Annonce
Annonce
Anmeldelser
Trattoria. Simpel kogekunst med gode råvarer kræver trods alt stadig omhyggelig håndtering. Foto: Ivan Riordan Boll

Anmeldelse: Nyt hypet trattoria smager af kantinekøkken

Spaghetteria importerer gode råvarer fra Italien, men mishandler dem desværre i køkkenet.

Politiken synes
Anmeldelser
vulgært. Der er ikke grænser for, hvor man kan bruge bacon, mener bogens forfatter. For eksempel kan man vikle det omkring dej og kalde det en baconkringle. Foto: Erik Hannemann

Fem hjerter: Baconbog er både vulgær og dragende

Måske burde bacon i virkeligheden være forbudt. Men vi elsker det. Fordi det smager...

Politiken synes
Mad
Vintest. Ugens vinder er en kompleks rødvin på Sangiovese. Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Ugens vintest: 5 glas til intens italiener

For under 70 kroner får du i denne uge helstøbt madvin med toner af tørret frugt og...

Nyt om mad
Pastinakbøf. Se opskriften på Dan Barbers bud på en fremtids-hovedret i bunden af artiklen. Foto: Blue Hill at Stone Barns, PR

Se stjernekokkens opskrift på en bæredygtig fremtid

Den anerkendte kok Dan Barber giver i ny bog sit bud på en menu, der skal bringe...

Anmeldelser
Vellavet. Den nyåbnede Restaurant Palægade stryger direkte ind på smørrebrødstronen. Foto: Finn Frandsen

Anmeldelse: Danmarks måske bedste smørrebrød serveres i Palægade

Restaurant Palægade har med udsøgte råvarer, god betjening og smagfuld indretning...

Politiken synes
Opskrifter
Treenighed. De sødlige appelsiner og den cremede avokado smager fortrinligt med den sprøde fennikel med anissmag. Foto: Ditte Ingemann

Opskrifter: Ditte Ingemann tryller med den frække fennikel

Tilberedt fennikel har en fin mild lakridssmag, i rå udgave er der knald på lakridsen. ...

Nyt om mad
Hitliste. Se hvilke opskrifter, I læsere har klikket allermest på i løbet af sommeren. Foto: Mette Mølbak, Lars Dahlager, Maja Vase (arkiv)

Læserne har talt: Se de 10 mest populære sommeropskrifter

Hvad spiser og drikker vi egentlig, når vi har sommerferie? Her tyder det på, at der i...

Mad
Den dyrere afdeling byder i denne uge på tre meget forskellige 5-glas-vine. Blandt dem en sydafrikaner med en forfriskende kølig tone til sommerens sidste grillbuffet, og et interessant græsk bekendtskab, som nok en gang viser, at vinverden næsten har uendeligt med fristelser, hvis vi tør forlade vores tryghedszone. Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Vintesten: 5 glas til sæsonens sidste grill-rødvin

Den saftige og kraftfulde Kloof Street fra den interessante Swartland-region løber med...

Mad
Potentiale. Professor Mark Post ser et meget stort potentiale i det kunstige kød, som han vil have ud til forbrugerne. Foto: David Parry/PA Wire

Er du klar til en kunstig bøf?

Inden for 5-7 år kan såkaldt stamcellekød, fremstillet i laboratorium, komme til salg...

Anmeldelser
Veganersushi. Bogen er fyldt med tips til, hvordan man laver forskellige klassiske tilberedninger i veganske udgaver. Ikke alle af disse ideer er ifølge vores anmelder helt vellykkede. Foto: Lykke Rump / PR - Politikens Forlag

Det kammer over med erstatningsmad i ny vegansk kogebog

»Jeg siger ikke, at det er umuligt, jeg siger bare, at det er meget besværligt ...

Politiken synes
Opskrifter
Sæson. Gule blommer, røde blommer, mirabeller. De små stenfrugter passer perfekt til både hovedret og dessert. Eller til at smøre på brødet. Foto: Columbus Leth (arkiv)

Blommer: Fem fantastiske opskrifter fra vores madskribenter

Blommesæsonen er over os. Det skal udnyttes - både i det salte og i det søde køkken.

Opskrifter
Delikat. De sprøde sommeræbler kan både bruges i det salte og det søde køkken. Foto: Maja Vase (arkiv)

Æblesæsonen er over os: Fem suveræne opskrifter fra vores madskribenter

'Et æble om dagen holder doktoren væk'. Sådan lyder det gamle ordsprog. Om det holder,...

Nyt om mad
Iværksætter. Kokken Rasmus Munk åbnede sidste sommer restauranten Alchemist der har fået topanmeldelser og international bevågenhed. Bag restauranten står 25-årige Rasmus Munk. Foto: Anders Rye Skjold Jensen

Mød kokken Rasmus Munk: Kan man spise et askebæger?

25-årige Rasmus Munk, manden bag det anmelderroste molekylære gastronomi-eksperiment...

Mad
Varm luft. Lomborg mener, at økologien sælger sig selv på falske løfter. Foto: HOUGAARD NIELS

Faktatjek: Har Lomborg ret i sin kritik af økologi?

Dyrene og miljøet har det ikke bedre i økologien, lyder kritikken fra Bjørn Lomborg -...

Nyt om mad
Verdensmester. Skal det være ekstra ekstravagant, kan man da passende toppe sin risotto med jomfruhummer og kaviar. Foto: PR - Thomas Steen Sørensen (VM i Risotto)

Se vinderopskriften: Dansk tv-kok vinder VM i risotto

Martin 'Guf' Rasmussen løb med sejren under det uofficielle verdensmesterskab i...

Mad
Festival. Årets madfestival i København byder på et stort antal arrangementer med drikkevarer og som helt nyt en festivalplads i Den Brune Kødby med masser af arrangementer. Foto: Joachim Adrian Foto: ADRIAN JOACHIM

Gør dig klar til en våd udgave af Copenhagen Cooking

Et helt nyt 'food district' og masser af øl, whisky, cocktails og kombucha danner...

Opskrifter
Krudt. Giv peanutdressingen mere smæk på smagen med ekstra chilisauce. Foto: Ditte Ingemann (arkiv)

Frisk Start: Fladbrødwraps med kylling og peanutsauce

Fladbrød kan købes i større supermarkeder eller hos etniske grønthandlere – her...

Opskrifter
Stærkt. Efter halvanden time under låg er chiligryden kogt ind til en stærk suppe. Foto: Ditte Ingemann

Frisk Start: Vegetarisk gryderet med sorte bønner

Denne gryderet er rigtig fyldig, både i smag og konsistens, og den bliver bedre og...

Mad
Sprødt. Chad Robertson fra 'Tartine' skriver nørdet, men fantastisk, om kunsten at bage brød. Foto: PR - Lindhardt og Ringhof

Mesterbager begår endnu en litterær brødbagningsklassiker

Ny kogebog om brød er noget af det mest nørdede, men også mest inspirerende og ...

Politiken synes
Opskrifter
Pakora. Man kan sagtens variere indholdet af grøntsager i disse lækre pakora'er. Foto: Ditte Ingemann

Frisk Start: Spinatpakora og kikærtesalat med chili-dressing

Det gode ved denne ret er, at der helt sikkert vil være rester til madpakken dagen...

Opskrifter
Sprødt. Blomkålene dyppes først i dej og bages – og glaseres derefter med barbecuesauce. Resultatet bliver sprødt og let knasende. Foto: Ditte Ingemann

Frisk start efter ferien: Blomkål forklædt som kylling

Alle kan lide bagte blomkål med barbequesauce - spis en frisk slaw til.

Nyt om mad
Knaldbrun. Den asiatiske grillkylling får en stærkt tilfredsstillende mørk farve fra den klistrede glace. Foto: Paul Cunningham

Imponer gæsterne med Paul Cunninghams grillede ænder

Mesterkokken giver opskriften på ænder grillet og penslet med asiatisk marinade.

Nyt om mad
Glade. Claus Meyer og den islandske topkok Gunnar Gíslason. Foto: Evan Sung

Nu vælter de gode anmeldelser ind til Claus Meyers restaurant i New York

New York Times, byen vigtigste madmedie, giver 3 stjerner - »kæmpe lettelse«,...

Opskrifter
Delikat. Ifølge et større amerikansk madmagasin kan natron bruges til at gøre din bøf mere mør. Foto: Rune Pedersen (arkiv)

Dette simple trick gør din bøf mere mør

Jagten på mørt kød starter med en skefuld natron og 15 minutters ventetid.

Opskrifter
Hjemmelavet. Lav eventuelt en spids af smeltet pålægschokolade, der fryses en times tid inden frugtmassen for at lave en slags hjemmelavet champagnebrus. Foto: Rune Pedersen (arkiv)

Sommermad med Politiken: Frys dine egne ispinde

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en sommer-opskrift fra arkivet. 31. juli kan...

Opskrifter
 Foto: Peter Hove Olesen

Sommermad med Politiken: Grillede vagtler

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en sommer-opskrift fra arkivet. 29. juli...