Annonce
Annonce
Nyt om mad
Pluk. Nomas chefkok, Rene vil gøre det tilgængeligt for alle at finde spiselig mad i naturen. Og lære os at vi ikke må samle mere end, hvad der kan være i en plastikpose ad gangen. - Foto: Alfredo Caliz

René Redzepi vil have danskerne til at samle mad i naturen

?Vild mad? skal få os tættere på naturen. Projektet har fået 8,5 millioner i støtte.

Mad
Nedtur. Vinbranchen har gjort en indsats for at mindske antallet af vin med fejl, men alligevel skønnes det, at op mod 3 procent af alle vine er så dårlige, at de må kasseres. - Foto: Joachim Adrian

Derfor kan din vin blive syg

Selv den fineste vin kan blive dårlig, uanset hvilken slags prop, der er på.

Mad

På en gård i Nordsjælland bliver grise fedet op på gourmet-øl

Søndag 6. september skal de tilberedes og spises, og du kan være med.

Mad
Råvare-juvel. Du kan lave de mest fantastiske desserter af blommer. Arkivfoto

Opskrifter: Pluk blommerne gratis, og forvandl dem let til lækkerier

Blommerne er ved at være modne nu. Så skynd dig at gå på rov.

Nyt om mad
Overblik. De danske køkkener bugner af kogebøger. Både fordi vi konstant er på jagt efter ny inspiration, men også fordi vi mangler basale færdigheder. Tegning: Mette Dreyer

Er du slave af din kogebog?

For nogle danskere er opskrifter manualer, for andre drømme, der aldrig realiseres.

Mad
madmand. Gorm Wisweh kendes både fra tv, bøger og restauranter. - Foto: Montgomery

Pizza-Gorm glæder sig til at lukke en hel gade ned under Copenhagen Cooking

Gorm Wisweh vil opleve skaldyrsfest og pølsemagerkursus på Copenhagen Cooking.

Mad
Mums. Mika Wulff er konditoruddannet på den franske 
kokkeskole, Le Cordon Bleu, og har netop åbnet app-magasinet Lækkerier. - Foto: PR

Copenhagen Cooking: Se hvad kagenørden skal opleve

Mika Wulff glæder sig blandt andet til gratis sylteskole og historier om kager.

Mad
Populært. Instagram kommer sandsynligvis til at bugne over med madbilleder de næste 10 dage, hvor over 100.000 mennesker ventes at besøge madfestivalen Copenhagen Cooking. - Foto: Joachim Adrian

De næste 10 dage bliver maden hyldet i de københavnske gader

I de kommende 10 dage løber madfestivalen Copenhagen Cooking af stablen.

Mad
Fagmand. I mere end 20 år har Bo Jacobsen værnet om den
danske mad bag komfuret i Restaurationen i København. - Foto: NIELS CHRISTENSEN

Dansk gastronomis nestor guider til Copenhagen Cooking: Tag til VM i risotto

Læs hvad Restaurationens Bo Jacobsen anbefaler til næste uges madfestival.

Mad
Eftertragtet. De små knolde er nogle af de mest eftertragtede råvarer i verden. Måske vokser den uden for din dør. - Foto: Arkiv

Din have kan være fyldt med trøfler til 3.000 kroner kiloet

Flere folk finder værdifulde sommertrøfler i haven i øjeblikket.

Mad
Kadeau er blevet anmeldt til topkarakterer i Politiken adskillige gange. - Foto: Lars Just

Michelin-restaurant vil have gæster til Eldorado

Kadeau udvider med nyt spisested, der bryder med dogmatisk bornholmer-fokus.

Mad
Udvidelse. Fra 8. oktober vil La Glace i det indre København have 200 ekstra kvadratmeter til de mange kunder, der kommer for at smage på stedets legendariske kager. Når der er allermest tryk på, bliver der spist 40 udgaver af stedets enorme kage 'Sportskagen' hver dag. - Foto: Sune Højrup Bencke

Lange køer får La Glace til at udvide efter 145 år i de samme lokaler

Til oktober får konditoriet i København 200 ekstra kvadratmeter i to etager.

Mad

Madpirat serverer 3-retters menu på båd 15 meter ude i havet

Casper Vulpius kan ikke få lov til at sælge sin mad på stranden i Hornbæk. Men på...

Mad
Befriet. Siden 2001 har T-bone bøffer fra danske kvæg været ulovlige at sælge. EU-forbuddet er nu ophævet. - Foto: Stewart Waller

Efter 14 års forbud kan du igen købe denne bøf

EU lemper reglerne, så der igen må bruges dele af danske køer, som har været forbudte...

Mad
Størrelse. Arne Astrup fylder ikke meget i markedets største bukser. - Foto: Joachim Adrian

Sundhedsentreprenøren vil indfange fødevarernes sande egenskaber

En af landets førende fødevareforskere Arne Astrup fylder 60 år i morgen.

Mad

Syriske bådflygtninge laver folkeretter til københavnsk madmarked

Gæsterne på Kødbyens Mad & Marked kan i dag smage på syrisk mad lavet af ...

Nyt om mad
Uddyb. Når man køber en Manchego-ost i et supermarked, står der »fast modnet fåreost, lagret i seks måneder«, men hvor kloge bliver vi af det? En projektgruppe har sat sig for at forbedre danskernes evne til at sætte ord på fødevarer og smage. - Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Kan du sige, hvordan osten smager?

Når vi er gode til at beskrive fødevarer og smage, er vi i stand til at efterspørge en...

Nyt om mad
MADLAVNING. »Jeg havde dårlig samvittighed i lang tid. Men så begyndte jeg at sætte spørgsmålstegn ved mange af de grundantagelser, vi gør os inden for sundhed og 
ernæring, f.eks. grundantagelsen om, at sund mad er noget, man skal have lavet selv«, siger ernæringsekspert Per Brændgaard, der stort set ikke har lavet mad i 10 år. - Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Ernæringsekspert: »Alt for mange lider af madlavning«

Per Brændgaard blæser til kamp mod alle madlavnings-’fascisterne’, der mener,...

Mad
Madkultur. Ny rapport viser, at turister efterspørger mere spændende lokale madoplevelser end blot softice og pølser. - Foto: NIELS CHRISTENSEN (arkiv)

Rapport: Turister tror at softice, lakrids og wienerbrød er egnsretter

Ved de danske kyster skal turisterne lede længe efter restauranter med lokale retter.

Mad
Knips. Hver femte dansker lægger billeder op på sociale medier af mad, som de selv har lavet, viser ny undersøgelse. - Foto: Philip Ytournel

Kvinder deler langt flere madbilleder end mænd - men kun når de er pæne

Vi er vilde med at forevige madoplevelser på sociale medier - men leverpostejsmadder...

Fødevarer
Foto: Langkilde Morten

800 kroner kiloet: Derfor er gourmet-salt så dyrt

Specialsalt - også kaldet sydesalt havsalt eller kryddersalt - sluger en stadig større...

Mad
Madfestival. Copenhagen Cooking 2011 - Foto: PR/Christian Lindgren

4 danske madfestivaler du ikke vil gå glip af

Er du interesseret i at krydre din ferie i Danmark med madoplevelser ud over det...

Mad
Fedt. Det er det intramuskulære fedt, som gør Kobe-kødet så berømt. Det er helt hvidt, lugter ikke, og så har det en meget lav smelte temperatur, som viser sig ved at fedtet løber, når man presser en tommeltot mod det. - Foto: Michael Holst

Japans sagnomspundne Kobe-kød kommer til Danmark

Noget af verdens dyreste kød er på vej fra Japan til Danmark for at blive solgt på...

Nyt om mad

Alternative pizzasten hitter

Pizzasten til grillen er blevet populært grillgrej.

Nyt om mad
gourmet og discount. 'Ægte italiensk pizza' står der på æsken med en gourmetpizza med 'prosciutto e rucola' til 28 kroner. En billigere pizza hawaii står i 44 kroner, når der købes to på fros fra Dr. Oetker. Samme Oetker står bag den intensivt markedsførte pizzaburger - pizzafyld i en burgerbolle - til 20 kroner for 2. - Foto: Rune Pedersen

'Gourmet'-frostpizzaen buldrer derudad

... og det gør pizzaburgeren fra Dr. Oetker også. Danskerne elsker frostpizzaer.

Mad
Foto: Rune Pedersen

3 opskrifter med hyldeblomst, som får mundvandet til at løbe

Nu er hyldeblomst sæsonen i gang, og den varer ikke længe. Vi guider dig til at bruge...