Annonce
Annonce
Mad
Foto: MARIUS NYHEIM

Københavner-restaurant nu verdens 66. bedste

Listen over de 51 til 100 bedste restauranter er offentliggjort. Amass jubler, mens de ærgrer sig på Geranium.

Nyt om mad
Protein-Power. Det er torsdag, og Palæo, stenalderkost-cafeen i Torvehallerne, er fyldt med kunder, der bestiller hotdogs, hvor brødet er lavet af æggekage, og spaghetti bolognese, hvor spaghettien er erstattet af grøntsagsstrimler. - Foto: Lars Dahlager

Hver tiende dansker spiser LCHF og stenalderkost

Overraskende mange er på en af tidens kulhydratfattige kure. Fødevarestyrelsen er...

Mad
GrønT. Kokken Thomas Rode Andersen slår i sin nye bog fast, at der spises 600-1.000 gram grønt hver dag, når man spiser efter palæoprincipper. - Foto: Claus Bjørn Larsen

Thomas Rode: Skær ned på de røde bøffer

Stenalderkokken Thomas Rode synes i virkeligheden, at vi spiser for meget rødt kød.

Mad
Gårdstemning. Madkulturhuset på Bornholm ligger sammen med det gamle landbrugsmuseum Melstedgård få kilometer fra Gudhjem. - Foto: PR-foto

Danmarks første madkulturhus åbner på Bornholm

Danmarks første madkulturhus er åbnet på Bornholm.

Mad
Unikt. Restaurant Stedsans ligger midt i den urbane mark Østergro, som holder til på taget af en bygning på Østerbro. Gæsterne skal spise i drivhuset, mens de kan kigge ud på de landlige omgivelser midt inde i byen. - Foto: Preston Drake Hillyard

Disse 4 nye restauranter bør du holde øje med

Vi har samlet de fire mest iøjnefaldende nye restauranter i København.

Mad
Foto: SARA GALBIATI

Tre suveræne og enkle retter med grønne asparges

Den danske aspargessæson er netop skudt i gang, og det skal fejres i køkkenet.

Mad
Enkelt. Også fysiske butikker specialiserer sig i at levere måltidsløsinger. Her er det butikken Kost fra Vesterbro, der disker op med råvarer til en omgang nyretapper med dild-kartofler og stegte rosenkål. Afmålt til to personer. - Foto: Katinka Hustad

Måltidskasser får dig til at smide mindre mad ud

En kasse med afmålte råvarer og en opskrift. Det er, hvad der skal til for at ...

Mad
Fransk luksus. Mathias Nørregaard har tidligere holdt franske landkyllinger, men dette er hans første Bresse-kyllinger. De tager hele fire måneder om at blive store og slagteklare – men kødet regnes for noget af det fineste inden for fjerkræ. - Foto: Finn Frandsen

Snart kan du købe din kylling lige fra stalddøren

Kæmpe fremskridt, siger hobbyavler. Men andre frygter for fødevaresikkerheden.

Mad
Debut. Det var første gang, at Rosio Sanchez lod folk smage på de tacos, som hun har udviklet over det seneste år, da hun d. 5. maj inviterede københavnerne til prøvesmagning under Knippelsbro. - Foto: Stephen Haar

Nu åbner Nomas dessertdronnning taco-bar ved Torvehallerne

Rosio Sanchez skifter dessertchef-titlen på verdens bedste restaurant ud med titlen...

Mad
sundhed. Mad, frugt og grønt, grøntsager. Der skal spises 600 gram om dagen, men det klarer de færreste danskere i dag. - Foto: Rune Pedersen

Børnefamilierne spiser næsten ingen grøntsager

Danskernes indtag af frugt og grønt daler. Samtidig har myndighederne opgivet '6 om...

Mad
Udbud. Fiskehandlere, slagtere, grønthandlere og ostehandlere flytter nu ind i supermarkederne, som forsøger at skabe torvestemning. - Foto: Jens Dresling

Torvestemning er supermarkedernes nye lokkemad

40 procent af danskerne køber deres dagligvarer i et discountsupermarked. Nu lokker...

Mad
syrlig. Rabarberen er i sæson og der er masser af muligheder for at bruge den til andet end det søde. - Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Opskrifter: Her er 4 søde og salte retter med rabarber

Se her, hvordan du kan bruge de lange rød-grønne stænger i køkkenet.

Mad
Stjernekok. Han har formået at bevæge sig under radaren i et landskab fuld af højtråbende kokke. Men med to michelinstjerner i hus begynder rampelyset at stråle mod Søren Selin. - Foto: Miriam Dalsgaard

Stille kælderkok med to michelinstjerner på skuldrene

Han udgør sammen med Rene Redzepi og Rasmus Kofoed et dansk trekløver af to-stjernede...

Mad
Sammenhold. Danskerne skal samles om kødgryderne og måltiderne. Det er et af tre nye måltidsråd fra Fødevareministeriet. - Foto: Jacob Ehrbahn

Her er Dan Jørgensens tre råd til dit måltid

Du skal blive bedre til at lave mad, købe bæredygtigt og spise sammen. Sådan lyder...

Mad
Meningsdanner. Nogle kan lide den helt simpel. Andre vil have den i mexicanske, japanske eller franske klæder. »Den danske nation er splittet i en højre og en venstrefløj, når det kommer til burgere«, siger Karen Persøe, kvinden bag burgerbloggen pigenogpomfritten.dk. - Foto: Arkiv

Kan burgerboblen overhovedet briste?

Den ene burgerbar åbner efter den anden. Alle sammen for at mætte folks trang. Men...

Mad
Solidt. Fire nye og interessante restauranter er poppet up i København. Her kan du få langtidsrøget kød i Kødbyen, luksus-smørrebrød i Tivoli, fisk ved Nørreport eller være med til at bestemme konceptet for Cofocos nye restaurant. - Foto: pr

Her er de 4 mest interessante nye restauranter

Vi har samlet de fire mest iøjnefaldende restaurantåbninger den sidste måned.

Mad
Tegning: Philip Ytournel

Ostefejde: Forskere og myndigheder slås om ostens farlighed

Vi spiser masser af ost trods advarsler. Forskere mener omvendt, ost er sundt.

Mad
Favoritkød. fjerkrækød er siden 2012 gået fra at udgøre 22,5 procent af danskernes kødforbrug til 26,4 procent. Dermed er kyllingen den næstmest populære kødtype lige efter svinet. - Foto: Jacob Erbahn

Ny undersøgelse: Når kyllingen er dansk er alting godt

At kyllingen er dansk, er vigtigere for forbrugerne end dens trivsel, viser ny ...

Mad
gourmet. Danskernes appetit på discount er stor, men detailhandlen håber, at vi har viljen til at bruge mere på luksus. Her ses det nyåbnede Mad Cooperativet på Københavns Hovedbanegård. - Foto: Thomas Borberg

Er danskerne virkelig Europas nærigste?

Maddebattører fremhæver ofte, at vi er de nærigste i Europa. Men i kroner og ører...

Mad
Genvej. Fyldte koteletter er blot et af mange produkter, der skal gøre vejen til et lækkert måltid kortere for forbrugerne. - Foto: Thomas Borberg

Kølediskene er fyldt med smutveje til et nemt måltid

Der har aldrig været flere hurtige måltidsløsninger at vælge imellem.

Byliv
Mexicansk. Bakken åbner et nyt madsted i sine nyrenoverede lokaler. Men festerne fortsætter som de plejer. - Foto: Jacob Ehrbahn

Bakken i Kødbyen åbner nyt madsted

For fremtiden vil Bakkens gæster kunne feste med mexicansk mad i maven.

Mad
Cool. Supermarkedets placering i den gamle ventesal for 1. klasses rejsende, sætter en stemning, der er milevid fra en tur i den lokale Fakta, og det er ikke set lignende i Danmark. - Foto: Thomas Borberg

Madmekka skyder op i Hovedbanegårdens gamle søjlehal

I dag åbner Coop en ny flagskibsbutik på Københavns Hovedbanegård.

Mad
Markedstemning. Menneskemylder og madmarked er to ting, der passer godt sammen. I Torvehallerne i København har man haft stor succes med at samle folk om maden, og nu rykker ideen til City2 i Taastrup. - Foto: Jens Dresling

Torvehallernes billige pendant åbner i Taastrup i weekenden

Vestegnens beboere får nu eget madmarked med friske grøntsager, fisk og kød.

Mad
insektbar. Dansk kvinde forsøger at finansiere proteinbarer med insekter. - Foto: PR

En proteinbar lavet på fårekylling? Så gerne!

Snart kan du købe proteinbarer lavet på insekter. De giver nemlig masser af protein.

Mad
Madglæde. Irmakæden inviterer for første gang kunderne til messe for madglæde. - Foto: PR-foto

I weekenden kan du møde personerne bag din leverpostej og spegepølse

I weekenden 21.-22. marts omdanner Irma Øksnehallen i København til en stor madmesse.

Mad
Chef. Rollefordelingen er klar. Også selvom mændene i starten skulle vænne sig til at modtage ordrer fra en kvinde. Det er Kamilla Seidel, der bestemmer. - Foto: Luis Fernández

Dansk kvinde i spidsen for Sydamerikas bedste restaurant

For andet år i træk er restaurant Gustu, med danske Kamilla Seidler i spidsen, kåret...