Annonce
Annonce
Annonce
Mad
mainstream. Først var det for elitært ifølge kritikerne, og nu er det næsten for udvandet. Nyt nordisk har fået mange ord med på vejen de sidste 10 år. - Foto: Rune Pedersen

Tillykke: Det nordiske køkken buldrer videre på 10. år

For få år siden afviste mange i fødevareindustrien ?det nye nordiske køkken? som elitært og nichepræget.

Mad
vinderret. Der skulle mere grønt i danskernes mad, mente ministeren. men danskerne stemte den stegte flæsk med persillesovsen ind som klar vinder. - Foto: MARIE HALD

Dan Jørgensen: »Lige med stegt flæsk bliver det nok svært at lave en sund version«

Fødevareministeren er svært tilfreds med vinderen - det er debatten, der er det...

Mad
vinder. Bookmakerne havde ret hele vejen: Danskernes mest danske ret er stegt flæsk med persillesovs. - Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Flæsk er hele Danmarks nationalret

Med knap 28.000 stemmer er stegt flæsk med persillesovs valgt som Danmarks Nationalret.

Mad
Økologi er blevet for hvermandsagtigt, så hvis du virkelig vil markere, at du tænker på naturen og er sund, skal det være biodynamisk. - Foto: Janus Engel

Stadig flere køber biodynamisk i stedet for økologisk

Salget af biodynamiske varer er steget markant de seneste år. Stigningen viser, at...

Mad
Biodynamisk. Sune Albinus har endnu ikke fundet ud af, hvordan han omlægger sit tag til et biodynamisk landbrug, så han bliver selvforsynende, men 75% af hans madindtag derhjemme er biodynamisk - for Sune Albinus er det vigtigt, at maden er enkel. - Foto: Janus Engel

Biodynamisk forbruger: »det er mad uden fikumdik«

Sune Albinus er hverken religiøs eller fanatisk. Det handler helt enkelt bare om...

Fødevarer
æg. Endelig er det vendt og danskerne er blevet mere bevidste om at styre udenom buræg. - Foto: Thomas Borberg

Dyrevenlige æg overhaler buræg

For første gang køber danskerne flere skrabeæg, økoæg og æg fra fritgående dyr end...

Mad
Succes. »Det er de bedste cup cakes, vi har lavet indtil nu«, er de to piger Alberte Kofoed Hansen (tv.) og Rikke Larsen enige om. De bruger en opskrift fra hjemmesiden annetteskager.com - Foto: Finn Frandsen

TV-programmer får kage-bagning til at storhitte blandt unge piger

Unge piger fra hele landet bestormer konditorbranchen.

Forbrugersikkerhed
smittefare. Du skal til at vænne dig til at tage dig i agt for svine-MRSA-bakterier, når du tilbereder flæskesteg og andet svinekød, råder eksperter. - Foto: JAN GRARUP

Eksperter: Pas på med håndteringen af svinekød

Når du laver mad med svinekød, risikerer du at blive smittet med svine-MRSA.

Mad

Gul bornholmer vandt DM i smoothie

Et amokløbent mirabelletræ førte til bornholmers sejr i blenderdyst.

Mad
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN (arkiv)

Ny nordisk mad gjorde skolebørn lidt tykkere

Forskere tager det afslappet, at forsøg gjorde elever tykkere. De blev også sundere.

Mad
tendens. For tiden vælter det ind på redaktionen med bøger om slankekure. - Foto: Lars Dahlager

Faste-dille: Nu kommer 7:0-kuren

Madskribent Lars Dahlager lancerer nu den mest effektive slankekur.

Mad
Nordisk. Den nordiske madbølge er for længst rullet ind over Danmark. Essensen er lokale, friske råvarer. - Foto: ASTRID DALUM

Pomfrit-Danmark er ramt af en ny nordisk madbølge

Lokale producenter og spisesteder vil ændre pomfrit- og friturekulturen i ...

Mad
Medfestival. Copenhagen Cooking åbner dørene op for multikulturelle smagsoplevelser fra d. 22. til den 31. august. - Foto: Joachim Adrian

Madfestival: Her er guiden til fattigrøven, klimaduksen, småbørnsforælder og verdensmanden

Find dig selv i Politikens store guide til Copenhagen Cooking, som åbner i dag.

Vi guider
Bæredygtighed. Går du op i klima og bæredygtighed hvad angår din mad, så er Copenhagen Cooking en madfestival, der kan have din interesse.

Klimaduksen

Vi guider
Gratis. Der er masser af gratis arrangementer, hvor du nemt kan spise dig mæt, til Copenhagen Cooking

Fattigrøven

Vi guider
Multikulturel. Du kan få sved på panden under Copenhagen Cooking, hvis du interesserer dig for forskellige madkulturer. Her er alt fra Mellemøstlige madkurser til Japansk gastronomi.

Verdensmanden

Copenhagen Cooking er en kulinarisk oplevelse, der tager dig hele verden rundt.

Vi guider
Børnehøjde. De helt små i familien kan også få noget ud af deltage i Copenhagen Cooking.

Småbørnsforælderen

Tag børnene under armen til Copenhagen Cooking - der er masser af tilbud til dem.

Mad
Foto: Ditte Valente

Start blenderen og deltag i DM i smoothie

Spis&Bo afholder DM i smoothie, hvor du kan vise, hvor smooth det kan gøres.

Mad
Madtrend. Den langtidsstegte nakkefilet, bedre kendt som pulled pork, har danskerne i den grad taget til sig. Læs hele dens historie her. - Foto: Tobias Selnæs Markussen

Pulled pork: Vi udreder mysteriet om et trukket svin

Pulled pork, langtidsstegt nakkefilet, er alle vegne. Men hvordan gik det til?

Mad
Fedt. Time Magazine opfordrer nu folk til at spise fedt, som smør. 20 år tidligere var det dog ikke de samme kostråd magasinet gav læserne. - Foto: Martin Lehmann

Madklummen: Vi har glemt, hvad rigtig mad er

Skal man tage Time Magazines kostråd med et gran salt?

Mad
Grønlistet. Når rødspætten pludselig vurderes bæredygtig, skyldes det forskning, som viste, at rødspætterne i Skagerrak og Nordsøen parrer sig med hinanden og faktisk kan ses som én stor bestand. - Foto: PETER HOVE OLESEN

Verdensnaturfonden giver et ton rødspætter væk i København i dag

Gratis udgaver af de populære fisk skal sætte fokus på fornuftigt fiskeri.

Mad
Kostforvirring. Tidligere rådede Fødevarermyndighederne danskerne til at spise maserer af brød og gryn. I den nye kostpyramide fylder gryn og brød ikke ret meget. - Foto: Jacob Ehrbahn

Klumme: Myndighederne dækker over fortidens usunde kostråd

Er medierne virkelig kilden til danskernes forvirring om kost og sundhed?

Mad
Stærkt. Claus Pilgaard elsker mad med chili, og det kan nærmest ikke blive stærkt nok for den garvede chili-spiser. - Foto: Peter Hove Olesen

Chili Klaus: Sjælen forlader kroppen, når man spiser sådan en chili

»Jeg synes ikke, de chilier, man kan få i supermarkeder, smager af ret meget. ...

Mad
Friskt. Coop har spurgt forbrugerne og 'eliten' hvad de synes er vigtigt på supermarkedshylderne. - Foto: THOMAS BORBERG

Madredaktøren: Vi vil have den gode smag tilbage

Vi skal have mere mad, der smager af meget på hylderne, lyder det.

Mad
mission. Den svenske journalist og forfatter Mats-Eric Nilsson kæmper indædt for at få tilsætningsstoffer ud af vores fødevarer og flere ægte fødevarer ind i stedet. - Foto: Peter Klint

De fleste ved ikke, hvor meget de bliver snydt af deres madvarer

Svensk journalist hudfletter falsk markedsføring og madsminke i fødevareindustrien.

PolitikenPlus
  • Den hvide spanier 12 fl. Spanien laver noget af verdens bedste vin - og det gælder også de hvide. Især hvidvinene i det nordlige Spanien er sprøde perler på højeste niveau.

    Pluspris 1.195 kr. Alm. pris 1.410 kr. Køb
  • Pakke med specialiteter Masser af udfordring og sjov for både børn og voksne ? også fin som gave til kageentusiaster

    Pluspris 374 kr. Alm. pris 440 kr. Køb
  • Kalenderkassen 2014 24 gastronomiske overraskelser til ham eller hende, der går op i mad og sjove råvarer.<br><br> Køb 5 stk. og få én 6. kasse med GRATIS (samme adresse - inkl. levering til døren).

    Pluspris 849 kr. Alm. pris 1.195 kr. Køb
  • Popcorn Maker I Popcorn Makeren kan man lave popcorn i mikroovnen uden fedt og skadelig kemi. Derfor er den perfekt som en sund snack, både til hverdag og når man har gæster.

    Pluspris 199 kr. Alm. pris 249 kr. Køb
  • Julienneskræller Julienneskærer med ergonomisk greb, hvor du kan lave ensartede stænger af gulerødder, argurk, squash etc. til salater, stir fries eller lign

    Pluspris 149 kr. Alm. pris 179 kr. Køb