Annonce
Annonce
Annonce
Mad
Madtrend. Den langtidsstegte nakkefilet, bedre kendt som pulled pork, har danskerne i den grad taget til sig. Læs hele dens historie her. - Foto: Tobias Selnæs Markussen

Pulled pork: Vi udreder mysteriet om et trukket svin

Pulled pork, langtidsstegt nakkefilet, er alle vegne. Men hvordan gik det til?

Mad
Foto: Columbus Leth

Tilgiv kartoflen - især om sommeren

De skal tilbage på bordet, de små knolde, især om sommeren, hvor de smagsmæssigt er i...

Mad
Kritik. Krogs Fiskerrestaurant er en klassiker i København, men maden førte til en dårlig anmeldelse hos Joakim Grundahl. - Foto: Katinka Hustad (arkiv)

Politiken hiver to madpriser hjem

Både et Politiken-tillæg og en Politiken-anmelder blev belønnet i aften.

Mad
Frugtig. Der er lang vej fra bunden til toppen, når det gælder kvaliteten af dansk frugtvin. Inden for cider og mousserende æblevin er der visse højdepunkter, mens der er lang vej for kategorien eau-de-vie. Det viste en smagning på Frederiksdal Gods - Foto: PR/Niels A. Hansen

Dansk frugtvin får nakkehåret til at rejse sig

Der var ingen guldmedaljer, da danske frugtvine var til eksamen. Men de bedste sætter...

Mad
Sjældenhed. Tidligere madskribent for Alt for Damerne, Inge Lotz, fortæller om dengang appelsiner og bananer var sjældne eksotiske frugter. - Foto: Miriam Dalsgaard

Engang kunne man ikke få appelsiner

80-årige Inge Lotz, tidligere madskribent på Alt for Damerne, tager dig på tur gennem...

Mad
Basis. Vi guider til gode basisknive i køkkenet - Foto: Rune Pedersen

Guide: Skaf en god kokkekniv

Vi guider til de bedste kokkeknive.

Mad
Lune. Varme hveder spises traditionen tro Store Bededag. Få opskrifterne på forskellige slags hveder og dertilhørende tilbehør. - Foto: Jacob Carlsen

Opskrifter: Bag dine egne hveder til Bededag

Vi har samlet en masse opskrifter på helligdagens varme bagværk.

Mad
Herre-godt. Sådan skal en rigtig bøf bearnaise se ud, vil de fleste (mænd) nok mene. - Foto: Jonathan Bjerg Møller

Madklummen: ' Rigtige mænd' gider ikke Fødevarestyrelsen

Rigtige mænd skal spise skyr-bearnaise, prædiker ny kampagne.

Mad
snit. kokkeelev Mads Schaumann bliver undervist af faglærer Tina Øvre i, hvordan man holder på kniven og på råvaren. - Foto: Klaus Holsting

Du bruger din kniv helt forkert

Højst 1 ud af 10 bruger en kokkekniv rigtigt. Lær det og undgå ærgelse i køkkenet

Mad
præcision. Ganske få vinentusiaster kan ved blindsmagninger negle den præcise drue, årgang og mark. Men man kan få meget ud af at smage på og forholde sig til vin uden at vide, hvad man drikker, mener anmelderen. - Foto: Thomas Ilkjær

Derfor finder en blind vinsmager nemmere guldkorn

Når vi drikker en vin, vi kender, påvirker vores tidligere erfaringer vores vurdering...

Mad
Guld. Danske whisky og stout har vundet fornemme priser. - Foto: PR-foto

Dansk whisky vinder hæder i prestigefuld konkurrence

Stauning Whisky og Mikkeller har vundet guld i hver sin konkurrence.

Mad
Fødevarer
Økologisk. Den økologiske kylling koster over 100 kroner, men de ekstra kroner havner ikke hos landmanden. - Foto: Klaus Holsting

Økokyllingers merpris går til slagteri, stat og supermarked

Det er ikke landmanden, der får de ekstra penge, når du køber økologisk kylling.

Mad
Økofjerkræ. De 5 Gaarde har netop sendt en danskopdrættet økologisk kylling på markedet, og håber på snart at kunne sælge den i pakker med bryst og lår. - Foto: Joachim Adrian

Endnu en producent begynder at sælge økologiske kyllinger

Danske økokyllinger står for kun ca. 1 procent af fjerkræssalget.

Mad
Struktur. Politiken guider til 26 praktiske tips, der kan gøre hverdagen i køkkenet lidt nemmere. Tegning: Philip Ytournel

Her er 26 praktiske hverdagstrick til køkkendummies

Let din madlavning, dine indkøb og få bedre styr på køkkensvineriet. Nu!

Mad
Mos. Den kulhydratrige kartoffelmos bliver erstattet af en blomkålsmos. Den får god konsistens med smør og Philadelphiaost og en fin farve af gurkemeje. De smør- og hvidløgstegte svampe giver lidt struktur til mosen. - Foto: Columbus Leth

Langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe

Når man langtidsbraiserer and, forvandler de lidt seje andelår sig til det møreste...

Mad
Deller. Sellerifritterne til fiskedellerne bliver ikke sprøde som pommes fritter, men de har en lækker smag fra knoldsellerien. Den hjemmerørte tatarsauce giver mere velsmag. - Foto: Sara Galbiati

Fiskefrikadeller med tatarsovs, smørstegt grønkål og sellerifritter

Fiskefrikadeller med pomfritter er en genganger i børnefamilien. Her er fritterne...

Mad
Brugsanvisning. Madredaktøren forstår ikke hvorfor brugsanvisnigen til hendes nye opvaskemaskine skal indeholde så mange ligegyldige informationer. - Foto: Finn Frandsen

Madredaktøren: Hjælp mig lige!

Utallige ikke-brugervenlige brugsanvisninger følger med nye produkter

Mad
Vintergrønt. I øjeblikket er der kun få grøntsager i sæson - de sidste porrer står godt dækket i sne på Kieselgårdens marker. - Foto: Jacob Ehrbahn

Høst de sidste grøntsager, inden foråret kommer

Nyhøstede lokale grøntsager (og et par udenlandske), du kan spise i februar og marts.

Mad
Minister. Dan Jørgensen blev i december fødevarerminister på trods af sine tidligere kontroversielle udtalelser om blandt andet buræg, svineproduktion og minkerhvervet. - Foto: Peter Hove Olesen

Ny fødevareminister: »Hvorfor skulle vi ikke være dem, der går forrest?«

Fødevareerhvervet var rystet, da socialdemokraten Dan Jørgensen tiltrådte som ...

Mad
Poseindhold. Der er nyretapper, kartofler, rosenkål, æble, dild og citron i måltidsposen fra firmaet Kost – og en opskrift. Man skal selv bidrage med salt, peber og olie. - Foto: Katinka Hustad

Danskere køber inspiration til aftensmaden i poser og kasser

Mange danskere sparer tid og prøver nye opskrifter via skræddersyede måltidskasser.

Mad
Snyd. Flere produkter i supermarkederne prøver at snyde kunderne til at tro, at varen er produceret i Danmark, hvilket ikke er tilfældet med mange produkter. - Foto: Mathias Christensen

Madklummen: Jeg har været udsat for et lille smør-svindelnummer

Visse fødevarer kan mistænkes for at prøve at snyde kunderne til at tro, at de køber...

Mad
Dygtig. Der er en generel og bred enighed om, at Claus Meyer har betydet rigtig meget for dansk madkultur, for de sidste 10 års gastronomiske boom, for den danske selvforståelse og selvværd såvel som vores branding af forretningen Danmark udadtil. FOTO: Martin Lehmann

Claus Meyer: »Jeg kunne gøre så meget mere«

Kokken vil ikke bare være en »happy onanist, der forkæler sine stenrige ...

Mad
Ske? Blandt kaviar-aficionados er der delte meninger om, hvorvidt man må røre ved kaviar med bestik af metal. Mange mener, at man i stedet for en almindelig ske skal bruge en særlig kaviarske af horn og perlemor – eller slet og ret fingrene. - Foto: Rune Pedersen

Dansk caviar koster 500 kroner for 30 gram

Caviarproduktion kræver tid, plads og is i maven. Kun én producerer fra dansk ...

PolitikenPlus
  • Kop Fika kollektionen består af håndlavet porcelæn. Er en hyldest til den skandinaviske livsstil - til de hyggelige delte øjeblikke ? sammen med - og af verdens lykkeligste folk, folket af hygge.

    Pluspris 169 kr. Alm. pris 200 kr. Køb
  • Spansk Vinfestival Den spanske vinfestival er en unik chance for at smage på over 200 vine fra Spanien og prøve alt fra det nyeste og vildeste til det mest traditionsrige.

    Pluspris fra 125 kr. Alm. pris fra 150 kr. Køb
  • Kværn Den solide krydderikværn knuser krydderier meget let. Er lavet af rene naturmaterialer og har 25 års støbejerns garanti.

    Pluspris 339 kr. Alm. pris 399 kr. Køb
  • Rosé-kassen, 12 flasker Med Bartolo-rosékassen får du 12 flasker ukompliceret rosévin som bare smager godt.

    Pluspris 860 kr. Alm. pris 1.010 kr. Køb
  • Knive Fire forskellige køkkenredskaber med skafter i flotte forårsfarver. Knivene er fra franske Opinel, og æsken indeholder knive med bøgetræsskaft i farver. Vælg mellem grønne eller rosa nuancer.

    Pluspris 319 kr. Alm. pris 398 kr. Køb