Annonce
Annonce
Mad
udstationering. Når Noma til januat i 10 uger slår dørene op for gæster på restaurantens lokaler i Sydney, sker det i havneområdet Barangaroo. - Foto: Jason Loucas

Nomas Australien-ophold betyder næppe kænguru på menuen

Kunder skal ikke frygte, at Noma er på vej væk fra det nordiske, mener chefredaktør.

Mad
Gær. De små genkendelige gærfirkanter er siden 1973 blevet produceret på De Danske Gærfabrikker A/S i Grenaa. - Foto: Jacob Ehrbahn

Danskerne er vilde med frisk gær

Politiken har besøgt fabrikken, der hver uge producerer to millioner små pakker gær.

Mad

Syriske bådflygtninge laver folkeretter til københavnsk madmarked

Gæsterne på Kødbyens Mad & Marked kan i dag smage på syrisk mad lavet af ...

Mad
Populært. Instagram er blevet et enormt medie for madelskere. Nogle af de mest populære profiler har langt over 100.000 følgere. - Foto: Maja Ambeck Vase

6 danskere du bør følge på Instagram, hvis du elsker mad

Instagram bugner af inspiration for madelskere. Se, hvem du bør følge.

Nyt om mad
MADLAVNING. »Jeg havde dårlig samvittighed i lang tid. Men så begyndte jeg at sætte spørgsmålstegn ved mange af de grundantagelser, vi gør os inden for sundhed og 
ernæring, f.eks. grundantagelsen om, at sund mad er noget, man skal have lavet selv«, siger ernæringsekspert Per Brændgaard, der stort set ikke har lavet mad i 10 år. - Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Ernæringsekspert: »Alt for mange lider af madlavning«

Per Brændgaard blæser til kamp mod alle madlavnings-’fascisterne’, der mener,...

Nyt om mad
dansk. Pepperoni, der er en populær pizzatopping, har ikke meget med Italien at gøre - det er en amerikansk opfindelse. På mange europæiske frostpizzaer ligger der paprikakrydrede pølser lavet i Kjellerup i Danmark. - Foto: Rune Pedersen

Mozzarella og pepperoni kommer fra en fabrik i Kjellerup

Midtjylland er blevet førende i Europa på pepperoni og mozzarella.

Mad
Knips. Hver femte dansker lægger billeder op på sociale medier af mad, som de selv har lavet, viser ny undersøgelse. - Foto: Philip Ytournel

Kvinder deler langt flere madbilleder end mænd - men kun når de er pæne

Vi er vilde med at forevige madoplevelser på sociale medier - men leverpostejsmadder...

Mad
Opfedning. Bjørn Lyngholm (t.h.) er en af de første jerseymælksproducenter, som i stedet for at aflive sine tyrekalve kommer til at sende dem videre til opfedning hos naboen Kurt Bjerrum (t.v.). Det forlænger livet for 150 tyrekalve i Gørding. På landsplan skal det redde 10.000 kalve i år, på sigt skal samtlige 30.000 tyrekalve have et liv inden slagtning. - Foto: Morten Fauerby

30.000 jerseykalve skal reddes fra boltpistolen

Over 30.000 tyrekalve aflives hvert år straks efter fødslen. Men det skal være slut nu.

Mad
Madfestival. Copenhagen Cooking 2011 - Foto: PR/Christian Lindgren

4 danske madfestivaler du ikke vil gå glip af

Er du interesseret i at krydre din ferie i Danmark med madoplevelser ud over det...

Nyt om mad
Grillet. En pizzasten til kuglegrillen giver et virkelig godt resultat ifølge Politikens madredaktør. - Foto: Privatfoto

Madredaktøren: Sådan bager du perfekt pizza på grillen

Lav perfekt pizza på grillen med disse 5 enkle råd.

Nyt om mad

Alternative pizzasten hitter

Pizzasten til grillen er blevet populært grillgrej.

Mad
Hit. Når der er valg stiger salget af flæsk 5-6 gange mere i forhold til en almindelig uge, vurderer Danmarks største slagteri, Danish Crown. - Foto: Jesper Stormly Hansen (arkiv)

Sådan laver du den perfekte flæsk til din valgaften

Vi giver dig fire forskellige opskrifter med stegt flæsk i hovedrollen.

Mad
Foto: Rune Pedersen

3 opskrifter med hyldeblomst, som får mundvandet til at løbe

Nu er hyldeblomst sæsonen i gang, og den varer ikke længe. Vi guider dig til at bruge...

Mad
Foto: Columbus Leth

Opskrifter: Price, Puglisis og Jamies bud på lækre retter med rejer

Du får tre topkokkes bud på lækre retter med rejer.

Mad
Foto: PR-foto

Tre brødre fra Girona skubber Noma af pinden

Politiken har mødt de tre Roca-brødre, hvis visioner rækker langt ud over at lave mad...

Mad
Konkurrence. De nordiske mesterskaber i hotdogs er et af mange events, som bliver afholdt i forbindelse med madfestivalen Nordlige Norden. - Foto: Claes Bech-Poulsen

Smag på Indlandsisen, rensdyr og gammelt fårekød til nordisk madfestival

Madfestival inviterer dig til at smage dig til større viden om vores nordiske naboer.

Mad
Foto: MARIUS NYHEIM

Københavner-restaurant nu verdens 66. bedste

Listen over de 51 til 100 bedste restauranter er offentliggjort. Amass jubler, mens de...

Nyt om mad
ost. Godt nyt til elskere af stærke, gamle oste: de er sundere. - Foto: Tina Nielsen

Gamle oste er sundest

Nyt studie viser, at gamle oste er sundere end de unge.

Mad
Ulovlig. De vestjyske fiskehandlere og røgerier må ikke længere tørre isingerne i det fri og sælge fisken til kunderne. - Foto: Kenneth Rosenkilde

Den vestjyske tørfisk kæmper for livet

En 100 år gammel vestjysk egnsspecialitet er ved at uddø. Produktionen er ulovlig.

Mad
Nysgerrig. Susanne Hovmand-Simonsens geder er lette at lokke til sig, især hvis man har lidt hø i hånden. - Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Trods gourmetpriser må Knuthenlundejer sige farvel til ostegederne

Kokke og ostedommere har hyldet gedeostene fra Knuthenlund. Alligevel sender gårdejer...

Mad
Havkøkken. Benoît Sinthon (i baggrunden) og Ljubomir Stanisic ( i midten) kokkerer de friskfangede havvarer over åben ild i det interimistiske køkken midt på en af de få sandstrande på Madeira. - Foto: Stephen Haar

Portugal vil stjæle det gastronomiske spotlight fra Norden

I starten af 00’erne var det spanske køkken, med El Bulli i spidsen, på alles ...

Mad
Nervøs. Politikens mangeårige vinamelder Henrik Steen Andersen var nervøs for hans renommé, da han stillede op til DM i blindsmagning af vin. - Foto: Per Folkver

Journalister slår top-sommelierer ved DM i blindsmagning

Henrik Steen Andersen, som anmelder og skriver om vin i Politiken, er sammen med to...

Mad
Smuk. »Med sin petroleumsblågrå farve, sit kæmpestore øje, sit lange spidse næb med små tænder og den slanke krop ligner hornfisken noget, man kunne grave ud som et fossil fra gammel tid. Den ligner et dyr, der kunne have haft vinger«, siger Carsten Kyster om den karakteristiske fisk. - Foto: Columbus Leth

I sæson lige nu: Her er 3 retter med hornfisk

Hornfisken er en af de mest karakteristiske danske fisk. Og en af de lækreste.

Mad
Travlt. I dag er en af de travleste dage for landets bagere, når de skal servicere danskernes lyst til hveder. - Foto: Jens Dresling

En bisp fra Roskilde er skyld i, at vi mæsker os i hveder

Torsdag aften spiser vi varme hveder. Bagværket har hørt sammen med Store Bededag...