød. Foto: Ivan Riordan Boll

Spareribs, flæsk og nakkesteg er topkokkenes nye favoritter

Grisekød er kommet tilbage på tavlen på landets fineste restauranter, og det er de...

Anmeldelser
Farvestrålende. Anretningerne er flotte, men smager skuffer på Swag. Foto: Ivan Riordan Boll

Anmeldelse: Forkælelse fyldt med fejl på NV-restaurant

Restaurant Swag i Nordvest lovede forkælelse, men serverede ildelugtende kammuslinger...

Politiken synes
Mad
Farverigt. Carsten Kyster laver forskellige lækre sydøstasiatiske shakes og læskedrikke. Foto: Columbus Leth (alle fotos)

Ryst og rør: Lav sydøstasiatiske shakes i dit eget køkken

Kokken Carsten Kyster hælder et lille stykke Asien ned i forfriskende shakes and stirs.

Mad
Knaldgul. Denne spicy gulerodssuppe er en smuk og sund sommerret. Foto: Ditte Ingemann

Frisk Start: Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

Lav en stor portion af de sprøde kikærter. De er nemlig gode som snacks eller oven på...

Mad
Hent-selv. La Arepera by Taller er blot én af de 16 restauranter, der er med i det nye takeaway-koncept GoTipster. Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Nyt takeaway-firma tager kampen op med Cofoco

Nystartede Gotipster vil fra en række københavnske restauranter sælge færdigtilberedte...

Mad
Tofu. Fremstillet af sojabønner, som koges, males og filtreres til sojamælk, som siden koagulerer næsten på samme måde, som når man laver ost. Den færdige tofumasse presses og formes til blokke. Den er et fremragende proteinrigt alternativ til kød. Foto: Ditte Ingemann

Frisk Start: Asiatisk sprød salat med peanutdressing og tofuspyd

Stegt på panden og med et salt og sprødt drys er tofu'en meget imødekommende. Selv for...

Mad
Svært. Det er kommet bag på Claus Meyer, hvor svært det er at få styr på 340 ansatte og otte restauranter - men nu går det fremad. Her ses han i sommerhuset i Rågeleje. Foto: Finn Frandsen

Claus Meyer: »Du kan bande på, at jeg taber penge«

Toneangivende amerikansk medie skamroser Meyers madmarked i New York og kalder ...

Mad
Aftægt. Buræg bliver udfaset over de næste 2 til 10 år, først på hylderne, så i mange industriprodukter. Foto: Martin Bubandt Foto: MARTIN BUBANDT

80-årig landmand ser livsværk forsvinde: Vi klarer det ikke året ud

Burægproducent Folmer Østergaard Madsen frygter økonomisk ruin, efter at alle danske...

Mad
Blodig. Et af forskernes mål har været, at der skal sive 'blod' ud under stegningen - faktisk indeholder bøffen en form for hæmoglobin, der også kendes fra dyreblod. Foto: PR

Bill Gates har satset millioner på den perfekte veganske burger - nu er den her

Den har kostet 500 millioner kroner, men så syder den veganske burger også under...

Opskrifter
HINDBÆR. Maja Vase giver dig fire lækre opskrifter med hindbær og chokolade.

Opskrifter: Hindbær skal druknes i chokolade

Maja Vase plyndrer hindbærbusken og chokoladehylden og sætter det populære makkerpar...

Opskrifter
Vandmelon og fetaost går hånd i hånd – også her, hvor salaten er ændret til en snack, som er oplagt til aperitif eller som del af en snackbuffet, hvor der altid mangler friske elementer med grøntsager eller frugt. Foto: Columbus Leth

Sommermad med Politiken: Scheftelowitz' melonsnack med fetacreme

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en sommer-opskrift fra arkivet. 30. juli kan...

Opskrifter
Anderledes. Prøv at eksperimentere med grillet frugt i dine salater Foto: Ditte Ingemann (arkiv)

Sommermad med Politiken: Ditte Ingemanns grillede salat med frugt og ost

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en sommer-opskrift fra arkivet. 28. juli skal...

Anmeldelser
Oversøisk. Hummerhakkebøffen smagte godt, men det tibenede krebsdyr fra havets mørke bund havde ikke ligefrem kronede dage på Restaurant Hummer. Foto: Peter Hove Olesen

Anmeldelse: Ny restaurant i Nyhavn serverer hummer uden dybere mening

Navnet til trods lader hummeroplevelsen desværre en del tilbage at ønske på Restaurant...

Politiken synes
Opskrifter
Skovtur. Det skulle eftersigende være et fint kantarel-år i år, så man kan passende samle sine egne svampe. Foto: Columbus Leth (arkiv)

Sommermad med Politiken: Kysters stegte kantareller med gnocchi

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en sommer-opskrift fra arkivet. 25. juli står...

Opskrifter
Grønt. Agurk og yoghurt er perfekt kølende på en varm sommerdag. Foto: Colombus Leth (arkiv)

Sommermad med Politiken: Aamanns agurkesuppe med grillet fjæsing

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en sommer-opskrift fra arkivet. 23. juli...

Opskrifter
Frisk. Skal der et større måltid ud af suppen, kan man passende servere grillede jomfruhummere til. Foto: Ditte Ingemann (arkiv)

Sommermad med Politiken: Kold avocado-suppe til en varm aften

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en ny sommer-opskrift. 21. juli byder på den...

Opskrifter
KNAS. Prøv Tina Øvres opskrift på hjemmebagte kammerjunkere. Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Sommermad med Politiken: Lav dine egne kammerjunkere

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en ny sommer-opskrift.

Opskrifter
Lækkerbisken. Skær kagen ud i mindre stykker, men sørg gerne for, at der er to stykker til hver. Foto: Maja Ambeck Vase (arkiv)

Sommermad med Politiken: Lav Maja Vases chokoladetrøffelkage

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en ny sommer-opskrift. 17. juli står den på...

Mad
Grillet. En pizzasten til kuglegrillen er godt givet ud, mener Politikens Annette Nyvang. Foto: Privatfoto

Sommermad med Politiken: Bag den perfekte pizza på grillen

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en ny sommer-opskrift. 16. juli smider vi...

Mad
Perfekt. Kok Pernille Skjødt står bag denne skønne trifli. Foto: Mette Mølbak (arkiv)

Sommermad med Politiken: Den ultimative rabarbertrifli

Brug sommerens rabarber i en suveræn trifli, der heldigvis er nem. For man kan godt...

Opskrifter
Knaldrød. Man kan sagtens komme jordbær i sin gazpacho. Foto: Columbus Leth (arkiv)

Sommermad med Politiken: Frisk jordbær-gazpacho

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en ny sommer-opskrift. 11. juli fortsætter...

Opskrifter
Knaldrød. Meget flottere kan en kage næsten ikke blive. Foto: Maja Ambeck Vase

Sommermad med Politiken: Maja Vases billedskønne jordbærtærte

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en ny sommer-opskrift. 10. juli er i tærtens...