Annonce
Annonce
Opskrifter
Foto: Maja Ambeck Vase

Maja Vases nougathjerter og lyserøde hindbærsnitter

Der er dømt hjerteformer og romantiske sager i anledningen af valentinsdag d. 14. februar.

Nyt om mad
Kampagner. Supermarkederne kører massive kampagner, får at danskerne til at købe økologisk. - Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Antallet af økologiske varer er eksploderet

Supermarkedernes fokus på økologi det sidste år virker - salget på især økofrugt og...

Nyt om mad
varmt. Økologisk quinoa er en af de ting, Netto i Hjallerup ikke troede på, man kunne sælge. - Foto: DANIELHJORTH

I Hjallerup køber kunderne nu øko-quinoa

For få år siden måtte butikkerne smide økovarerne ud - nu er der gennembrud for...

Mad
Grøntsager. Her er tre gode kogebøger, som kan hjælpe med at gøre køkkenet grønnere. - Foto: Jens Dresling (arkiv)

Madredaktionen anbefaler tre grønne kogebøger

Bøgerne understreger, at vegetarisk mad ikke behøver være kedelig.

Politiken synes
Mad
Inspiration. Få inspiration til lækker vegetarisk hverdagsmad. - Foto: Ditte Ingemann

Opskrifter: Her er fem vegetariske hverdagsretter

Lad grøntsagerne spille hovedrollen på middagsbordet.

Anmeldelser
Vin. Christian Thorsholt Jacobsen er skarp til at udvælge gode og overraskende vine. - Foto: Mads Nissen

På bistroen Anarki er der smørmøre kalvehaler og duft af våde Speedos

Ny god bistro strammer madens brune tryghed op med et skarpt vinkort.

Politiken synes
Mad
Snæversyn. Anne Bechs mad er kedelige versioner af kendte retter. - Foto: PR-foto

Jo, Anne Bech, du kan godt leve uden din stavblender

Henrik Palle skoser fitnessdronningen for at servere floskler og roser sundhedsbøger...

Politiken synes
Nyt om mad

Vi bruger under et kvarter på aftensmaden

Danskerne afsætter betydelig mindre tid, end de selv tror, til at lave aftensmaden.

Mad
Stemning. Tjenerne på Sankt Annæ er uformelle uden at formulere det som et manifest - Foto: Miriam Dalsgaard

På Sankt Annæ 8 kan man spise gryderetter iført hjemmesko

Christianshavnere kan føle sig hjemme med billig simremad og god vin.

Politiken synes
Mad
Rundtenommer. I mange danske hjem står aftensmaden i aften på leverpostejsmadder. Mange er nemlig pressede på tid, og så er det den hurtige løsning. - Foto: Lasse Kristensen

Danmarks mest populære aftensmåltid er rugbrødsmadder

Glemt alt om stegt flæsk og persillesovs – danskernes egentlige nationalret er ...

Mad
Populært. De fleste store kokke er særdeles aktive på det sociale medie Instagram, hvor de giver deres følgere indblik i deres dagligdag. - Foto: Joachim Adrian

Seks stjernekokke du bør følge på Instagram

Med et par klik kan du kigge René Redzepi og Jamie Oliver over skulderen.

Mad
Foto: Finn Frandsen

Glem 5:2, Palæo og LCHF: Her er 3 nye diæter i 2016

I 2016 handler det ikke om faste eller ekstreme kostretninger. Nu dominerer sund...

Mad
Føl dig frem. Suzy Wengel har fået succes med sit slankekoncept Sense, hvor der ikke er stramme kostregler og forbud, men hvor det i høj grad handler om at bruge sin sunde fornuft. - Foto: Anders Rye Skjold

Palæo og LCHF storsælger ikke mere - fornuften har taget over

De seneste 5 års voldsomme opblomstring af kæmpe modediæter - stenalderkost, LCHF,...

Mad
Succes. I sommerugerne er én ting sikkert. Foran Skagen Fiskerestaurant er der altid propfyldt med mennesker.. - Foto: Søren Schnoor

Ikonisk fiskerestaurant rykker fra Skagen til København

Skagen Fiskerestaurant åbner på toppen af Illum i København

Klummer
Mad. Eva Kjer Hansen sætter forhåbentlig mere fokus på mad og madkvalitet i 2016. - Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Klumme: »Hvor bliver madens minister af?«

Mad og madkvalitet får meget lidt opmærksomhed fra fødevareministeren.

Nyt om mad
Rolig. Det er et uhyre pres at deltage i verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, Bocuse d'Or, men 25-årige Morten Falk lader sig ikke skræmme af postyret. - Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Ung, dansk stjernekok satser alt på at vinde Bocuse d'Or

25-årige Morten Falk træner allerede nu intensivt selv om der er et år til at han skal...

Mad
haler. Oksehaler er ikke den mest brugte del af dyret, men de bliver møre som smør efter flere timers nænsom tilberedning. - Foto: Nadia Mathiasen

Tre vintervarme opskrifter: Smæk benene op, mens maden snurrer

Fyld gryden med kød, vin og grønt. Og smæk så benene op.

Mad
Bag. Et nybagt brød skaber altid varme i hjemmet. - Foto: Rune Pedersen

Opskrifter: Bag kulden ud af kinderne med Cunningham og Prices brød og kager

Duften og smagen af hjemmebagt brød bliver kun bedre, når sneen falder udenfor.

Mad
Brud. I 2016 vil det danske restauranter bryde med den dogmatiske tilgang til det nordiske køkken, vurderer restaurantekspert. - Foto: Columbus Leth
Mad
Succes. Hvis du vil imponere dine gæster og have gang i festen er hjemmelavede cocktails den perfekte opskrift. - Foto: Finn Frandsen

Skyd nytåret og festen igang med årets lækreste cocktails

2015 har været et formidabelt cocktailår, og det skal fejres Nytårsaften.

Mad
Foto: Illustrationer: Philip Ytournel

Spis&Bo-redaktionen: Det så vi ikke komme i 2015

Pizzaburger, venezuelansk gourmet og højtalere til 500.000. 2015 åbnede vores øjne for...

Mad
Østerstørke. I 1870 spiste vi cirka syv millioner østers om året. I dag spiser vi omkring 50.000. - Foto: Stephen Haar

Opskrifter: Sådan får du østerhaderen til at elske østers

At slubre en østers i sig er som at kysse havet på munden, men mange vil helst undgå...

Mad
Overskud. Mange af elementerne kan forberedes i forvejen. - Foto: Columbus Leth

Carsten Kysters nytårsmenu: Skyd nytåret ind med tapas

Kokken Carsten Kyster kommer næsten hele verden rundt med sin nytårsmenu.

Mad
Genbrug. Lav lækre salater som denne ved at bruge rester fra julemiddagen. - Foto: JOACHIM ADRIAN

Tryl juleresterne om til lette lækkerier

Julen er højtid for madspild. Vi viser, hvordan du bruger resterne til lækre nye...

Mad
Tjep. De brune kartofler skal serveres lige efter, de er lavet. - Foto: Mie Brinkmann

Efter 200 års øvelse: Her er opskriften på perfekt brunede kartofler

Der florerer et utal af kartoffelbruningsmetoder i disse dage. Den her er skudsikker.

Mad
Punktum. Sådan laver du julemiddagens søde punktum. - Foto: Carsten Ingemann

23. december: Sådan laver du risalamanden til juleaften

Tina Scheftelowitz guider dig igennem julemiddagens søde punktum.