Annonce
Annonce
Mad
Farfar-drink. Vermouth er vin tilsat spiritus og krydderier. Blandt andet kendt fra mærkerne Martini og Noilly prat. Vermouth har haft et lidt bedaget ry som noget, bedsteforældre drak, men er nu ved at blive in igen. Foto: PR

Michelinkoks nye bar serverer martini fra 1960'erne

Rudo er Christian Puglisis nyeste sted, en flashy, slikket vermouthbar med retro-Milano-æstetik.

Mad
Raceren. Jerseykvæg producerer mere A2-mælk end mange andre racer, og Thise har nu skabt en besætning, der udelukkende består af A2-producerende køer. Foto: JOACHIM ADRIAN

Ny mælk i Irma deler egenskaber med modermælk

Nu kommer såkaldt A2-mælk på danske hylder – mælk fra en særlig genetisk variant...

Mad
 Foto: DRESLING JENS

Geranium har fået sin smilende smiley igen

Toprestauranten røg torsdag i mediestorm pågrund af sur smiley - dagen efter fik...

Mad
Bredde. Administrerende direktør i Eataly, Luca Baffigo, vil gerne lære danskerne om den enorme variation, der findes i italienske fødevarer. F.eks. er italiensk ost andet og mere end parmesan og mozzarella. Foto: Claudia Del Bianco

150 typer pasta - kæmpe italiensk supermarked indtager København

»Danskerne skal opleve bredden af det italienske køkken«, siger chefen bag...

Nyt om mad
Høst. Det er frivillige, der hjælper med at få høsten i hus hos Ørnberg Vin. Her er det Jimmy Mynster, der er svigerfar til vinproducent Anders Ørnberg. Foto: Finn Frandsen

På Sjællands Odde dyrker man ædel Pinot Noir

Vi var med, da Ørnberg Vin høstede den klassiske drue Pinot Noir, der er meget svær at...

Mad
På glas. Alt fra salat til dessert bliver serveret i sylteglas. Foto: Tina Dalbøge

Derfor er sylteglas tidens hippeste mademballage

Engang stod det bagerst i køleskabet med syltede rødbeder i. I dag bruges sylteglas...

Opskrifter
 Foto: Line Thit Klein, pr

Ny Claus Meyer-kogebog: Salater skal da bages

Bagte rodfrugter og græskar smager fantastisk i salat-skålen blandet med råt grønt og...

Mad

Ugens vintest: 5 glas til intens italiener

For under 70 kroner får du i denne uge helstøbt madvin med toner af tørret frugt og...

Nyt om mad
Overvejelser. Lasse Skjønning åbner snart grødbar nr. 5 og 6, men han er samtidig bekymret foir, at det går for hurtigt. »Vi er sårbare,« siger han. Foto: Ivan Riordan Boll

Sådan gjorde en 21-årig grød hipt

Lasse Skjønning Andersen har etableret fire grødbarer på få år, og gjort...

Anmeldelser
Vellavet. Den nyåbnede Restaurant Palægade stryger direkte ind på smørrebrødstronen. Foto: Finn Frandsen

Anmeldelse: Danmarks måske bedste smørrebrød serveres i Palægade

Restaurant Palægade har med udsøgte råvarer, god betjening og smagfuld indretning...

Politiken synes
Vin
Saftig. En hel igennem dejlig vin, mener vinanmelder Henrik Steen Andersen om ugens vin. Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Ugens vintest: Køb stort ind af Rhônevin

Køb rigeligt af Les Grimaudes – den er drikkeklar, vital og har personlighed.

Nyt om mad
Hitliste. Se hvilke opskrifter, I læsere har klikket allermest på i løbet af sommeren. Foto: Mette Mølbak, Lars Dahlager, Maja Vase (arkiv)

Læserne har talt: Se de 10 mest populære sommeropskrifter

Hvad spiser og drikker vi egentlig, når vi har sommerferie? Her tyder det på, at der i...

Anmeldelser
Frankofilt. Hos Chez Bruno på Gammel Kongevej er ventetiden lang, frølårene uden smag og risottoen grå som beton. Foto: Mads Nissen

1 hjerte: Fransk brasserie skuffer fælt

»Forholdet mellem pris, kvalitet og råvarer er måske det dårligste, jeg har set...

Politiken synes
Mad
Potentiale. Professor Mark Post ser et meget stort potentiale i det kunstige kød, som han vil have ud til forbrugerne. Foto: David Parry/PA Wire

Er du klar til en kunstig bøf?

Inden for 5-7 år kan såkaldt stamcellekød, fremstillet i laboratorium, komme til salg...

Opskrifter
 Foto: Maja Vase

Opskrifter: Maja Vase tryller med sensommerens sorte guld

Fyld kagen og maven med de smagfulde brombær, som du kan plukke lige nu. Se Maja Vases...

Opskrifter
Sæson. Gule blommer, røde blommer, mirabeller. De små stenfrugter passer perfekt til både hovedret og dessert. Eller til at smøre på brødet. Foto: Columbus Leth (arkiv)

Blommer: Fem fantastiske opskrifter fra vores madskribenter

Blommesæsonen er over os. Det skal udnyttes - både i det salte og i det søde køkken.

Nyt om mad
Forfra. Det er 5 år siden, Mads Refslund gik konkurs med sin michelinrestaurant i København. Nu er han klar til et nyt eventyr. Foto: Jonas Vandall

Kokken Mads Refslund: »Jeg kommer nok til at dø, 10 år før jeg skulle«

Men det bliver med ro i sjælen, siger den feterede danske kok, der engang troede, at...

Nyt om mad
Iværksætter. Kokken Rasmus Munk åbnede sidste sommer restauranten Alchemist der har fået topanmeldelser og international bevågenhed. Bag restauranten står 25-årige Rasmus Munk. Foto: Anders Rye Skjold Jensen

Mød kokken Rasmus Munk: Kan man spise et askebæger?

25-årige Rasmus Munk, manden bag det anmelderroste molekylære gastronomi-eksperiment...

Opskrifter
LYNGRILL. Agurkerne skal kune ligge på grillpanden, til de får flotte grillstriber. Smager godt sammen med sprød boghvede og græskarkerner. Foto: Ditte Ingemann

Opskrifter: Gå agurk med sommerens kalorielette favorit

Der er højsæson for danske agurker, og Ditte Ingemann både grillsteger, lynsylter og...

Nyt om mad
Verdensmester. Skal det være ekstra ekstravagant, kan man da passende toppe sin risotto med jomfruhummer og kaviar. Foto: PR - Thomas Steen Sørensen (VM i Risotto)

Se vinderopskriften: Dansk tv-kok vinder VM i risotto

Martin 'Guf' Rasmussen løb med sejren under det uofficielle verdensmesterskab i...

Mad
Hovedretten. På restaurant Bæst har en stor gris fået ører og kæber skåret af – de skal bruges til henholdsvis terrine og guanciale – en særlig form for bacon af kindkød. Grisen kommer fra Hindsholm, hvor den har gået ude hele sit liv og er blevet aflivet på marken. Hele dyret bruges, for grisekød i den kvalitet er dyrere end oksekød. Foto: Ivan Riordan Boll

Spareribs, flæsk og nakkesteg er topkokkenes nye favoritter

Grisekød er kommet tilbage på tavlen på landets fineste restauranter, og det er de...

Opskrifter
Krudt. Giv peanutdressingen mere smæk på smagen med ekstra chilisauce. Foto: Ditte Ingemann (arkiv)

Frisk Start: Fladbrødwraps med kylling og peanutsauce

Fladbrød kan købes i større supermarkeder eller hos etniske grønthandlere – her...

Mad
Farverigt. Carsten Kyster laver forskellige lækre sydøstasiatiske shakes og læskedrikke. Foto: Columbus Leth (alle fotos)

Ryst og rør: Lav sydøstasiatiske shakes i dit eget køkken

Kokken Carsten Kyster hælder et lille stykke Asien ned i forfriskende shakes and stirs.

Mad
Sprødt. Chad Robertson fra 'Tartine' skriver nørdet, men fantastisk, om kunsten at bage brød. Foto: PR - Lindhardt og Ringhof

Mesterbager begår endnu en litterær brødbagningsklassiker

Ny kogebog om brød er noget af det mest nørdede, men også mest inspirerende og ...

Politiken synes
Mad
Hent-selv. La Arepera by Taller er blot én af de 16 restauranter, der er med i det nye takeaway-koncept GoTipster. Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Nyt takeaway-firma tager kampen op med Cofoco

Nystartede Gotipster vil fra en række københavnske restauranter sælge færdigtilberedte...

Opskrifter
Sprødt. Blomkålene dyppes først i dej og bages – og glaseres derefter med barbecuesauce. Resultatet bliver sprødt og let knasende. Foto: Ditte Ingemann

Frisk start efter ferien: Blomkål forklædt som kylling

Alle kan lide bagte blomkål med barbequesauce - spis en frisk slaw til.