Annonce
Annonce
Annonce
Mad
Foto: Rune Pedersen

Julestemningen sidder i krydderierne

De sikrer smagen af barndommens jul, og samtidig er de endda sunde.

Mad
mainstream. Først var det for elitært ifølge kritikerne, og nu er det næsten for udvandet. Nyt nordisk har fået mange ord med på vejen de sidste 10 år. - Foto: Rune Pedersen

Tillykke: Det nordiske køkken buldrer videre på 10. år

For få år siden afviste mange i fødevareindustrien ’det nye nordiske køkken’...

Mad
vinderret. Der skulle mere grønt i danskernes mad, mente ministeren. men danskerne stemte den stegte flæsk med persillesovsen ind som klar vinder. - Foto: MARIE HALD

Dan Jørgensen: »Lige med stegt flæsk bliver det nok svært at lave en sund version«

Fødevareministeren er svært tilfreds med vinderen - det er debatten, der er det...

Mad
Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Historiker: Sild, flæsk og smørrebrød er mest national mad

Stegt flæsk er fortsat bookmakernes favorit til at blive dansk nationalret i morgen.

Mad
Økologi er blevet for hvermandsagtigt, så hvis du virkelig vil markere, at du tænker på naturen og er sund, skal det være biodynamisk. - Foto: Janus Engel

Stadig flere køber biodynamisk i stedet for økologisk

Salget af biodynamiske varer er steget markant de seneste år. Stigningen viser, at...

Mad
Abracadabra. Faktisk formår Camilla Plum med sin 'Abracadabra' næsten at få kogebogens sider til at dufte indbydende af de krydderier, hun skildrer. Men hun bliver også hjulpet godt på vej af den svenskfødte fotograf Anne-Li Engström, der med sine fotos næsten får siderne til at vibrere af lyst, lyder det i anmeldelsen. - Foto: PR

Ny kogebog er en højsang fra Camilla Plum

Camilla Plum er tilbage med ny kogebog der dufter indbydende af krydderier.

Politiken synes
Fødevarer
æg. Endelig er det vendt og danskerne er blevet mere bevidste om at styre udenom buræg. - Foto: Thomas Borberg

Dyrevenlige æg overhaler buræg

For første gang køber danskerne flere skrabeæg, økoæg og æg fra fritgående dyr end...

Mad
sundt. Nødder er bare sunde. - Foto: Rune Pedersen

Forskere er enige: Nødder er sundt

Nødder er en af de mest afgiftsbelagte fødevarer, vi har herhjemme. Men forskningen er...

Forbrugersikkerhed
smittefare. Du skal til at vænne dig til at tage dig i agt for svine-MRSA-bakterier, når du tilbereder flæskesteg og andet svinekød, råder eksperter. - Foto: JAN GRARUP

Eksperter: Pas på med håndteringen af svinekød

Når du laver mad med svinekød, risikerer du at blive smittet med svine-MRSA.

Mad
National. Hvilken ret er mest nationalt? Det er nu tid til at vælge retten - Foto: JESPER STORMLY HANSEN (arkiv)

Stegt flæsk eller kødsovs: Nu skal vi vælge nationalret

20. november skal danmarks nationalret kåres efter landsdækkende afstemning.

Mad
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN (arkiv)

Ny nordisk mad gjorde skolebørn lidt tykkere

Forskere tager det afslappet, at forsøg gjorde elever tykkere. De blev også sundere.

Mad
Fremmarch. Stenbjerg Kros energiske kromutter leder efter sortbær, men fårene har spist dem alle. Vilde urter og bær er fast krydderi på mange af kroens retter. - Foto: Astrid Dalum

Henny har fået thyboerne til at elske det nye nordisk køkken

Efter ti år skyller den nynordiske bølge også over Thy. Og de lokale er holdt op med...

Mad
Nordisk. Den nordiske madbølge er for længst rullet ind over Danmark. Essensen er lokale, friske råvarer. - Foto: ASTRID DALUM

Pomfrit-Danmark er ramt af en ny nordisk madbølge

Lokale producenter og spisesteder vil ændre pomfrit- og friturekulturen i ...

Vi guider
Gratis. Der er masser af gratis arrangementer, hvor du nemt kan spise dig mæt, til Copenhagen Cooking

Fattigrøven

Der er masser af gratis arrangementer til Copenhagen Cooking, hvis pungen er tom

Vi guider
Multikulturel. Du kan få sved på panden under Copenhagen Cooking, hvis du interesserer dig for forskellige madkulturer. Her er alt fra Mellemøstlige madkurser til Japansk gastronomi.

Verdensmanden

Copenhagen Cooking er en kulinarisk oplevelse, der tager dig hele verden rundt.

Mad
Foto: Ditte Valente

Start blenderen og deltag i DM i smoothie

Spis&Bo afholder DM i smoothie, hvor du kan vise, hvor smooth det kan gøres.

Mad
Kritik. Krogs Fiskerrestaurant er en klassiker i København, men maden førte til en dårlig anmeldelse hos Joakim Grundahl. - Foto: Katinka Hustad (arkiv)

Politiken hiver to madpriser hjem

Både et Politiken-tillæg og en Politiken-anmelder blev belønnet i aften.

Mad
Fedt. Time Magazine opfordrer nu folk til at spise fedt, som smør. 20 år tidligere var det dog ikke de samme kostråd magasinet gav læserne. - Foto: Martin Lehmann

Madklummen: Vi har glemt, hvad rigtig mad er

Skal man tage Time Magazines kostråd med et gran salt?

Mad
Sjældenhed. Tidligere madskribent for Alt for Damerne, Inge Lotz, fortæller om dengang appelsiner og bananer var sjældne eksotiske frugter. - Foto: Miriam Dalsgaard

Engang kunne man ikke få appelsiner

80-årige Inge Lotz, tidligere madskribent på Alt for Damerne, tager dig på tur gennem...

Mad
Kostforvirring. Tidligere rådede Fødevarermyndighederne danskerne til at spise maserer af brød og gryn. I den nye kostpyramide fylder gryn og brød ikke ret meget. - Foto: Jacob Ehrbahn

Klumme: Myndighederne dækker over fortidens usunde kostråd

Er medierne virkelig kilden til danskernes forvirring om kost og sundhed?

PolitikenPlus
  • Cavakassen, 12 flasker Cava produceres på samme måde som Champagne ? og det smages! Fylde, smag og velduft i store mængder fylder glasset ? og boblerne giver liv og glæde. Smag tre af Spaniens bedste cavaer i denne kasse.

    Pluspris 1.395 kr. Alm. pris 1.660 kr. Køb
  • Brødrister Brødrister i moderne og gedigen kvalitet fra engelske Dualit. Har både optø- og ristefunktion og klarer ristning af både brødskiver og boller/bagels. Produceret i rustfrit stål.

    Pluspris 1.189 kr. Alm. pris 1.399 kr. Køb
  • Pande Sofia serien er med keramisk belægning og Greenpan var de første på markedet, år 2008, med keramiske belægninger og er udviklet i Europa og sælges i dag i hele verden.

    Pluspris 319 kr. Alm. pris 399 kr. Køb
  • Frilandsand til jul Ænderne går frit rundt på beplantede græsarealer og har adgang til frisk vand og kan søge skygge under træerne. De fodres med majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs.

    Pluspris 325 kr. Alm. pris 400 kr. Køb
  • Nytårsmenu 2015 Marker nytåret med en delikat menu tilberedt af Bib Gourmand-restauranten Søren K.

    Pluspris 335 kr. Alm. pris 395 kr. Køb