Annonce
Annonce
Byliv
Mexicansk. Bakken åbner et nyt madsted i sine nyrenoverede lokaler. Men festerne fortsætter som de plejer. - Foto: Jacob Ehrbahn

Bakken i Kødbyen åbner nyt madsted

For fremtiden vil Bakkens gæster kunne feste med mexicansk mad i maven.

Mad
Foto: Jacob Erhbahn

Torsken bliver otte gange dyrere på rejsen fra kutter til stegepande

Før fisken ender på din tallerken, har den skiftet ejer fem gange og er blevet otte...

Nyt om mad
Friskbrygget. Warpigs vil servere friskbrygget amerikansk ale og autentisk texansk barbeque i Kødbyen på Vesterbro. - Foto: Janus Engel

Nu åbner Danmarks største brygpub

Mikkeller og amerikanske 3 Floyds introducerer helt frisk øl på WarPigs.

Mad

Noma er kåret til Danmarks bedste restaurant

For andet år i træk løber Noma med titlen Danmarks bedste restaurant.

Mad
Triumf. Nomas kokke og tjenere kan skrive endnu en titel i CV'et. Nu er de for andet år i træk blevet kåret til Danmarks bedste restaurant af White Guide. - Foto: Miriam Dalsgaard

Disse 8 restauranter løber med priserne i årets White Guide

De skarpeste, dygtigste og mest forførende restauranter er blevet kåret af White Guide.

Mad
BESJÆLET. På den ene side dyrker vi surdejsbrød, som var det børn. På den anden side forsager vi brød. - Foto: Peter Hove Olesen

Brød-boykot taler til vores iver for at være unikke

Kosttrends, der dømmer brødet ude, har mange fans, fordi vi ikke vil lytte til ...

IBYEN-prisen
Hot-dog. John Michael Jensen har vundet Ibyen-prisen for årets take-away. - Foto: Mikkel Fosgrau

Tillykke med prisen: Hovedbane-deli vinder årets takeaway

Johns Hotdog Deli har vundet som læsernes foretrukne takeaway. Manden der tager kampen...

Mad
Insekter. I Afrika og Asien er insekter en helt natulig del af supermarkedernes fødevarer. Men i Vesten er de ind til nu foragtede de fleste steder. - Foto: Mathias Christoffersen

Nu kan du købe melorme og græshopper i supermarkedet

Nye råvarer er landet i Irma Axelborgs fryseboks. Og det får kunderne til at stoppe op.

Mad
Magt. Michelinguiden har stadig meget stor status i kokkekredse. Men færre køber guiden. De klikker i stedet rundt på nettet for at finde inspiration til den gode restaurantoplevelse på rejsen. - Foto: Ditte Valente

Gastroturister dropper Michelinguiden

Den har været gastroturistens bedste ven, men blogs og sociale medier stjæler markedet...

Mad
Hverdag. Mænd er glade for at lave mad, så længe det er bøfferne i weekenden, siger ekspert. - Foto: Astrid Dalum (arkivfoto)

Kun hver sjette mand har ansvaret for at lave mad

I 42 pct. af hjemmene er det stadig kvinderne, der står bag kødgryderne, men i mange...

Forbrug og liv

Flødebolletest: »Chokoladen skal give en bitter kontrast til det søde skum«

Dommerne tager hele pointskalaen i brug, når de skal bedømme flødeboller på ...

Mad
Køkkenchef. »Når man skal være her fra 10 til 24 som i dag, så skal man ikke gå og have ondt i maven over en eller anden tosse, der står og råber og skriger, fordi karamelkuglerne ikke er runde nok. Det er livet bare for kort til«, siger René Mammen om sit job.

Ny michelinkok er blid, bilgal og familiefar til UG

Familiefaren og biltossen René Mammen er nyudnævnt Michelin-kok uden stjernenykker.

Nyt om mad

Kaloriefri madvarer 'kan indeholde spor af kalorier'

Nye kaloriefrie dressinger, marmelader, sirupper og peanutbutter kan nu købes i...

Mad
Guide. Brødrene Mats og Ebbe Vollmers arbejde på deres fælles restaurant Vollmers er i dag blevet belønnet af michelinguidens inspektører med en stjerne. - Foto: Finn Frandsen

Københavns naboby får stærk debut på michelin-arenaen

Sverige og Danmark ligger nu snude om snude med hver 21 stjerner i michelinguiden....

Mad
hemmelig. Rebecca Burr gør en dyd ud af ikke at kunne identificeres som michelininspektør. Arkivfoto: Joey Abrait

Michelins redaktør: Maden i Danmark er ikke til tre stjerner

Rebecca Burr forklarer, hvorfor Substans, Gatronomé og Frederikshøj hver fik en...

Mad
Michelin burde have taget hele landet med, mener Paul Cunningham. - Foto: Magnus Holm

Mesterkokken Paul Cunningham: »Det er lidt tamt, Michelin«

Michelinguiden burde have besøgt hele provinsen, mener køkkenchef på Henne Kirkeby Kro...

Mad
Sejr. Geranium og kokken Rasmus Kofoed er en af tre københavnske restauranter med to stjerner. - Foto: JENS DRESLING

Michelinguidens historie: Fra dækfirma til mobil-app

Få et overblik over Michelinguidens historie.

Mad
Foto: Thomas Bjørn

Aarhus venter med angst og bæven på Michelin

Får byen én stjerne? To stjerner? Eller ingen? Politikere, erhvervsliv og byens kokke...

Vin
Foto: Claudia Dons

Danmarks bedste sommelier: »De sidste to uger har jeg smagt på 300 vine«

I en alder af blot 28 år er Christian Jacobsen for anden gang kåret til Danmarks...

Mad
præcision. Intet er overladt til tilfældighederne, når Ronny Emborg huserer i køkkenet. - Foto: KLINT PETER

Kokkementor: Selvfølgelig er det Ronny, der får det job

Det overrasker ikke kokkelandsholdets mangeårige træner Per Mandrup, at Ronny Emborg...

Nyt om mad
Jomfru. For at en olivenolie kan kaldes ’extra virgin’, skal den leve op til visse smagskarakteristika og være uden smagsmæssige ’defekter’ som f.eks. harsk, fedtet, sur eller røget smag, bismag af acetone og meget andet. - Foto: RUNE PEDERSEN (Arkiv)

Anklage: Coops olivenolie er ikke jomfruelig nok

Norsk tv-program påstår, at en olie ikke er 'extra virgin'. Coop afviser.

Byliv
Mums. Der er mange forskellige madtilbud på Copenhagen Food Fair.

Nyd langbordets kulinariske glæder med 999 andre mennesker

På næste søndag kan du spise en billig og social frokost fra bl.a. Kul, Osteria 16 og...

Byliv
Pop-up. Søndag dukker der restauranter op for en enkelt dag. - Foto: presse

Pop up-restauranter skyder op på søndag

Restaurant Day opfordrer folk til at åbne deres egen restaurant for en dag.

Mad

Din mad smager bedre med tungt bestik

Såvel glas som musik har enorm indflydelse på, hvor godt vi kan lide maden.

Opskrifter
Frisk. Lige nu er stenbiderens rogn i sæson, og de kan fås i landets fiskehandlere. - Foto: FRANDSEN FINN

Sådan laver du stenbiderrogn på en helt ny måde

Den milde vinter betyder, at det vrimler med frisk stenbiderrogn hos fiskehandleren....

Mad
Singlekasse. Der er ikke mange færdige løsninger på markedet endnu. Hverken firmaer som Skagenfood eller retnemt.dk har løsninger, der henvender sig til singler. Aarstiderne har haft en singlekasse med måltider, men har opgivet den. i øjeblikket er deres kasse med basisvarer til singler, bl.a. 250 gram fuldkornspasta, 59 gram rosiner og et lille hvidkålshoved, den eneste på markedet. - Foto: Rune Pedersen

Supermarkederne er ikke gearet til singlehusholdninger

Enkelte butikker har udskiftet mængderabat med mindre indpakninger.