Annonce
Annonce
Annonce
Forbrugersikkerhed
smittefare. Du skal til at vænne dig til at tage dig i agt for svine-MRSA-bakterier, når du tilbereder flæskesteg og andet svinekød, råder eksperter. - Foto: JAN GRARUP

Eksperter: Pas på med håndteringen af svinekød

Når du laver mad med svinekød, risikerer du at blive smittet med svine-MRSA.

Mad

Gul bornholmer vandt DM i smoothie

Et amokløbent mirabelletræ førte til bornholmers sejr i blenderdyst.

Mad
afsted. Det er et super tidspunkt at komme ind i svampe-kampen. - Foto: Tine Lundager

I år er det bedste svampeefterår i fem år

Det er nu, du skal lære at samle svampe, råder ekspert.

Mad
tendens. For tiden vælter det ind på redaktionen med bøger om slankekure. - Foto: Lars Dahlager

Faste-dille: Nu kommer 7:0-kuren

Madskribent Lars Dahlager lancerer nu den mest effektive slankekur.

Mad
Debat. Hvorvidt salt er godt eller skidt for os mennesker, har altid været et populært emne at debattere. Nyeste studier peger på, at for lidt salt i kosten også kan have konsekvenser. - Foto: Rune Pedersen

Endnu et studie angriber saltråd

Man kan også spise for lidt salt, hedder det nu.

Mad
Medfestival. Copenhagen Cooking åbner dørene op for multikulturelle smagsoplevelser fra d. 22. til den 31. august. - Foto: Joachim Adrian

Madfestival: Her er guiden til fattigrøven, klimaduksen, småbørnsforælder og verdensmanden

Find dig selv i Politikens store guide til Copenhagen Cooking, som åbner i dag.

Vi guider
Bæredygtighed. Går du op i klima og bæredygtighed hvad angår din mad, så er Copenhagen Cooking en madfestival, der kan have din interesse.

Klimaduksen

Er du til økologi og bæredygtighed, er Copenhagen Cooking et besøg værd

Vi guider
Gratis. Der er masser af gratis arrangementer, hvor du nemt kan spise dig mæt, til Copenhagen Cooking

Fattigrøven

Vi guider
Multikulturel. Du kan få sved på panden under Copenhagen Cooking, hvis du interesserer dig for forskellige madkulturer. Her er alt fra Mellemøstlige madkurser til Japansk gastronomi.

Verdensmanden

Vi guider
Børnehøjde. De helt små i familien kan også få noget ud af deltage i Copenhagen Cooking.

Småbørnsforælderen

Tag børnene under armen til Copenhagen Cooking - der er masser af tilbud til dem.

Mad
Pølsekursus. At lave hjemmelavede pølser emmer af kvalitet og blærerøvseffekt. Pølsekurser er blevet et nyt hit. - Foto: Martin Lehmann

Pølsekurser er blærerøvenes nye legeplads

Madglade amatører laver hjemmelavede pølser fra bunden til Copenhagen Cooking.

Mad
Madtrend. Den langtidsstegte nakkefilet, bedre kendt som pulled pork, har danskerne i den grad taget til sig. Læs hele dens historie her. - Foto: Tobias Selnæs Markussen

Pulled pork: Vi udreder mysteriet om et trukket svin

Pulled pork, langtidsstegt nakkefilet, er alle vegne. Men hvordan gik det til?

Mad
Foto: Columbus Leth

Tilgiv kartoflen - især om sommeren

De skal tilbage på bordet, de små knolde, især om sommeren, hvor de smagsmæssigt er i...

Mad
Grønlistet. Når rødspætten pludselig vurderes bæredygtig, skyldes det forskning, som viste, at rødspætterne i Skagerrak og Nordsøen parrer sig med hinanden og faktisk kan ses som én stor bestand. - Foto: PETER HOVE OLESEN

Verdensnaturfonden giver et ton rødspætter væk i København i dag

Gratis udgaver af de populære fisk skal sætte fokus på fornuftigt fiskeri.

Mad
Frugtig. Der er lang vej fra bunden til toppen, når det gælder kvaliteten af dansk frugtvin. Inden for cider og mousserende æblevin er der visse højdepunkter, mens der er lang vej for kategorien eau-de-vie. Det viste en smagning på Frederiksdal Gods - Foto: PR/Niels A. Hansen

Dansk frugtvin får nakkehåret til at rejse sig

Der var ingen guldmedaljer, da danske frugtvine var til eksamen. Men de bedste sætter...

Mad
Stærkt. Claus Pilgaard elsker mad med chili, og det kan nærmest ikke blive stærkt nok for den garvede chili-spiser. - Foto: Peter Hove Olesen

Chili Klaus: Sjælen forlader kroppen, når man spiser sådan en chili

»Jeg synes ikke, de chilier, man kan få i supermarkeder, smager af ret meget. ...

Mad
Basis. Vi guider til gode basisknive i køkkenet - Foto: Rune Pedersen

Guide: Skaf en god kokkekniv

Vi guider til de bedste kokkeknive.

Mad
mission. Den svenske journalist og forfatter Mats-Eric Nilsson kæmper indædt for at få tilsætningsstoffer ud af vores fødevarer og flere ægte fødevarer ind i stedet. - Foto: Peter Klint

De fleste ved ikke, hvor meget de bliver snydt af deres madvarer

Svensk journalist hudfletter falsk markedsføring og madsminke i fødevareindustrien.

Mad
Herre-godt. Sådan skal en rigtig bøf bearnaise se ud, vil de fleste (mænd) nok mene. - Foto: Jonathan Bjerg Møller

Madklummen: ' Rigtige mænd' gider ikke Fødevarestyrelsen

Rigtige mænd skal spise skyr-bearnaise, prædiker ny kampagne.

Mad
Tvangsfodring. Det er tvangsfodringen af ænder, der får en organisation som Anima til at presse restauranter til at droppe foie gras. Ved tvangsfodringen – her i Spanien – vokser andens lever til mindst 600 gram. - Foto: Animal Equality

Flere restauranter får foie gras i den gale hals

Omkring 70 danske spisesteder har fjernet foie gras fra menukortet. Nogle mod deres...

Mad
præcision. Ganske få vinentusiaster kan ved blindsmagninger negle den præcise drue, årgang og mark. Men man kan få meget ud af at smage på og forholde sig til vin uden at vide, hvad man drikker, mener anmelderen. - Foto: Thomas Ilkjær

Derfor finder en blind vinsmager nemmere guldkorn

Når vi drikker en vin, vi kender, påvirker vores tidligere erfaringer vores vurdering...

Mad
Dyrt. Den europæiske østers er uddød de fleste steder i Europa, men findes i store mængder i Limfjorden. Limfjordsøstersene er nogle af verden allermest eksklusive og dyre østers.

600 eksklusive skaldyr er blevet sænket ned i Københavns Havn

Foreningen Maritime Nyttehaver drømmer om at dyrke både muslinger, østers og tang.

Mad
Mad
Køkkenhave. Bede med grøntsager, frugtbuske og træer kan tilsammen skabe en hyggelig og personlig have, mener madredaktøren. - Foto: Per Folkver

Madredaktøren: Hvad skal I med alt det græs i jeres haver?

Annette Nyvang er fortaler for en have med krat, bede og trælunde

Mad
Økofjerkræ. De 5 Gaarde har netop sendt en danskopdrættet økologisk kylling på markedet, og håber på snart at kunne sælge den i pakker med bryst og lår. - Foto: Joachim Adrian

Endnu en producent begynder at sælge økologiske kyllinger

Danske økokyllinger står for kun ca. 1 procent af fjerkræssalget.

PolitikenPlus
  • Automatisk vaffelmaskine Perfekt tilberedning af lækre belgiske XXL- vafler med 50 % mere fylde.

    Pluspris 1.275 kr. Alm. pris 1.499 kr. Køb
  • Elkedel med karakter Elkedlen fra La Cafetière er i design og farveudvalg både klassisk og moderne.

    Pluspris 849 kr. Alm. pris 999 kr. Køb
  • Winemakers Dinner Smag på 8 udvalgte vine fra nogle af de bedste og mest spændende områder i Spanien med masser af point fra Penin. Og nyd en tilhørende Rasmus Bo Bojesen menu kreeret så mad og vine matcher hinanden.

    Pluspris 850 kr. Alm. pris 1.250 kr. Køb
  • Opvaskesæbe Koncentreret opvaskemiddel baseret på Savon de Marseille Sæbe. Består af vegetabilsk, overadeaktive stoffer, som renser og opløser fedt effektivt.

    Pluspris 79 kr. Alm. pris 99 kr. Køb
  • Nøddeknækker Et simpelt og smart design i silikone. Den tyske designtrio Ding3000 har skabt en nøddeknækker for Normann Copenhagen, som er nytænkende i sit design. Nutcracker ligger godt i hånden og nem at bruge.

    Pluspris 249 kr. Alm. pris 300 kr. Køb