Annonce
Annonce
Mad
Konkurrence. De nordiske mesterskaber i hotdogs er et af mange events, som bliver afholdt i forbindelse med madfestivalen Nordlige Norden. - Foto: Claes Bech-Poulsen

Smag på Indlandsisen, rensdyr og råddent fårekød til Nordisk madfestival

Madfestival inviterer dig til at smage dig til større viden om vores nordiske naboer.

Mad
Foto: MARIUS NYHEIM

Københavner-restaurant nu verdens 66. bedste

Listen over de 51 til 100 bedste restauranter er offentliggjort. Amass jubler, mens de...

Nyt om mad
Protein-Power. Det er torsdag, og Palæo, stenalderkost-cafeen i Torvehallerne, er fyldt med kunder, der bestiller hotdogs, hvor brødet er lavet af æggekage, og spaghetti bolognese, hvor spaghettien er erstattet af grøntsagsstrimler. - Foto: Lars Dahlager

Hver tiende dansker spiser LCHF og stenalderkost

Overraskende mange er på en af tidens kulhydratfattige kure. Fødevarestyrelsen er...

Mad
Ulovlig. De vestjyske fiskehandlere og røgerier må ikke længere tørre isingerne i det fri og sælge fisken til kunderne. - Foto: Kenneth Rosenkilde

Den vestjyske tørfisk kæmper for livet

En 100 år gammel vestjysk egnsspecialitet er ved at uddø. Produktionen er ulovlig.

Mad
Gårdstemning. Madkulturhuset på Bornholm ligger sammen med det gamle landbrugsmuseum Melstedgård få kilometer fra Gudhjem. - Foto: PR-foto

Danmarks første madkulturhus åbner på Bornholm

Danmarks første madkulturhus er åbnet på Bornholm.

Mad
Foto: SARA GALBIATI

Tre suveræne og enkle retter med grønne asparges

Den danske aspargessæson er netop skudt i gang, og det skal fejres i køkkenet.

Mad
Havkøkken. Benoît Sinthon (i baggrunden) og Ljubomir Stanisic ( i midten) kokkerer de friskfangede havvarer over åben ild i det interimistiske køkken midt på en af de få sandstrande på Madeira. - Foto: Stephen Haar

Portugal vil stjæle det gastronomiske spotlight fra Norden

I starten af 00’erne var det spanske køkken, med El Bulli i spidsen, på alles ...

Mad
Fransk luksus. Mathias Nørregaard har tidligere holdt franske landkyllinger, men dette er hans første Bresse-kyllinger. De tager hele fire måneder om at blive store og slagteklare – men kødet regnes for noget af det fineste inden for fjerkræ. - Foto: Finn Frandsen

Snart kan du købe din kylling lige fra stalddøren

Kæmpe fremskridt, siger hobbyavler. Men andre frygter for fødevaresikkerheden.

Mad
Smuk. »Med sin petroleumsblågrå farve, sit kæmpestore øje, sit lange spidse næb med små tænder og den slanke krop ligner hornfisken noget, man kunne grave ud som et fossil fra gammel tid. Den ligner et dyr, der kunne have haft vinger«, siger Carsten Kyster om den karakteristiske fisk. - Foto: Columbus Leth

I sæson lige nu: Her er 3 retter med hornfisk

Hornfisken er en af de mest karakteristiske danske fisk. Og en af de lækreste.

Mad
sundhed. Mad, frugt og grønt, grøntsager. Der skal spises 600 gram om dagen, men det klarer de færreste danskere i dag. - Foto: Rune Pedersen

Børnefamilierne spiser næsten ingen grøntsager

Danskernes indtag af frugt og grønt daler. Samtidig har myndighederne opgivet '6 om...

Mad
Fri. Også bagerne var tvunget til at holde fri på Store bededag. Derfor bagte de hvedetvebakker dagen før, så folk kunne købe dem dagen inden Store Bededag og varme dem på selve dagen. - Foto: Jakob Carlsen

Opskrifter: Bag selv hveder, som slår din lokale bagers med længder

Fredag er store bededag, men allerede torsdag aften skal der varme hveder på bordet.

Mad
syrlig. Rabarberen er i sæson og der er masser af muligheder for at bruge den til andet end det søde. - Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Opskrifter: Her er 4 søde og salte retter med rabarber

Se her, hvordan du kan bruge de lange rød-grønne stænger i køkkenet.

Mad
Samvær. »Faktisk er den reelle livskvalitet for folk det sociale fællesskab og samværet om det fælles måltid, men det er ikke maden i sig selv, der er livskvaliteten«, mener ernæringsekspert Per Brændgaard - Foto: Marie Hald

Ernæringsekspert: Måltidsråd er dybt elitære

De tre nye måltidsråd er udtryk for »en bastant elite, der hele tiden forsøger ...

Mad
Sammenhold. Danskerne skal samles om kødgryderne og måltiderne. Det er et af tre nye måltidsråd fra Fødevareministeriet. - Foto: Jacob Ehrbahn

Her er Dan Jørgensens tre råd til dit måltid

Du skal blive bedre til at lave mad, købe bæredygtigt og spise sammen. Sådan lyder...

Mad

Søndag danser køerne badutspring på grønt græs

Er der noget, en ko elsker, er det at komme på græs om foråret. Men langt fra alle...

Mad
Solidt. Fire nye og interessante restauranter er poppet up i København. Her kan du få langtidsrøget kød i Kødbyen, luksus-smørrebrød i Tivoli, fisk ved Nørreport eller være med til at bestemme konceptet for Cofocos nye restaurant. - Foto: pr

Her er de 4 mest interessante nye restauranter

Vi har samlet de fire mest iøjnefaldende restaurantåbninger den sidste måned.

Mad
Kø. Tobak var blot en af de varer, som var en del af rationeringsordningen under besættelsen. Her skaber det kø hos en kiosk ved Christiansborg. - Foto: POLFOTO

Danskerne overlevede krigen med vilde bær og mad fra grøftekanten

Danske husmødre var tvunget til at være kreative under besættelsen og udnytte den...

Mad
Favoritkød. fjerkrækød er siden 2012 gået fra at udgøre 22,5 procent af danskernes kødforbrug til 26,4 procent. Dermed er kyllingen den næstmest populære kødtype lige efter svinet. - Foto: Jacob Erbahn

Ny undersøgelse: Når kyllingen er dansk er alting godt

At kyllingen er dansk, er vigtigere for forbrugerne end dens trivsel, viser ny ...

Mad
Foto: Anders Schønnemann

Her er vejen til den nemme påskefrokost

Politiken guider til de nemme retter, der også giver dig tid uden for køkkenet.

Mad
Genvej. Fyldte koteletter er blot et af mange produkter, der skal gøre vejen til et lækkert måltid kortere for forbrugerne. - Foto: Thomas Borberg

Kølediskene er fyldt med smutveje til et nemt måltid

Der har aldrig været flere hurtige måltidsløsninger at vælge imellem.

Nyt om mad
Friskbrygget. Warpigs vil servere friskbrygget amerikansk ale og autentisk texansk barbeque i Kødbyen på Vesterbro. - Foto: Janus Engel

Nu åbner Danmarks største brygpub

Mikkeller og amerikanske 3 Floyds introducerer helt frisk øl på WarPigs.

Mad
Cool. Supermarkedets placering i den gamle ventesal for 1. klasses rejsende, sætter en stemning, der er milevid fra en tur i den lokale Fakta, og det er ikke set lignende i Danmark. - Foto: Thomas Borberg

Madmekka skyder op i Hovedbanegårdens gamle søjlehal

I dag åbner Coop en ny flagskibsbutik på Københavns Hovedbanegård.

Mad
Triumf. Nomas kokke og tjenere kan skrive endnu en titel i CV'et. Nu er de for andet år i træk blevet kåret til Danmarks bedste restaurant af White Guide. - Foto: Miriam Dalsgaard

Disse 8 restauranter løber med priserne i årets White Guide

De skarpeste, dygtigste og mest forførende restauranter er blevet kåret af White Guide.

Mad
insektbar. Dansk kvinde forsøger at finansiere proteinbarer med insekter. - Foto: PR

En proteinbar lavet på fårekylling? Så gerne!

Snart kan du købe proteinbarer lavet på insekter. De giver nemlig masser af protein.

IBYEN-prisen
Hot-dog. John Michael Jensen har vundet Ibyen-prisen for årets take-away. - Foto: Mikkel Fosgrau

Tillykke med prisen: Hovedbane-deli vinder årets takeaway

Johns Hotdog Deli har vundet som læsernes foretrukne takeaway. Manden der tager kampen...