Annonce
Annonce
Anmeldelser
Velsmag. Dennis Juhl Jensen anretter kalvebrissel, morkel og sauce på brunet løg og fermenteret svampejuice. Øverst er det blæksprutte, issalat og aspargessauce.

Topkarakter: Det smager igen af Skagen på Ruths Hotel

Med nørdet naturviden og stor kogekunst har Dennis Juhl Jensen bragt Ruths tilbage på toppen af Danmark.

Politiken synes
Mad
Dyrt. Det koster mange penge at spise på Noma - og også mange penge, hvis ikke man dukker op. - Foto: Jens Dresling

Madbøde: På Noma koster det 2.900 kroner pr. gæst hvis du ikke møder op

Det koster hvis du afbestiller på dagen eller ikke dukker op på Noma. Alt for mange...

Skribenter
SPAR. 'Spis og spar' forholder sig ikke til, hvad det er, man får, når man køber billigt. - Foto: Thomas Borberg (arkiv)

DR's nye
mad-tv lefler for Discountdanmark

Kommentar. Mad behøver ikke at være dyrt for at være godt, men det lærer vi...

Mad
Ambitiøst. Evil Twin Brewing med Jeppe Jarnit-Bjergsø i front udvider kraftigt på det amerikanske marked. - Foto: Pr-foto, Evil Twin Brewing

Dansk brygger i New York vil indtage hele USA

Jeppe Jarnit-Bjergsø, grundlægger af Evil Twin Brewing, er ved at opføre et nyt...

Mad
Hæder. Kamilla Seidler har fået et hædersdiplom for sit gastronomsike arbejde i Bolivia.

Gastronomisk hæder til kvinderne

Det Danske Gastronomiske Akademi har uddelt dette års diplomer, og kvinderne var i...

Byliv
Driftig. Rasmus Oubæk står bl.a. bag de populære restauranter Pluto, Gorilla og Retour Steak, men nu melder han sig også ind i den hårde københavnske burgerstrid. - Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Ny burgerbiks: Michelin-kok finder inspiration hos McDonald's

Rasmus Oubæk åbner burgerrestauranten Jagger på Istedgade.

Mad
PROCESSUELT. Rasmus Kofoed og personalet prøvesmager en ny 100 pct. chokolade. - Foto: Joachim Adrian

Rasmus Kofoed efter de tre michelinstjerner: »Jeg kan stadig blive rørt, når stedet er fyldt op«

Mesterkokken er i dag en mere afslappet udgave af sig selv, som arbejder for at skabe...

Skribenter
SLAM. Vi bliver nogle gange nødt til at tale dårligt om maden, hvis det er noget slam. - Foto: Jens Dresling (arkiv)

»Sig nej til junkfood. Bare sig nej«

Kommentar: Redaktør Annette Nyvang ærgrer sig over, at børn udsættes for al...

Mad
KONSISTENSER. I Ditte Ingemanns forårssalat får den fede avokado følgeskab af sprøde corutoner. - Foto: Ditte Ingemann

Fem sprøde og friske forårssalater

Forået er på vej og kalder på lette salater og kold hvidvin.

Nyt om mad
nemt. Grydebrød fungerer ved, at gryden virker som en form for dampovn, der forhindrer skorpen i at tørre ud - det der normalt stopper hævningen. - Foto: PR-foto

Dansk bagebog med grydebrød hitter i udlandet

Kirstens Skaarups 'Det æltefri brød' bliver revet væk i Tyskland.

Mad
Australien. I de sidste 10 uger har Noma fungeret som pop up-restaurant i Sydney. - Foto: Jason Lucas, pr-foto

I Sydney taler man om tiden før og efter Noma

Siden januar har Noma med René Redzepi i spidsen imponeret og begejstret Australien....

Restauranter
FORÅR. Som havde den altid været der, falder restaurant Bodil naturligt ind i Sønder Boulevards miljø, og kunderne var tilsyneladende lokale. - Foto: Peter Hove Olesen

Fire hjerter: Bodil ligger lunt mellem gade og gourmet

Restaurantimperium fra Ørestad har åbnet hyggelig lille bistro på Vesterbro.

Politiken synes
Mad
Sidste år flytte Claus Meyer og hans familie til New York for at åbne et gigantisk restaurant-projekt. Indtil videre er det forsinket og budgettet er overskredet. - Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Claus Meyers New York-satsning er forsinket

»Knaldærgerligt«, siger Claus Meyer, der taber mange penge på forsinkelsen.

Mad
Perfektion. Geranium leverer 21 retter, der alle er oppe og synge. Her er restaurantens berømte kulmule, der blev årets ret i 2015. - Foto: DITTE VALENTE

»3.200 kroner er latterligt dyrt - men du vil huske det resten af livet«

Man kan få en charterferie til Tyrkiet til samme pris som en aften på Geranium - er...

Mad
Foto: Rune Pedersen

Den varme hund er ved at blive gourmet

Ny kogebog sætter fokus på, hvordan du laver gourmethotdogs derhjemme.

Nyt om mad
HIstorisk. »Da industrialiseringen ramte i 1800-tallet, kom der for alvor gang i storproduktion af eddike«, siger madhistoriker Asmus gamdrup Jensen - Foto: Ivan Riordan Boll

Eddiken er genial til tilsmagning i det moderne køkken

Eddiken bidrager både med smag og duft.

Nyt om mad
Hjemmebryg. Eddike var på mode i 1970'erne, husker Andreas Harder: »Det var ikke helt ualmindeligt, at man i spisekammeret eller i et hjørne af køkkenet havde en eddikemor stående i en krukke, hvor man bare hældte vinsjatter i«. - Foto: Per Folkver (arkiv)

Sådan laver du selv din eddike

Det kræver hverken en fabrik eller en kemikeruddannelse at fremstille sin egen eddike.

Nyt om mad
kødfyldt kost. »Vi spiser alt for meget kød herhjemme, meget mere end vi har godt af«, mener Lone Vitus, der skriver bøger om mad og fødevarer og blogger om sit hverdagsliv på landet. Hun spiser ikke selv kød. - Foto: Søren Sørøver

Madaktivist: »Dansk madkultur er noget rod«

Et køleskab skal som udgangspunkt være tomt, mener landmand Lone Vitus, der driver...

Restauranter
Velsmag. Maden på Naert smagte simpelthen godt og var glimrende parret med den gode vin. - Foto: Peter Hove Olesen

Fem hjerter: Norske Naert serverer nynordisk velsmag

Ny norsk gourmetrestaurant nedtoner patriotismen og skruer højt op for velsmagen.

Politiken synes
Mad
mad. »Enhver dollar, du ikke bruger i supermarkedet, er en protest i vores økonomi. Spørg bare fødevarevirksomhederne«, siger fødevareidealisten Michael Pollan. - Foto: Ken Light (PR)

Madaktivist Michael Pollan: »Madlavning er en politisk protest«

Det nytter ikke noget, at vi går op i mad, hvis ikke vi laver mad, siger Pollan.

Nyt om mad
Koks i København. Få en autentisk bid af Færøerne i en træhytte, der på Færøerne bliver brugt til at fermentere kød i. - Foto: Claes Bech-Poulsen

Fermenteret fårekød og søpindsvin: Færøsk toprestaurant indtager København

Restaurant Koks holder i de næste ni uger til i en pop-up restaurant i Havnegade.

Mad
Genvundet. Michelin har kun ros til overs for Mark Lundgaard og Kong Hans, der har fået sin stjerne tilbage. - Foto: Jens Dresling

Derfor gav Michelin stjerner til Kong Hans, Geranium og de andre

Michelinchef Rebecca Burr fortæller, hvorfor de nye stjernerestauranter fortjente en...

Mad
Håbløst. Mange supermarkeder mangler basal faglighed. - Foto: FRANDSEN FINN

Det er ikke nok at stikke en rosmarinkvist op i røven på en kylling

Danske supermarkedsslagtere prøver at efterligne sydens torvemarkeder. Og fejler...

Opskrifter
Spiraltærte. Prøv f.eks. Ditte Ingemanns snoede spiraltærte. - Foto: Ditte Ingemann

Opskrifter: Fire lækre rødder du vil elske

Sådan får du det bedste ud af sæsonens sidste rodfrugter.

Nyt om mad
Hemmelig. Rebecca Burr har sendt hold efter hold af inspektører ud i Danmark. På billedet er hun skjult bag guiden af anonymitetsårsager. - Foto: Joey Abrait

Michelinchef: Der er for få gode restauranter i den danske provins

Michelinguidens chef Rebecca Burr er skuffet over, hvor få gode madsteder der er i...

Nyt om mad
Fornemmelse. Paul Cunningham til højre (her fanget ved dagens michelinstjerneuddeling) kalder selv sin madlavning for 'jazzimprovisation'. - Foto: JACOB EHRBAHN

Efter stress og udflytning til Vestjylland: Paul Cunningham har fået en michelinstjerne igen

Paul Cunningham har hentet en michelinstjerne hjem til Henne Kirkeby Kro.