Annonce
Annonce
Mad
Nervøs. Politikens mangeårige vinamelder Henrik Steen Andersen var nervøs for hans renommé, da han stillede op til DM i blindsmagning af vin. - Foto: Per Folkver

Danmarksmesteren i blindsmagning: Sådan bliver du bedre til at smage på vin

Danmarksmesteren i vinsmagning klæder dig på til at smage på vin.

Mad
Opfedning. Bjørn Lyngholm (t.h.) er en af de første jerseymælksproducenter, som i stedet for at aflive sine tyrekalve kommer til at sende dem videre til opfedning hos naboen Kurt Bjerrum (t.v.). Det forlænger livet for 150 tyrekalve i Gørding. På landsplan skal det redde 10.000 kalve i år, på sigt skal samtlige 30.000 tyrekalve have et liv inden slagtning. - Foto: Morten Fauerby

30.000 jerseykalve skal reddes fra boltpistolen

Over 30.000 tyrekalve aflives hvert år straks efter fødslen. Men det skal være slut nu.

Mad
Madfestival. Copenhagen Cooking 2011 - Foto: PR/Christian Lindgren

4 danske madfestivaler du ikke vil gå glip af

Er du interesseret i at krydre din ferie i Danmark med madoplevelser ud over det...

Nyt om mad
Grillet. En pizzasten til kuglegrillen giver et virkelig godt resultat ifølge Politikens madredaktør. - Foto: Privatfoto

Madredaktøren: Sådan bager du perfekt pizza på grillen

Lav perfekt pizza på grillen med disse 5 enkle råd.

Nyt om mad

Alternative pizzasten hitter

Pizzasten til grillen er blevet populært grillgrej.

Mad
Hit. Når der er valg stiger salget af flæsk 5-6 gange mere i forhold til en almindelig uge, vurderer Danmarks største slagteri, Danish Crown. - Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Sådan laver du den perfekte flæsk til din valgaften

Vi giver dig fire forskellige opskrifter med stegt flæsk i hovedrollen.

Mad
Foto: Rune Pedersen

3 opskrifter med hyldeblomst, som får mundvandet til at løbe

Nu er hyldeblomst sæsonen i gang, og den varer ikke længe. Vi guider dig til at bruge...

Mad
Foto: Columbus Leth

Opskrifter: Price, Puglisis og Jamies bud på lækre retter med rejer

Du får tre topkokkes bud på lækre retter med rejer.

Mad
Foto: PR-foto

Tre brødre fra Girona skubber Noma af pinden

Politiken har mødt de tre Roca-brødre, hvis visioner rækker langt ud over at lave mad...

Mad
Konkurrence. De nordiske mesterskaber i hotdogs er et af mange events, som bliver afholdt i forbindelse med madfestivalen Nordlige Norden. - Foto: Claes Bech-Poulsen

Smag på Indlandsisen, rensdyr og gammelt fårekød til nordisk madfestival

Madfestival inviterer dig til at smage dig til større viden om vores nordiske naboer.

Mad
Foto: MARIUS NYHEIM

Københavner-restaurant nu verdens 66. bedste

Listen over de 51 til 100 bedste restauranter er offentliggjort. Amass jubler, mens de...

Nyt om mad
ost. Godt nyt til elskere af stærke, gamle oste: de er sundere. - Foto: Tina Nielsen

Gamle oste er sundest

Nyt studie viser, at gamle oste er sundere end de unge.

Mad
Ulovlig. De vestjyske fiskehandlere og røgerier må ikke længere tørre isingerne i det fri og sælge fisken til kunderne. - Foto: Kenneth Rosenkilde

Den vestjyske tørfisk kæmper for livet

En 100 år gammel vestjysk egnsspecialitet er ved at uddø. Produktionen er ulovlig.

Mad
Nysgerrig. Susanne Hovmand-Simonsens geder er lette at lokke til sig, især hvis man har lidt hø i hånden. - Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Trods gourmetpriser må Knuthenlundejer sige farvel til ostegederne

Kokke og ostedommere har hyldet gedeostene fra Knuthenlund. Alligevel sender gårdejer...

Mad
Havkøkken. Benoît Sinthon (i baggrunden) og Ljubomir Stanisic ( i midten) kokkerer de friskfangede havvarer over åben ild i det interimistiske køkken midt på en af de få sandstrande på Madeira. - Foto: Stephen Haar

Portugal vil stjæle det gastronomiske spotlight fra Norden

I starten af 00’erne var det spanske køkken, med El Bulli i spidsen, på alles ...

Mad
Nervøs. Politikens mangeårige vinamelder Henrik Steen Andersen var nervøs for hans renommé, da han stillede op til DM i blindsmagning af vin. - Foto: Per Folkver

Journalister slår top-sommelierer ved DM i blindsmagning

Henrik Steen Andersen, som anmelder og skriver om vin i Politiken, er sammen med to...

Mad
Smuk. »Med sin petroleumsblågrå farve, sit kæmpestore øje, sit lange spidse næb med små tænder og den slanke krop ligner hornfisken noget, man kunne grave ud som et fossil fra gammel tid. Den ligner et dyr, der kunne have haft vinger«, siger Carsten Kyster om den karakteristiske fisk. - Foto: Columbus Leth

I sæson lige nu: Her er 3 retter med hornfisk

Hornfisken er en af de mest karakteristiske danske fisk. Og en af de lækreste.

Mad
Travlt. I dag er en af de travleste dage for landets bagere, når de skal servicere danskernes lyst til hveder. - Foto: Jens Dresling

En bisp fra Roskilde er skyld i, at vi mæsker os i hveder

Torsdag aften spiser vi varme hveder. Bagværket har hørt sammen med Store Bededag...

Mad
Fri. Også bagerne var tvunget til at holde fri på Store bededag. Derfor bagte de hvedetvebakker dagen før, så folk kunne købe dem dagen inden Store Bededag og varme dem på selve dagen. - Foto: Jakob Carlsen

Opskrifter: Bag selv hveder, som slår din lokale bagers med længder

Fredag er store bededag, men allerede torsdag aften skal der varme hveder på bordet.

Mad
Stjernehold. Lars Seier Christensen skal nu betale lønningerne til disse mennesker, som hver dag kokkerer to-stjernet michelinmad i Parkens tårn. - Foto: Jens Dresling

Saxo Bank-boss køber restaurant Geranium

Lars Seier Christensen kan nu sætte sig til bordet i sin egen to-stjernede ...

Mad
Samvær. »Faktisk er den reelle livskvalitet for folk det sociale fællesskab og samværet om det fælles måltid, men det er ikke maden i sig selv, der er livskvaliteten«, mener ernæringsekspert Per Brændgaard - Foto: Marie Hald

Ernæringsekspert: Måltidsråd er dybt elitære

De tre nye måltidsråd er udtryk for »en bastant elite, der hele tiden forsøger ...

Mad
Kritiseret. Dennem årene har prinsens vin måtte lægge øre til meget brok. Men Politikens vinekspert vurderer, at prins Henrik slutter på toppen. - Foto: Fred Lancelot/AP

Vinekspert: Prins Henrik stopper på Cahors top

Prinsgemalens vin hører i dag til blandt eliten i Cahors, mener Politikens vinekspert.

Mad

Søndag danser køerne badutspring på grønt græs

Er der noget, en ko elsker, er det at komme på græs om foråret. Men langt fra alle...

Mad
Foto: OLESEN PETER HOVE

4 retter der mættede danskerne under besættelsen

Måger i karry eller kanin i det grønne. Se fire eksempler på, hvad danskerne spiste...