Annonce
Annonce
Mad
Hattrick. For tredje gang i træk vinder René Redzepis restaurant Noma titlen som 'årets bedste' i White Guide. Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Noma er årets restaurant igen igen igen

Svensk-danske White Guide har netop kåret Noma som 'årets bedste' for tredje gang.

Mad
Jomfruhummer og blomster - Restaurant Kadeau Bornholm har begejstret anmelderne, og er nu årets højdepringer på internationale liste. Foto: KOFOD LASSE

11 danske restauranter blandt Europas bedste

Gastroturister er vilde med Danmark, viser prisuddelingen Opinionated about Dining,...

Mad
VINDER. Endnu en gang løber René Redzepis restaurant Noma med titlen som Årets Bedste Restaurant. Foto: Matthias Christensen (arkiv)

White Guide-vinderne: Se priserne til de bedste restauranter i landet

En af Nordens største mad-guides har netop uddelt priser til de danske ...

Opskrifter
PORSE. Hvis du gerne vil finde porse i naturen, skal du en tur i mosen. Foto: Niels Stærup

Porsens blomster er en intens oplevelse

Lige om lidt står porsen igen med både nye blade og sine blomster, porserakler. Prøv...

Mad
Snart er der italienske delikatesser i Illums underetage. Foto: Noise PR

Nyt italiensk madmekka åbner i København

Den italienske gourmetkoncern Eataly åbner i samarbejde med Coop et nyt madmarked med...

Nyt om mad
UDFORDRING. Nina Askov begyndte at spise insekter for halvandet år siden. Både for at udfordre sig selv, og fordi de er klimavenlige og rige på sunde fedtstoffer. Foto: Anders Rye Skjold Jensen

Nu skal der kryb og kravl på middagsbordet

Flere butikker er begyndt at sælge larver og melorme, og Danmarks første insektfarme...

Opskrifter
ISPINDE. Prøv bl.a. disse skønne hindbær-rabarber-ispinde. Foto: Maja Ambeck Vase

Opskrifter: 4 søde med den syrlige rabarber

Maja Ambeck Vase serverer fire søde sager fyldt med de syrlige stængler, der skyder op...

Mad

Medbragte syltede svampe var tæt på at vælte ung stjernekok til Bocuse d'Or

Siden januar har Morten Falk trænet for at kvalificere sig til det uofficielle VM for...

Mad
Populært. Her kan man se et lille udvalg af de opskrifter, der er mest populære. Foto: Jim Lahey, Mie Brinkmann, Maja Vase

Her er vores 10 mest populære opskrifter

Nem chokoladekage og Søren Ryges kringle er blandt de mest læste opskrifter på ...

Mad
GRILLSÆSON. Prøv bl.a. Carsten Kysters skønne oksesticks med østerssauce og tangsalat. Foto: Cloumbus Leth

Så skal der grilles - fem lækre opskrifter

Det er (endelig) tid til at gribe den kolde hvidvin og tænde op i grillen.

Mad
AMBITIØS. For få år siden arbejdede Jeppe Jarnit-Bjergsø som skolelærer i Valby. I dag står han bag Evil Twin Brewing, hvor ambitionen er, at hans ølbarer skal etableres i 60 amerikanske byer. Han vil vise, at en ølbar er meget andet end et sted med brune møbler og tv i hjørnet. Foto: Christian Larsen

Mød den onde øltvilling, der vil være nummer et

Bryggeren Jeppe Jarnit-Bjergsø, der er tvillingebror til den berømte ølbrygger bag...

Anmeldelser
Velsmag. Dennis Juhl Jensen anretter kalvebrissel, morkel og sauce på brunet løg og fermenteret svampejuice. Øverst er det blæksprutte, issalat og aspargessauce. Foto: Cathrine Ertmann

Topkarakter: Det smager igen af Skagen på Ruths Hotel

Med nørdet naturviden og stor kogekunst har Dennis Juhl Jensen bragt Ruths tilbage på...

Politiken synes
Mad
Dyrt. Det koster mange penge at spise på Noma - og også mange penge, hvis ikke man dukker op. Foto: Jens Dresling

Madbøde: På Noma koster det 2.900 kroner pr. gæst hvis du ikke møder op

Det koster hvis du afbestiller på dagen eller ikke dukker op på Noma. Alt for mange...

Opskrifter
SØD. Prøv bl.a. mandazi til morgenmad eller som dessert med en syrlig mangokompot. Foto: Ditte Ingemann

Prøv hverdagsmad fra et ukendt, eksotisk køkken

Ditte Ingemann har været i Tanzania, og er blevet inspireret til nye hverdagsretter...

Mad
Ambitiøst. Evil Twin Brewing med Jeppe Jarnit-Bjergsø i front udvider kraftigt på det amerikanske marked. Foto: Pr-foto, Evil Twin Brewing

Dansk brygger i New York vil indtage hele USA

Jeppe Jarnit-Bjergsø, grundlægger af Evil Twin Brewing, er ved at opføre et nyt...

Opskrifter
PERFEKTION. Det kan være en sand kunst at lave den perfekte pizza. Opskrifterne her kan måske hjælpe dig lidt på vej. Foto: Ditte Ingemann

Pizza mamma - her er fire sprøde opskrifter

Selv om du ikke ejer en brændefyret stenovn, kan du sagtens lave din egen pizza med...

Byliv
Driftig. Rasmus Oubæk står bl.a. bag de populære restauranter Pluto, Gorilla og Retour Steak, men nu melder han sig også ind i den hårde københavnske burgerstrid. Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Ny burgerbiks: Michelin-kok finder inspiration hos McDonald's

Rasmus Oubæk åbner burgerrestauranten Jagger på Istedgade.

Mad
Nudelsuppe. Den japanske ramen er en af tidens hotteste madtrends. Foto: Pr-foto, Mikkeller

Mikkeller åbner endnu en ramen-bar i København og udvider med nyt bryggeri i USA

Efter Ramen to Biirus succes udvider Mikkeller og Bento med endnu en filial, denne...

Skribenter
SLAM. Vi bliver nogle gange nødt til at tale dårligt om maden, hvis det er noget slam. Foto: Jens Dresling (arkiv)

»Sig nej til junkfood. Bare sig nej«

Kommentar: Redaktør Annette Nyvang ærgrer sig over, at børn udsættes for al...

Skribenter
Junkfood. Hvordan skal resten af Danmark lære af København som foregangskommune, hvis en juicecafé hér fravælges til fordel for amerikansk fastfoodkæde? Foto: Jens Dresling

Når kommunen vælger junk over sundhed

Kommentar. Madredaktør Mette Mølbak ser sig modløs på politikerne, som vælger...

Nyt om mad
nemt. Grydebrød fungerer ved, at gryden virker som en form for dampovn, der forhindrer skorpen i at tørre ud - det der normalt stopper hævningen. Foto: PR-foto

Dansk bagebog med grydebrød hitter i udlandet

Kirstens Skaarups 'Det æltefri brød' bliver revet væk i Tyskland.

Opskrifter
Lækkert. »Æg er efter min mening en af de bedste råvarer«, skriver Ditte Ingemann. Foto: Ditte Ingemann

Pift påskeægget op med krydderier fra alle fire verdenshjørner

Ditte Ingemann giver ægget en på skallen med harissa, dukkah, karrypasta og sorte...

Restauranter
FORÅR. Som havde den altid været der, falder restaurant Bodil naturligt ind i Sønder Boulevards miljø, og kunderne var tilsyneladende lokale. Foto: Peter Hove Olesen

Fire hjerter: Bodil ligger lunt mellem gade og gourmet

Restaurantimperium fra Ørestad har åbnet hyggelig lille bistro på Vesterbro.

Politiken synes
Vin
LETTE. De afdæmpede vine viser sig at fungere bedst til den fine rogn. Tegning: Mette Dreyer.

Vintest: Her er de bedste vine til din stenbiderogn

Thomas Ilkjær tester både champagne og hvidvin til den danske kaviar.

Mad
Perfektion. Geranium leverer 21 retter, der alle er oppe og synge. Her er restaurantens berømte kulmule, der blev årets ret i 2015. Foto: DITTE VALENTE

»3.200 kroner er latterligt dyrt - men du vil huske det resten af livet«

Man kan få en charterferie til Tyrkiet til samme pris som en aften på Geranium - er...

Mad
Perfekt. Se hvordan mesterkokken steger den perfekte bøf. Foto: Thomas Borberg

Giv hakkedrengen en overhaling

Her er mesterkok Thomas Rodes bedste råd til at gøre hakkfebøffen perfekt.