Annonce
Annonce
Mad
Stjernekok. Han har formået at bevæge sig under radaren i et landskab fuld af højtråbende kokke. Men med to michelinstjerner i hus begynder rampelyset at stråle mod Søren Selin. - Foto: Miriam Dalsgaard

Stille kælderkok med to michelinstjerner på skuldrene

Han udgør sammen med Rene Redzepi og Rasmus Kofoed et dansk trekløver af to-stjernede michelinkokke. Men de færreste genkender Søren Selin, når han går på gaden i København.

Mad
Stjernemad. Lars Seier Christensen skal nu betale lønningerne til disse mennesker, som hver dag kokkerer to-stjernet michelinmad i Parkens tårn. - Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Saxo Bank-boss køber restaurant Geranium

Lars Seier Christensen kan nu sætte sig til bordet i sin egen to-stjernede ...

Mad
Samvær. »Faktisk er den reelle livskvalitet for folk det sociale fællesskab og samværet om det fælles måltid, men det er ikke maden i sig selv, der er livskvaliteten«, mener ernæringsekspert Per Brændgaard - Foto: Marie Hald

Ernæringsekspert: Måltidsråd er dybt elitære

De tre nye måltidsråd er udtryk for »en bastant elite, der hele tiden forsøger ...

Mad
Kritiseret. Dennem årene har prinsens vin måtte lægge øre til meget brok. Men Politikens vinekspert vurderer, at prins Henrik slutter på toppen. - Foto: Fred Lancelot/AP

Vinekspert: Prins Henrik stopper på Cahors top

Prinsgemalens vin hører i dag til blandt eliten i Cahors, mener Politikens vinekspert.

Mad

Søndag danser køerne badutspring på grønt græs

Er der noget, en ko elsker, er det at komme på græs om foråret. Men langt fra alle...

Mad
Foto: OLESEN PETER HOVE

4 retter der mættede danskerne under besættelsen

Måger i karry eller kanin i det grønne. Se fire eksempler på, hvad danskerne spiste...

Mad
Kø. Tobak var blot en af de varer, som var en del af rationeringsordningen under besættelsen. Her skaber det kø hos en kiosk ved Christiansborg. - Foto: POLFOTO

Danskerne overlevede krigen med vilde bær og mad fra grøftekanten

Danske husmødre var tvunget til at være kreative under besættelsen og udnytte den...

Mad
Marked. Midt i de omgivelser, som Kulturarvsstyrelsen har gjort til et nationalt industriminde, og hvor ungdommen slår sig løs efter 24:00, popper et nyt fødevaremarked op hver lørdag i ind til slutningen af september. - Foto: Janus Engel

Kæmpe madmarked åbner i Kødbyen med 62 stader

Lørdag d. 4. april lyder startskuddet for nyt stort madmarked i København.

Mad
Foto: Anders Schønnemann

Her er vejen til den nemme påskefrokost

Politiken guider til de nemme retter, der også giver dig tid uden for køkkenet.

Mad
Foto: Jacob Erhbahn

Torsken bliver otte gange dyrere på rejsen fra kutter til stegepande

Før fisken ender på din tallerken, har den skiftet ejer fem gange og er blevet otte...

Nyt om mad
Friskbrygget. Warpigs vil servere friskbrygget amerikansk ale og autentisk texansk barbeque i Kødbyen på Vesterbro. - Foto: Janus Engel

Nu åbner Danmarks største brygpub

Mikkeller og amerikanske 3 Floyds introducerer helt frisk øl på WarPigs.

Mad

Noma er kåret til Danmarks bedste restaurant

For andet år i træk løber Noma med titlen Danmarks bedste restaurant.

Mad
Triumf. Nomas kokke og tjenere kan skrive endnu en titel i CV'et. Nu er de for andet år i træk blevet kåret til Danmarks bedste restaurant af White Guide. - Foto: Miriam Dalsgaard

Disse 8 restauranter løber med priserne i årets White Guide

De skarpeste, dygtigste og mest forførende restauranter er blevet kåret af White Guide.

Mad
BESJÆLET. På den ene side dyrker vi surdejsbrød, som var det børn. På den anden side forsager vi brød. - Foto: Peter Hove Olesen

Brød-boykot taler til vores iver for at være unikke

Kosttrends, der dømmer brødet ude, har mange fans, fordi vi ikke vil lytte til ...

IBYEN-prisen
Hot-dog. John Michael Jensen har vundet Ibyen-prisen for årets take-away. - Foto: Mikkel Fosgrau

Tillykke med prisen: Hovedbane-deli vinder årets takeaway

Johns Hotdog Deli har vundet som læsernes foretrukne takeaway. Manden der tager kampen...

Mad
Insekter. I Afrika og Asien er insekter en helt natulig del af supermarkedernes fødevarer. Men i Vesten er de ind til nu foragtede de fleste steder. - Foto: Mathias Christoffersen

Nu kan du købe melorme og græshopper i supermarkedet

Nye råvarer er landet i Irma Axelborgs fryseboks. Og det får kunderne til at stoppe op.

Mad
Magt. Michelinguiden har stadig meget stor status i kokkekredse. Men færre køber guiden. De klikker i stedet rundt på nettet for at finde inspiration til den gode restaurantoplevelse på rejsen. - Foto: Ditte Valente

Gastroturister dropper Michelinguiden

Den har været gastroturistens bedste ven, men blogs og sociale medier stjæler markedet...

Mad
Hverdag. Mænd er glade for at lave mad, så længe det er bøfferne i weekenden, siger ekspert. - Foto: Astrid Dalum (arkivfoto)

Kun hver sjette mand har ansvaret for at lave mad

I 42 pct. af hjemmene er det stadig kvinderne, der står bag kødgryderne, men i mange...

Forbrug og liv

Flødebolletest: »Chokoladen skal give en bitter kontrast til det søde skum«

Dommerne tager hele pointskalaen i brug, når de skal bedømme flødeboller på ...

Mad
Køkkenchef. »Når man skal være her fra 10 til 24 som i dag, så skal man ikke gå og have ondt i maven over en eller anden tosse, der står og råber og skriger, fordi karamelkuglerne ikke er runde nok. Det er livet bare for kort til«, siger René Mammen om sit job.

Ny michelinkok er blid, bilgal og familiefar til UG

Familiefaren og biltossen René Mammen er nyudnævnt Michelin-kok uden stjernenykker.

Nyt om mad

Kaloriefri madvarer 'kan indeholde spor af kalorier'

Nye kaloriefrie dressinger, marmelader, sirupper og peanutbutter kan nu købes i...

Mad
Guide. Brødrene Mats og Ebbe Vollmers arbejde på deres fælles restaurant Vollmers er i dag blevet belønnet af michelinguidens inspektører med en stjerne. - Foto: Finn Frandsen

Københavns naboby får stærk debut på michelin-arenaen

Sverige og Danmark ligger nu snude om snude med hver 21 stjerner i michelinguiden....

Mad
hemmelig. Rebecca Burr gør en dyd ud af ikke at kunne identificeres som michelininspektør. Arkivfoto: Joey Abrait

Michelins redaktør: Maden i Danmark er ikke til tre stjerner

Rebecca Burr forklarer, hvorfor Substans, Gatronomé og Frederikshøj hver fik en...

Mad
Michelin burde have taget hele landet med, mener Paul Cunningham. - Foto: Magnus Holm

Mesterkokken Paul Cunningham: »Det er lidt tamt, Michelin«

Michelinguiden burde have besøgt hele provinsen, mener køkkenchef på Henne Kirkeby Kro...

Mad
Sejr. Geranium og kokken Rasmus Kofoed er en af tre københavnske restauranter med to stjerner. - Foto: JENS DRESLING

Michelinguidens historie: Fra dækfirma til mobil-app

Få et overblik over Michelinguidens historie.

Mad
Foto: Thomas Bjørn

Aarhus venter med angst og bæven på Michelin

Får byen én stjerne? To stjerner? Eller ingen? Politikere, erhvervsliv og byens kokke...